Reklama

Reklama

Jakmile jste online, tak vás mají. Hackeři, kterým stačí pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ještě horší jsou ti s ambicemi. Ti, kteří mají v plánu ochromit celý svět. Zatím neznámý počítačový machr si s námi rozhodl hrát a zdá se, že neexistuje nikdo, kdo by ho zastavil. Protože zoufalí lidé rádi dělají zoufalé věci, vytáhnou tajné služby z vězení hackera Hathawaye (Chris Hemsworth), který v něm kroutí patnáct let za podobné aktivity. Přestože se nechal chytit, je to absolutní špička v oboru, teď navíc se speciální motivací. Nabídka, kterou dostal, je lákavá. Když vystopuje hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný. Hathaway se okamžitě pustí do pronásledování, brzy však zjistí, že proti němu stojí člověk se skutečně mimořádnými schopnostmi a že by pro jeho budoucnost bylo určitě lepší, kdyby zůstal sedět za mřížemi. Jeho soupeř mezitím chystá další úder. Kde? Kdekoliv. (CinemArt)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (442)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Šest let. Tak dlouho uplynulo od posledního filmu Michaela Manna a chicagského rodáka pořád zajímá to samé - ostře řezaní hrdinové, odhodlaní záporáci a osudové střety, které je nevyhnutelně čekají. V Hackerovi se sice tenhle vztah buduje hlavně přes starobylé chaty, v jádru ale jde o další napjatou kriminálku, v níž nechybí tíživé zvraty a krvavé lázně. Potíž je bohužel v tom, že se Mann chtěl co nejvíc přiklonit k počítačové realitě. A zůstal na půli cesty, pročež přesvědčivě vypadající hackování doplňují až směšně triviální odhalení, za která by se styděly i mnohem nižší váhové kategorie. Situaci tak musí zachraňovat Chris Hemsworth a jeho parta, jež Mann možná až moc topí v moři výmluvných pohledů a vysvětlujících dialogů. Jakmile se ale začne dít něco hlasitějšího, je z toho plnokrevný akční požitek, který umí tak dobře jen hrstka režisérů. Pokud si tedy umíte dosyta užít Mannovy trademarky a netrápí vás, že nezabírají moc času a zrovna se mezi nimi nesprintuje, máte před sebou často chybující, ve finále ale docela uspokojivou dramatickou podívanou. Já teda Chrisovi dost fandil a nestydím se za to. (7/10) ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth jako IT génus? Sory, ale jemu jako typu se nedá věřit ani to, že by věděl, jak si nastavit přeposílání e-mailů. Sympatie s postavami = 0. Motivace postav = 0. Napětí = 0. Logika a kauzalita = 0. Scenáristický slepenec, ve kterém se všechno děje jaksi nahodile, včetně milostného vzplanutí mezi postavami. Jen ta hudba je fajn. Vzhledem k všeobecnému nadšení tady dost velké zklamání. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Překvapivý film. Vzhledem k tématu překvapivě akční, vzhledem ke stopáži překvapivě nenudné, vzhledem ke kameramanovi místy překpvapivě špatně nasnímané, ve vztahu v k Mannovi v závěru překvapivě lajdácky zakončené. Celkový hodnocení je mezi 3 a 4, ale vzhledem k místnímu třiapadesátnímu hejtu jsem se bavil překvapivě dobře, takže dávám slabší čtverec. 70% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pro mě je vrcholem IT dovedností uložto, čili jsem byl dvě a čtvrt hodiny na návštěvě ve španělské vesnici. Což o to, pokupě film držel dobře a kdyby v té španělské vesnici nebylo tolik Číňanů, kdo ví, třeba by se mně tam líbilo víc. Odborného vám tu ale neřeknu nic, zkrátka tenhle kybermač Hezouna s Troškou nechal můj IT obvod netknutý. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ti z nás, kteří si libují v Mannově nezaměnitelném režijním stylu(noční neonová velkoměsta, realistická akce, poetický hudební timing) to rozhodně není průměrná jednohubka. Vizuál je zkrátka i zde precizně vyladěn a rukopis patrný na první pohled. Mann se chopil pravda trochu ošuntělého tématu, neboť snímků, ve kterých mimořádně schopní hackeři prolamují sofistikovaně zaheslované kompjůtry v FBI, jsou tucty. Nicméně v Mannově podání je i tento námět v některých aspektech originální. Nechybí romantické vzplanutí, famózní akce či osudovost. Mysteriózní háv funguje znamenitě. Na scénář už však bohužel pět ódy nemohu. Jednoznačně chybí promyšlenější dialogy, které by učinily z Hackera to, co jsme my fanoušci očekávali. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Mann přiznává, že neměl o Lee-Homově velkolepé hvězdné kariéře tušení, dokud s ním loni v Hongkongu nenatáčel na Nathan Road a nenarazil na neobvyklý problém. LeeHom Wang podepsal smlouvy s několika firmami, například na fotoaparáty Nikon a Coca Cola a jeho tvář byla vyobrazena na obřích billboardech všude v okolí. „Nemohl jsem při natáčení Blackhat namířit kameru žádným směrem, protože všude byly obrovské plakáty s Lee-Homem," říká Mann. (MJackie)
  • Film se měl původně jmenovat Cyber. (JORDY)
  • Film sa natáčal v indonézskej Jakarte, Hongkongu, Los Angeles či malajzískych mestách Kuala Lumpur a Klang. (Hudakfilms)

Související novinky

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

23.10.2022

Biografie Enza Ferrariho je dotočená. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice), jenž projekt považuje za svůj srdcový a strávil na něm řadu let, oslavil poslední klapku v Itálii tento… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Reklama

Reklama