Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po porušení přísného pracovně bezpečnostního protokolu během záchranné mise, čelí trojice specializovaných požárníků obvinění, která je ve výsledku mohou stát víc, než by si kdy sami bývali řekli. Odpovědnost za sebe i své kolegy na sebe bere Bong-chiu Yau (Shawn Yue). Wing-sam Ho (Nicholas Tse) a Chi-fai Yip (Andy On) jsou zproštěni vznesených obvinění. Po celém jednom roce, 24. prosince, kdy je Hongkong postižen rekordními tropickými teplotami, je ambiciózní Chi-fai zástupcem divizního velitele požárního sboru hongkongského okrsku Lung Kwu Tan, Lung Kwu Tan Fire Station, zatímco Wing-sam čeká na přeložení a degradovaný Bong-chiu opětovně porušuje přísná bezpečnostní opatření a bez povolení přímého nadřízeného bere jedním z požárních výjezdových vozidel svého syna na školní prohlídku elektrárenského komplexu Pillar Point Power Station. A právě během jeho pochybného výjezdu se ve vinařském závodě Fat Hing Winery rozmáhají plameny, které, navzdory bezpečnostním opatřením, mohou v případě pozdního zásahu požárníků způsobit komplexní ohrožení přiléhajícího plynovodu, který je primárním zdrojem energie pro celé město. Zásah je ovšem odvolán jen krátce po příjezdu Chi-faie, který, na úkor vlastního zájmu kariérního růstu, ignoruje potenciální nebezpečí z dalšího šíření plamenů. Wing-sam se ale jen krátce poté na místo společně se svým týmem vydává i podruhé, když zjišťuje, že jeho obavy o bezpečnost sofistikovaného uzlu energetických zdrojů, zásobujících celé město, jsou oprávněné. Plynovod, jehož úkolem je zásobovat město důležitou energií, se stává vysoce nestabilním a dokonce smrtelně nebezpečným celému městu, které o jeho nebezpečí nemá byť sebemenší tušení. Vše se ale mění v okamžiku, kdy dochází k sérii ohromných výbuchů, díky nimž se na tepající město snáší černočerná tma a zoufalý boj o vlastní přežití. (Conspi)

(více)

Recenze (10)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hasiči úspešně zasahují při požáru ve výrobně vína, ale později se vrací, protože na základě dat stále hrozí nebezpečí a nešťastnou náhodou chytne opuštěný sklad, který se nachází kousek od potrubí se zemním plynem. Akce dopadne dobře a plyn je zastaven, ale výpadku si všimnou v elelktrárně a dojdou k chybnému rozhodnutí, které končí obrovskou explozí... Jackie Chan se objeví pouze v cameo roli na začátku, hraje hongkongského hasiče v náborovém videu pro Hong Kong Fire Services Department, který na motorce dorazí k místu zasaženému meteoritickým rojem. Upoutávku vidí i hasiči na stanici a dojde na poznámku, že je příliš přehnaná a jestli se jedná o Jackie Chana z Police Story. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný katastrofický thriller. Má dobrý príbeh o jednotke požiarnikov, ktorá dostane za úlohu uhasiť závod na výrobu vína neďaleko dôležitého plynovodu, čo sa im aj podarí, ale aj napriek riziku už kvôli tlaku zhora neochladia okolitú zohriatu pôdu. Časom si to kvôli hroziacemu nebezpečenstvu predsa len rozmyslia a bez povolenia sa vydajú dokončiť to, čo začali, lenže chybné rozhodnutia z vedenia elektrárne spôsobia katastrofu, čo spôsobí nielen výpadok prúdu v celom Hong Kongu, ale hlavne to požiarnikov a skupinu civilistov uväzní v zničenej elektrárni a tak musia urobiť všetko preto, aby sa z toho dostali. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa to podať ešte o trochu lepšie. Požiarnicku tématiku mám rád a keďže sa jej až tak moc filmov nevenuje, teším sa na každý z nich a našťastie ma nesklamal ani tento. Už na začiatok musím pochváliť, že je tu plno zaujímavých postáv, ku ktorým sa aj dá vytvoriť vzťah, ale aj dej pôsobí dostatočne zaujímavo, ponúkne niekoľko skvelých sekvencií, chválim hlavne jazdu požiarnickeho auta pred postupne zhasínajúcim mestom a navyše to má dlhší čas výbornú dynamiku, vďaka čomu sa na to pozerá skutočne dobre, len si mohli odpustiť tie zbytočné klišé alebo dokonca hlúposti, ako posledný deň služby alebo syn uväznený v elektrárni kvôli exkurzii a dokonca na štedrý deň. Ale v druhej polovici to už trochu upadne, keďže dej sa už premiestni hlavne do zničenej elektrárne, ktorá mi ale neprišla v rámci žánru dostatočne atraktívna, preto ma ani to prekonávanie prekážok nebavilo až tak moc, ako by som chcel, ale aj tak som sa nenudil, občas sa nájde niečo zaujímavé a našťastie nesklame ani úplný záver. Spokojný som aj po stránke akcie, síce je to až moc digitálne, ale kvôli tunajšiemu štýlu mi to ani nevadilo, akcia pôsobí až prekvapivo veľkolepo, každú chvíľu poteší nejaká zaujímavá explózia a aj na samotnú prácu požiarnikov sa tu pozerá veľmi dobre. Herecké obsadenie je skvelé, tu sa zišlo až prekvapivo veľa mojich obľúbencov, ako Nicholas Tse, Shawn Yue, Simon Yam, Andy On a ďalší, pričom dokonca na chvíľu poteší aj Jackie Chan vo výborne reklame. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, určite sa dalo ešte niečo doladiť, ale na pomery blockbusterov je to veľmi dobrá práca, kvalitný vizuál, dobre zvládnutá akcia a občas fungujú aj emócie. Takže síce ma mrzí, že ma už druhá polovica nebavila až tak moc, ale celkovo som rozhodne spokojný a As the light goes out svojej kategórii rozhodne hanbu nerobí. 71% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ JSTE PŘI POŽÁRU UPROSTŘED HUSTÉHO KOUŘE, NIKDY NEVÍTE, KDE SE SKRÝVÁ NEBEZPEČÍ. SLYŠÍTE JEN VLASTNÍ DECH A KOLEM SEBE VIDÍTE ÚPLNOU TMU, JAKO KDYBYSTE PROCHÁZELI MĚSTEM DUCHŮ. I KDYŽ JDETE DOVNITŘ V TÝMU, V TEMNOTĚ JSTE VŽDYCKY SAMI. UMOŽŇUJE VÁM TO NAHLÉDNOUT DO VAŠÍ MYSLI...“ /// Pro hasiče, jejich příbuzný a pro všechny, co už dlouho neviděli nějakou katastrofu (hokej se nepočítá!). Lehce katastrofickej scénář nejdřív vypráví vo práci a souhře nešťastnejch náhod, vedoucích k magorskejm rozhodnutím a zničení elektrárny s plynovodem Družba (kecám, nevím jak se jmenoval…), aby pak dal vyniknout odvaze, síle přátelství a takovejmhle těm kravinám, kterejm dělá kulisu spousta výbuchů, lítajících předmětů a touha nezhebnout. Hlavní je katastrofa. A ten děj vokolo, to je taková limonáda, která to vo sobě ví a jen vyrábí k tomu vohni a kaskadérskejm kouskům nějaký pocity. Příběh se rozdělí na dvě HLAVNÍ dějový linky, kdy skupina 1, ta hlavní, absolvuje obtížnost ,,Spartan BEAST“, a skupina 2, která má sice rating jen ,,Spartan KIDS“, ale zase je to víc osobní. Je to voddechovej a sympatickej HASIČ Movie. Vohně dost, burácí to, jde vo kejhák, žádný (skoro) kraviny… já du vejš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Videokazetu s Vohněm vopatruju jako voko v dlani! 2.) Nemám rád parníky. 3.) Thx za titule ,,LAnGI“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší "hasičský" film z nové asijské vlny v tomto žánru. Samozřejmě prim hraje herecké obsazení, ale velmi hutnou atmosféru dotváří i vynikající hudba a dramatické okamžiky. CGI triky jsou místy slabší, což ale opět vynahrazují zpomalovačky na prach v ovzduší a velmi podobné detaily typické pro asijskou kinematografii. Z obsazení hlavně překvapil Andy On, který se zde pokusil o dramatičtější polohu svého charakteru i když opět částečně zápornou. Jinak klasiká postava v podání Simona Yama nezklame, ale excelují především Shawn Yue a Nicholas Tse, kteří ukazují, že v posledních letech mají oba "čich" na zajímavé role. ()

Galerie (113)

Reklama

Reklama