Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 037)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Neill Blomkamp, Terri Tatchell / Predloha: Neill Blomkamp - Tetra Vaal | Hudba: Hans Zimmer | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Media Rights Capital | Rozpočet: 49 miliónov $ | Tržby: 80 miliónov $ | Ocenenia: - || Skvelá výprava a dychberúce destinácie, z pólky podporené najguletrhajúcejšími Zimmerovkami od Dark Knighta. Blomkamp je skvelý vizionár a z časti aj režisér, kým nedojde na emócie a presah príbehu. Ako scenárista je totiž povrchňák, a akonáhle potrebuje príbeh spomaliť, vezme nožničky a chvíľky sú preč. Ako keby boli city len nutnou výplňou inak technicky neuveriteľnej práce za ešte stále najnižší rozpočet za blockbuster v Hollywoodu. Chappie je zo začiatku hravou, inovatívnou sci-fi záležitosťou, za ktorú by mal byť divák vďačný. Ale tá Blomkampová úchylka miešať detinskú infantilitu so samoúčelne sprosto-krvavým štýlom mi tentokrát nesadla, čo sa dá práve povedať aj o identickej hudbe: pólka soundtracku na hranici už zvyknutej geniality, a pólka na strane zámernej nechutnej infantility. Funkčné ako guilty pleasure pre každého? NIE. Kontroverzné? Blomkampovsky ÁNO. 50% | CineStar Černý Most Praha, 10.3.2015 | ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Táto tématika s oživnutými robotmi, ktoré sa snažia byť ako ľudia ma už v tomto prevedení vôbec nezaujíma, už je to dosť ohrané a aj také detské, ale predsa len sa v tomto prípade našlo viacero faktorov, ktoré ma prinútili si to pozrieť a síce s výsledkom nie som úplne spokojný, ale nemôžem hovoriť ani o sklamaní. Očakávané zápory zostali, dejovo to nemá čím zaujať, predvídateľnejšie to už skutočne ani byť nemohlo a rovnako je to celé prispôsobené teenagerskému divákovi, kvôli čomu ma ani humor moc nebavil, iba raz som sa aspoň pousmial, takže si ma to ani nemohlo výraznejšie získať. Ale zase sa tu nájdu aj výrazné klady, v prvom rade kvalitná technická stránka, vďaka čomu sa na to pozerá viac, než dobre, Neil Blomkamp to očakávane celá podáva vo svojom netypickom štýle a oceňujem aj nadmieru svižné tempo, takže som sa ani nemal kedy nudiť. K tomu musím určite pochváliť aj úplný záver, ktorý mi prišel skvelý a dokonca mal aj nejaké emócie a sadla mi aj netradičná hudba, ktorá sa tu veľmi hodila. Akcia mi prišla len obyčajným priemerom, tých pár akčných sekvencií je dobre natočených a technicky kvalitne zvládnutých, ale až na jeden nečakaný drsný moment v nej nie je moc o čo stáť. A navyše ma v nej sklamal aj eRkový rating, keďže až na ten jeden moment zostal nevyužitý. A zvláštne pocity mám z obsadenia, tých pár známych hercov, ako Hugh Jackman, Sigourney Weaver alebo Dev Patel má nakoniec menej priestoru, než som čakal na úkor podivných hlavných hrdinov, ale práve kvôli tej ich podivnosti som bol zvedavý, akým smerom sa ich postavy budú vyvíjať a tak ma nakoniec aj celkom bavili. Takže celkovo sa nejedná o nič výnimočné, ale kvôli dostatku kladov ani určite neľutujem, že som si to pozrel, slušná oddychovka. 63% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neill Blomkamp si opět podržel svůj standard a přidal konečně i statickou kameru, která z Chappie dělá jeho dosud technicky nejlepší film. Obrovským plusem vnímám vlastně i fakt, že jedny z hlavních rolí zvolil i partičku z kapely Die Antwoord. Vlastně mě nenapadá nikdo jinej, kdo by z Joburgu mohl hrát větší gangstery a ouchyly, než právě Yolandi a Ninja. Oni jsou tak brutálně ujetý, prohnilý a jejich muzika je tak šíleně agresivní, že nic jiného se do tohoto filmu ani hodit nemůže. Trošku mě udivuje, jak režisér z Johannesburgu zase dělá naprosto šílený místo na život, ve kterém by nechtěl žít ani ten nejšílenější vrah ze Skandinávie, kde se s vrahy ve věznicích jedná lépe, než by si jen obyvatelé tohoto města mohli vysnít coby normální život. To je vlastně jediný, co mi na tomhle filmu vadilo a kvůli čemu jsem mu nemohl dát pět hvězd. Ono sledovat dvě hodiny lidským humusem prosáklý město plný betonových parcel zarostlých roštím není úplně zeleným ostrůvkem klidu pro můj mozek. Každopádně všechno ostatní bylo takřka bezchybné. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nom,vypadá to,že Elysium byl velký přešlap a N-Blomp je zpátky. Novodobé (a velice dospělé) Číslo pět žije s mírně přepálenym koncem ... ale sper to hajzl, důležité je to, že Blomkamp je frajer, který prostě, spolu s Weta Digital (tihle borci opět ukazují, jak si s ILM těžce vytírají prdel) umí vytvořit naprosto "nedigitální" svět, jenž se člověku zaryje pod kůži a ždíme vás jak indiánka trencle u Stříbrného jezera ! Zase jsem si v duchu zanaříkal, jak skvělé by to HALO bylo ... ale čeká náš Alien, a já se už teď nemůžu dočkat ! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá sci-fárna, obzvláště v téhle době. Dramaturige je v tahu, ale CHAPPiE i přesto funguje jako indie R-ková komedie o tom jak Číslo 5 vzal do ruky kvér a ve finále si to na férovku vyříkal s kuřátkem z Robocopa. Jde o fanouškovský snímek s ohromným rozpočtem, kde se Blomkamp utrhl ze řetězu a s kamarády z Die Antwoord, Ripleyovou a robotickým Sharltem Copleym si udělali radost. Mnohem víc než o šílené akce jde ale o gangsterskou výchovu dítěte a stávání se ze stroje člověkem a naopak. P.S: Hugh Jackman je neuvěřitelný, připomínal mi bývalého kolegu z práce... Jít takhle proti své cool fazóně a vytvořit takhle nesympatického sráče je hned po Copleym nejpozoruhodnější herecký výkon filmu. To je neuronová hema, mami. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (17)

  • Vzhledem k tomu, že se jedná o supermoderní firmu v roce 2016, tak její počítače kupodivu používají již nepodporovaný systém Windows XP: objeví se na monitoru ve scéně, kdy odchází Deon (Dev Patel) z kanceláře s umělou inteligencí v ruce. (ludva10)
  • Když se natáčela část filmu, ve které se Chappie začíná chovat více jako gangster, protože ti jej adoptovali a snaží se jej naučit, jak se má chovat správný drsňák, tak si Sharlto Copley, který Chappiho předehrával, stáhl kraťasy skoro pod zadek, aby se pohyboval patřičným způsobem. Samozřejmě - nic z toho pro potřeby motion capture nemusel dělat, ale on se snažil chovat co nejrealističtěji, chtěl, aby mu takové věci fyzicky pomáhaly vdechnout postavě život. (Posheidon)
  • Natáčelo se v kanadském Vancouveru a ve městech Johannesburg, Soweto, Orlando a Hillbrow v Jihoafrické republice. (willy1)

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama