Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 037)

novoten 

všechny recenze uživatele

Opět vyprávěné o překot a zase v narychlo vymyšleném světě, který stojí na hrozivě vratkých nožkách. Tak jako u Elysia dostává logika co pár minut pořádnou ránu a definitivně mi tak potvrzuje, že nejodhodlanějšímu propagátorovi Jihoafrické republiky nerozumím. Je vidět, jak ho baví filmy psát, točit a zdokonalovat, ale když paradoxními zvraty přeplněné minuty střídají krvavé scény s infantilními a salvu nadávek s moralizováním, není to nic platné. Proto všechna čest neselhávajícímu Hughovi, jehož záporák je nudný, nelogicky jednající a až zarážejícím způsobem špatně napsaný - a přesto mě baví ho sledovat. Nebýt závěrečné desetiminutovky, u které si diváci-pedanti budou zoufalstvím rvát vlasy, je to zase cesta dolů. Takhle ze mě Blomkamp poprvé v kariéře úspěšně doloval emoce. O osud pátého Vetřelce, ať už pojede po jakýchkoli dějových linkách, mám proto stoupající obavy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle byla pecka. Blomkamp to konečně dokázal vyladit k dokonalosti. District 9 se mi líbil, Elysium taky nebylo špatný, ale něco tomu chybělo. Teď ten pocit konečně nemám. Konečně Neil ten kluk ušatá ukázal, že má nejenom talent, ale umí ho i prodat. Pravda nebudu se hádat, že je to nějak extra nápaditý a originální nebo, že tu něco takovýho ještě nebylo. Ano bylo, ale no tak lidi proberte se. Fakt chodíte na filmy v dnešní době s tím, že očekáváte originalitu? No tak kdybych já k tomu takhle přistoupil, tak můžu rovnou přestat chodit do kina. Na originalitu seru. Originální filmy už se dneska netočí. Já se chci prostě pobavit a nevadí mi ani styl tohohle filmu kde se časem z dětský hravosti a lehký infantilnosti přechází k brutálnímu násilí. Přenesl jsem se nakonec i přes ty hrozně drsný a hrozně cool gangsta i když nepopírám, že mě občas trochu srali, Ale všechno mi vynahradil kurevsky drsnej, hláškující robůtek naprosto exluzivně namluvenej mým oblíbencem Sharltem. Taky nesmím zapomenout na Jackmana kterej si tu střihnul parádního zmrda a svým výkonem mě mile překvapil. Pak nelze opomenout ani technicky brilantní a dynamickou akci. Stříhá se pravda podle současnýho trendu, takže možná o trochu víc než by bylo zdrávo, ale všechno je dokonale přehledný. Precizní v každým detailu a taky oceňuji, že se tu tentokrát na rozdíl např od Elysea neklepe kamera a tak si to může člověk všechno vychutnat efektně a v rychlosti a nic mu neuteče. No a ještě jednu věc vyzdvihnu a to naprosto bombastickej Zimmerův hudební podmaz. Libová, rytmická, elektronická hudbička, která mi hraje v uších doteď. Samozřejmě, že rezervy se najdou vždycky občas by neškodilo ubrat ty rádoby drsný kecy a třeba robot ověšenej zlatými řetězy je taky docela úlet, ale jinak se mi to úplně maximálně líbilo, takže tyhle detaily odpustím a napálím první pětku v tomhle roce. Neuvěřitelně příjemný překvapení a to se přiznám, že jsem pochyboval a nechtěl na to původně vůbec jít. Takže jsem rád, že jsem se tentokrát na CSFD projekci dokopal a teď si jdu sestrojit nějakýho ultra vymazlenýho robůtka s jehož pomocí udělám fakt drsnou přepadovku a nebudu muset už do konce života máknout.95% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Konečně si Neill uklidnil kameramana a přestal z filmu dělat houpacího koně, protože za ty jeho předchozí filmy by si z hlediska houpací kamery zasloužil sešít koule dohromady a udělat z nich boxovací pytel pro kachny. Jenže když odstraníš plíseň ještě to samo o sobě neznamená vůni. Naštěstí má v sobě film složku, která mě chytla a to byl vývoj povah hlavních postav a jednoho roztomilýho pikslíka. Ty proměny byly udělány s naprostou lehkostí a ani trošku nepůsobily uměle a v podstatě udávaly tempo celýho příběhu a nudu poslaly na dovolenou. Závěrečná akční scéna byla natočená na efekt, což moc nemám rád, ale sem skvěle zapadla a více stranou přestřelku jsem si pro její přehlednost vysloveně užíval. Další plusko dodala finalová pointa, protože v sobě měla pozitivní emoce, které vždy umím ocenit. Celkově bych řekl, že se jedná spíš o takovou zábavně akčnější pohádku, která má v sobě až nečekaně velký srdce. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Je príjemné sledovať ako sa anime postupne prepracováva do hraných filmov od Chronicle cez Pacific Rim a Edge of Tomorrow až najnovšie po Chappieho. Nevadí, že Neil odkazuje na robotické klasiky, práve naopak, divák sa teší na záverečné zúčtovanie medzi človeko robotom (tentoraz v podstate deckom) a ťažkotonážnym bojovým strojom. Z Elysia sa Neil poučil, akčné scény sú opäť prehľadné. Členovia Die Antwoord sa po svojských klipoch a kraťase Umshini Wam (od tvorcu Kids a Spring Breakers) krásne prepracovali do parádneho celovečeráku, takže fanúšikovia tejto skupiny si myslím budú maximálne spokojný nielen tým, že tu dostali veľký priestor ale aj že tu zaznejú ich najväčšie pecky. Potešil aj Hugh Jackman v zatiaľ asi prvej zápornej úlohe. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky nezvládnutý hybrid Mad Maxa, Robocopa a žijúceho čísla 5, s najväčšou castingovou prasárnou ze dlhé roky (Hugh Jackman). A vôbec všetky postavy sú otrasne nefunkčné, nech už i hrá ktokoľvek. Vrátane motivácií a chovania plecháča Chappieho. Blomkamp má áčkový rozpočet, techniku a hercov, ale režíruje ako borci z Asylumu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (17)

  • Postava robota Chappieho byla natočena technikou motion capture a hrál ji Sharlto Copley. Při použití této techniky měl při natáčení tmavě šedou kombinézu se senzory pohybu, veškeré jeho pohyby byly zaznamenávány a následně převedeny na počítačově vytvořenou postavu robota. (Posheidon)
  • Sharlto Copley, jenž propůjčil skrze motion capture pohyby Chappiemu, si střihl cameo i ve své lidské podobě: jako policista, který se na konci filmu při snaze policie dostat se do haly Tetraavalu ptá po brusce. (NiWi)
  • Tetravaal - název společnosti, která vyrábí robotické policisty, je odkazem na režisérův první krátký film Tetra Vaal (2004). (Charpy)

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama