Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pinocchio studia Walt Disney je krásnou pohádkou o tom, že sny se mohou stát skutečností, pokud si to opravdu přejeme. Nyní vychází Pinocchio ve Speciální edici - s dokonale vyčištěným obrazem a zvukem tak, jak jste ho ještě nikdy nemohli vidět! Nemá asi cenu připomínat, že hlavním hrdinou je malá dřevěná loutka, která si ze srdce přeje stát se opravdovým chlapcem. Není to ale zdaleka tak jednoduché, jak si myslí. Připomíná mu to na každém kroku i cvrček Jémine, jeho nerozlučný společník. A kdykoli Pinocchio zalže, začne mu růst nos - vždy o kousek víc a víc.

Příběh o Pinocchiovi okouzlil celé generace dětí dokonalou klasickou animací i hudbou, za kterou byl dokonce oceněn prestižním Oscarem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Opět velmi kvalitně zpracovaná pohádka, která má ale několik much, díky kterým se nezařadila mezi mé oblíbené. Jednak motiv hlavní postavy není nikterak uchvacující a nepřináší žádné velké boom, jako je tomu u pohádek s princeznami, netvory a dalšími z řad klasických pohádkových bytostí. Za druhé film postrádá silné vedlejší role, jedinou která vám zůstane v paměti je cvrček, což je na disneyho poměry dost málo. Za třetí děj, v mých očích rozkouskovaný na epizody, je místy dost nudný a nepřináší nic, čím by diváka zaujal. I přes tyto neduhy se jedná o pohádku s dobrými dialogy, krásnou hudbou a animací a tím pádem stojí za shlédnutí. 65% ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Pinocchia jsem si s dětmi pustil nedlouho po shlédnutí Sněhurky. Z té jsem byl nadšený, jak po vizuální, tak po hudební stránce. Bavil mě vcelku i notoricky známý děj, humor a její nadčasová svěžest. To u Pinocchia zbyl už jen ten líbivý vizuál a hudba. Děj je tak prostoduchý, že to skoro uráží i pětileté dítě a gagy vychází zpravidla naprázdno. Vydržel jsem do půlky ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Collodiho předloha učí dítka dobrým mravům vyděračskými metodami devatenáctého století: Drsně bourá dětskou důvěru v přívětivý svět, cupuje představu o rodičích jako nesmrtelných dobrých božstvech, s káravě vztyčeným prstem činí chudáka malého čtenáře zodpovědným za zdraví a životy jeho blízkých, každé šlápnutí vedle má osudové následky – zotročení, nemoc a smrt přátel či tělesné deformace se střídají jak na běžícím páse. O tom, v jak zoufalém stavu mě knížka v dětství zanechala, jsem ostatně už něco naznačoval pod (svým mimoidním způsobem podařenou) Benigniho adaptací. (Zas ale připouštím, že já byl mimořádná citlivka – nevím aspoň o jiném dítěti, které muselo být po hodině hudební výchovy na zbytek dne uvolněno z výuky pro nepřekonatelné záchvaty hysterického pláče nad osudem mláďátek v písni Letěla husička.) — V Disneyho podání jsou sice prvky dětského hororu notně zjemněné, ale to, co zbývá, pořád ještě stačí zdravě sabotovat povinnou cukrkandlovitost; do „krásné pohádky o plnění snů silou přání“, jak se nám snaží nakukat distributor, má výsledek opravdu daleko, a to je moc dobře – když nic jiného, díky temnému podtónu jsou napínavé scény protentokrát opravdu napínavé. Veliké plus je taky výtvarná a animátorská stránka – propracovaná poetická pozadí nebo odlišení Pinocchiových pohybů jako loutky / oživlé loutky / živého kluka, to jsou věci, s jakými se ani Disney v pozdějších filmech už tolik nepáral. Trošku minusem zůstává unylá hudba a zastavování děje kvůli pěvecko-tanečním číslům, ale pořád jde o jednu z nejpozoruhodnějších starých disneyovek, jejíž drsné půvaby přetrvávají navzdory unifikovaně vyhlazeným obrázkům na obalech moderních vydání. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Příběh Pinocchia jsem vlastně do teď podrobně neznal a tak jsem si s chutí doplnil další mezeru v nejen filmovém vzdělání. Ze začátku se mi film velmi líbil. Animace je opravdu pěkná, postavy sympatické a občasné hravé detaily jsou fajn. Bohužel hodně drhne příběh a to pominu jeho naivnost a pohádkovost, která k žánru patří. Nicméně je hodně děravý a podivně necelistvý. Kde se vzal Pinocchiův otec v žaludku velryby? Nikde žádné vysvětlení a ani sebemenší náznak. Proč se kluci měnili v osly a co se s nimi stalo? Opět žádné vysvětlení. Kdybych film rozdělil na části, tak bych nikdy jednotlivé fragmenty nespojil dohromady. Nic kromě animace a ústřední postavy je nespojovalo, což je škoda. Pinocchio tak dostává na cestu jen průměrné tři hvězdy. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Nepřekonatelná disneyovka, která dala světu ústřední písnišku "If You Wish Upon A Star". V komediální sféře pobaví dodnes, hlavně díky vedlejším charakterům, které mají své místo. Morální příběh je možná na dnešní dobu už příliš drsný (chtěl bych vidět hrdinu současného animovaného filmu s doutníkem v puse), ale kompenzuje tím jakoukoliv ohranost. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Píseň „When You Wish Upon a Star“ se stala oficiální písní společnosti Disney. (LUKICKK)
  • V roce 2012 vyhodnotil Americký filmový institut snímek 2. nejlepším animovaným filmem v historii. [Zdroj: afi.com] (vyfuk)
  • Jiminy Cricket potreboval na film 27 rôznych farieb. (Raccoon.city)

Související novinky

Roberto Benigni bude Geppetto

Roberto Benigni bude Geppetto

29.10.2018

Oscarový herec a režisér Roberto Benigni (Asterix a Obelix, Život je krásný) si zahraje Geppetta v nové verzi Pinocchia od italského režiséra Mattea Garroneho (Dogman). Benigni má už s kultovní… (více)

Reklama

Reklama