Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pinocchio studia Walt Disney je krásnou pohádkou o tom, že sny se mohou stát skutečností, pokud si to opravdu přejeme. Nyní vychází Pinocchio ve Speciální edici - s dokonale vyčištěným obrazem a zvukem tak, jak jste ho ještě nikdy nemohli vidět! Nemá asi cenu připomínat, že hlavním hrdinou je malá dřevěná loutka, která si ze srdce přeje stát se opravdovým chlapcem. Není to ale zdaleka tak jednoduché, jak si myslí. Připomíná mu to na každém kroku i cvrček Jémine, jeho nerozlučný společník. A kdykoli Pinocchio zalže, začne mu růst nos - vždy o kousek víc a víc.

Příběh o Pinocchiovi okouzlil celé generace dětí dokonalou klasickou animací i hudbou, za kterou byl dokonce oceněn prestižním Oscarem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

Lima 

všechny recenze uživatele

I dnes, 64 let po vzniku, působí tento film velmi svěžím a vtipným dojmem. Disney obohatil příběh spoustou drobných animací (např. detailní vykreslení Geppettovy dílny se spoustou komických kukačkových hodin a roztomilých fíglů) a písničkami, které se dočkaly po velikém ohlasu i soundtrackového vydání. A vůbec přitom nevadí, že Collodiho příběh Disney "zhollywoodštil", či jak se tehdy říkalo, "zdisneyovštil" a z postavy původně zlobivého frackovitého Pinocchia udělal hodného naivního kluka k němu přidal postavy kocoura a rybičky, které původně v knize nebyly. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála Disneyovek, které k mému srdci nikdy nepřirostly, moc se mi nelíbila už když jsem byla malá, opakované shlédnutí v pozdějším věku dojem nevylepšilo. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Zpětně člověka až mrazí, když si uvědomí, kolika temných myšlenek a skrytých podtónů tahle klasická pohádka oplývá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,6miliónaTržby USA $84,254,167Tržby Celosvetovo $121,892,045║ Úžasná práca z animáciou a príbehom, niektorá ľahkosť a hravosť scén je doslova fantastická. /100%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Veselá pohádka pro celou rodinu? Kdepak. Ultimátní anti-záškolácký teror! U Disneyho se s tím před 70 lety nemazali, kéž by se podobně odvážné příběhy zase někdy vrátily. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Popri dnešných vymodernizovaných animákoch mi skvele padlo takéto kúzelné rozptýlenie. Skvelá grafika zo štyridsiateho (!) roku ma úplne uchvátila a po takmer 70tich rokoch si udržuje to správne čaro. Navyše štedrý príbeh, muzikálne časti ma ako vždy neohúrili. Ale tie patrili k dobe. 70%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

2. celovečerní Disney Ve srovnání se Sněhurkou je Pinocchio jen slabý odvar. Cesty celovečerních Disney filmů byly vždycky křivolaké. Ano, máme tu literární klasiku jako předlohu, i roztomilou kočičku, rybičku a cvrčka. Ale scénář není tak soudržný jako u Sněhurky, písničky jsou zapomenutelné, personifikovaná zvířata jsou i nejsou na úrovni lidí a příběh o oslících je zbytečně krutý a bez jakéhokoli konce. Carlo Collodi by se asi divil. Krásy rotoskopové kouzelné víly bohužel nejsou všechno. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dětské publikum je Pinocchiem naprosto a nečekaně uhranuto (od včerejšího do dnešního oběda to tu běželo 6x, nelžu!), proti milované Anně a Else naprosto šokujícně vede na body. Rodič oceňuje pedagogickou pomoc pana Collodiho, která mu umožňuje vysvětlit potěru, proč nikdy, nikdy, NIKDY! nechodit s nikým nikam bez maminčina výslovného souhlasu a obohatit slovní zásobu potomstva o nekompromisní heslo v případě nouze "pomoc pedofil!". Já Pinocchiův příběh znala jen hodně ve zkratce, jak si to pamatovala mamka. Jak to půjde, běžím do knihkupectví koupit knížku, protože tohle je prostě boží. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbilo se velmi, ale k dokonalé spokojenosti něco přece jenom schází. Kdo ví, třeba jen další projekce. Každopádně nejvíce oceňuji Disneyho odvahu, dá-li se to tak říct, s jakou vytvořil zcela odstrašující scénu z Pleasure Island, kde děti pijí pivo, bafají z doutníků, šťouchají kulečník a mění se tak v osly. Vážně senzační část. Ovšem tradičnější muzikálová scéna I've Got No Strings se také velmi povedla, o úžasném kocouru Figarovi ani nemluvím. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Taliansky spisovateľ Carlo Collodi napísal v roku 1881 rozprávkový román "Ponocchiove dobrodružstvá" (La avventure di Pinocchio). Príbeh o tomto oživlom z dreva vyrezanom chlapcovi sa dočkal mnohých filmových spracovaní. Jednou z najznámejších adaptácií je film "Pinocchio" z roku 1940 od The Walt Disney Studios. Je to klasický, typický komerčný produkt tejto hollywoodskej produkčnej spoločnosti. Výrazne farebné animácie a kopec zbytočných otravných spievaných sekvencií. *** ()

juta 

všechny recenze uživatele

Není divu, že si na Pincchia nijak zvlášť z dětství nepamatuju, protože mě to ani tentokrát vůbec nebavilo. Je to takový děj o ničem a je poměrně nesmyslný a že bych se u toho bavil, to už vůbec ne a když chybí pohádce nějaká ta sranda, tak je asi něco špatně. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Krásná kreslená pohádka z období kdy ještě Disneyho zdobil punc vkusu a přiměřená dávka sentimentu... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Tak pohádkově dětinské, a přitom tak depresivní a temné.... tenhle animák mě jako děcko fakt děsil a už nikdy ho nechci vidět znova. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Společně s o tři roky starší Sněhurkou táta všech animovaných filmů, který nastavil měřítko, podle něhož se v podstatě dodnes daný žánr posuzuje. A to jak po stránce technické, která je na svou dobu neskutečně půvabná, pestrá a přirozená, tak i z pohledu zábavného příběhu o lásce a hrdinství, který se stal nejen pro Disneyho hlavní prioritou. Objektivně musím uznat, že se rozhodně nejedná o vrchol tvorby Disneyho studia a v ději je tolik děr, že je nezalepí ani vědomí nadšeného dětského přijetí, ale pořád je to hotový poklad pro fanoušky žánru a pro každého rodiče, který hledá pro své ratolesti něco originálního, živého a natočeného s neskrývanou láskou. A tohle všechno Pinocchio do puntíku splňuje. 80% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vo svojej dobe prelomová animácia je skvelá aj dnes, ale príbeh Pinocchia ma nikdy extra nebavil (to skôr jeho variácie v A.I. či Edwardovi) a na rozdiel od takej Snehulienky či nebodaj Sleeping Beauty to nemá ani zďaleka takú hutnú rozprávkovú atmosféru. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Druhá celovečerní disneyovka nezůstala pozadu za Sněhurkou. Animace nijak nezestárla a navíc jde patrně o jedinou celovečerní disneyovku, ve které malí kluci kouří doutníky a jsou lákáni ke žvýkání tabáku. Psal se rok 1940... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Naposledy viděno v dětství a překvapilo mě, jak jinak to na mě působilo teď. Myslím, že jsem tomu tehdy úplně nerozuměla… Každopádně, jde o hodně drsnou pohádku. Tohle svým způsobem není ten klasický líbivý Disney. Že by to mělo strašit děti, aby nezlobily, nelhaly a nedaly se na alkohol a drogy? Sama popravdě nevím, co si o tom myslet, a něco mi na této pohádce nesedne. Chystám se ale podívat na nově vyšlou hranou verzi, tak uvidíme, jak bude působit tato. ~(3,3)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka hodnotenia, tak podobne ako u Snehulienky a Dumba tak na 60,70 %, takže tentokrát zaokrúhlim vyšššie. Pozitívum je menej pesničiek ako pri Snehulienke a niekoľko dospelejších scén, napr. fajčenie cigáry. Príbeh je o niečo hutnejší, záverečná časť vo velrybe zvýšila moje hodnotenie na ****. Na druhej strane je tu menej vtipných momentov, skôr úsmevných. Mojim budúcim deťom tento film raz určite pustím. Namiesto návštevy najnovšieho 3D animáku. ()

Související novinky

Roberto Benigni bude Geppetto

Roberto Benigni bude Geppetto

29.10.2018

Oscarový herec a režisér Roberto Benigni (Asterix a Obelix, Život je krásný) si zahraje Geppetta v nové verzi Pinocchia od italského režiséra Mattea Garroneho (Dogman). Benigni má už s kultovní… (více)

Reklama

Reklama