Reklama

Reklama

Escobar - Paradise Lost

  • Francie Paradise Lost (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Escobar: Paradise Lost sa odohráva počas posledných rokov Escobarovej nadvlády v Kolumbii. Mladý surfer Nick (Josh Hutcherson) a jeho brat Dylan (Brady Corbet) nachádzajú skromné útočisko na surfovanie pri Medellin, kde Nick spoznáva ženu svojich snov Mariu (Claudia Traisac). Maria je však toho času zaneprázdnená prípravou kampane pre svojho strýka Pabla Escobara (Benicio del Toro). Potom, čo Pablo pomôže Nickovi a Dylanovi s miestnymi kriminálnikmi, s ktorými mali problémy, Nick postupne upadá do divokého sveta extravagancie, korupcie a krviprelievania, z ktorého je nemožné uniknúť. (ambron)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (77)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Po všech těch Narcosech, milujících Pablech a dalších kolumbijských telenovelách jsem už nic moc extra nečekal. A přesto jsem dostal naprosto vrcholové adrenalinové drama vystavěné na pevných základech letmo šmrncnutých skutečností. Takhle se pracuje s dávno ohraným tématem, svěže, věcně a kulervoucně. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě život a smrt Pabla Escobara nesmírně zajímá. Nedávno jsem viděl novinku s Javierem Bardemem a teď tohle. Jedinou nevýhodou Paradise Lost je Josh Hutcherson a jeho smyšlená dějová linie, která sama o sobě špatná není, špatný je jen ten herec. Naproti tomu Benicio je v roli Pabla excelentní a kdykoliv byl na plátně (tedy monitoru mého PC), slintal jsem blahem. Na závěr si schválně nechávám vychvalovaný Narcos, tak jsem zvědavý na obšírnější příběh tohoto slavného narkobarona. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Escobar: Paradise Lost přináší příběh o nešťastné lásce za časů Escobara. Mladý Kanaďan se zakouká do mladé Kolumbijky a najde tak svůj ráj na zemi. Jenže tahle Kolumbijka není tak docela obyčejná Kolumbijka, nýbrž neteř asi největšího kokainového krále všech dob. No a jak už to tak bývá, tahle růžová idylka začne pomalu ztrácet barvu. Naneštěstí se tehle relativně zajímavý scénář nedokázal tak docela naplnit. V prvé řadě si nejsem jistá, jestli je Josh Hutcherson v hlavní roli nejšťastnější volbou. Navíc mě mrzelo, že jsem se o Escobarovi nedozvěděla vůbec nic. Naopak film počítá s obeznámeným divákem, takže v prvé řadě doporučuji zhlédnutí seriálu Narcos. Když k tomu připočtu slabou akční linku, jedná se o čisté zklamání. Tak snad někdy příště... ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Benicio čoby Escobar veľmi presvedčivý (i keď na stvárnenie Wagnera Mouru sa nechytá, nakoľko nie je danej postave tak podobný), dobovosť zvládnutá bezproblémovo, a takisto dobre boli zvolené i lokácie, ktoré sa pričinili o hŕstku pekných záberov krajiny. Nuž a tu môj skromný výpočet pozitív asi končí. Hutcherson otrasný, jeho postava vyložene otravná, nuž a príbehovo slabučké a stupídne (všetko bolo moc skratkovité, povrchné, málo vysvetlené, nefungujúce). V podstate ani neviem, prečo vlastne Pabla zakomponovali, aký to malo význam - jasné, nahnalo to množstvo divákov, avšak veľká väčšina z nich musela byť dozaista sklamaná, podobne ako ja, nakoľko o Escobarovi sa primoc nedozvedáme, iba okrajovo, v podstate všeobecne známe fakty (a teda že chudobní ho zbožňovali, dokázal byť krutý, mal kontakty, toť vše). Inak to však význam nemá, práca s postavami (i celkovo s danou matériou) bola nedostatočná a takáto čajová prvoplánová zápletka by sa pokojne zaobišla i bez jeho mena. Slabota, jednohubka, zbytočný film. 40% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Určitě to nebyl nejlepší tah, dát si tenhle film téměř hned po seriálu Narcos, ale ve výsledku toho extra moc nelituji. Jediné, co mi moc nesedlo byla role Nicka. Tam to byla totální šlápota vedle ve výběru herce. Jinak oba Pablíci měli originál celkem solidně prostudovaný, protože ty gesta, mimika, celkově celý pohybový aparát byl téměř totožný. Za to palec nahoru. O trochu vleklém závěru nebudu láteřit, protože jinak nemám celkem nic, co bych tomuhle počinu vytkla a klidně pálím čtyřku s ohledem na ten zmiňovaný Narcos.....nedá se svítit. Jinak jeden by to Escobarovi zbaštil. Takhle milovat manželku a své děti, to se hned tak nevidí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Pablo Escobar ve skutečnosti anglicky vůbec neuměl. (dienow)
  • Vlajka vejúca pred kanadskou ambasádou v Bogote, v skutočnosti nebola vlajkou Kanady. (MikaelSVK)
  • Snímka sa natáčala v panamských lokalitách Bocas del Toro, Chiriquí i samotnom meste Panama. (mh825)

Reklama

Reklama