Reklama

Reklama

Escobar - Paradise Lost

  • Francie Paradise Lost (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Escobar: Paradise Lost sa odohráva počas posledných rokov Escobarovej nadvlády v Kolumbii. Mladý surfer Nick (Josh Hutcherson) a jeho brat Dylan (Brady Corbet) nachádzajú skromné útočisko na surfovanie pri Medellin, kde Nick spoznáva ženu svojich snov Mariu (Claudia Traisac). Maria je však toho času zaneprázdnená prípravou kampane pre svojho strýka Pabla Escobara (Benicio del Toro). Potom, čo Pablo pomôže Nickovi a Dylanovi s miestnymi kriminálnikmi, s ktorými mali problémy, Nick postupne upadá do divokého sveta extravagancie, korupcie a krviprelievania, z ktorého je nemožné uniknúť. (ambron)

(více)

Recenze (77)

verbal 

všechny recenze uživatele

Místo jako vždy vynikajícího a charismatického sympaťáka Benedikta Býkovského bych si v roli nejúspěšnějšího kolumbijského farmáře všech dob představoval spíše takového Mariana Labudu. Pavel E. byl totiž ve skutečnosti odporný tlustý cigoš, který téměř nikdy nesundal křiklavou teplákovku Addidas, a co si za peníze utržené z velkoobchodního prodeje chechtacího prášku postavil haciendu snad vkusnější než Stojkovi v Bánovciach nad Bebravou. Znáte to, zlaté kohoutky ústící do smaragdové sanitární techniky, starožitný nábytek ve stylu Ludvíka XIV. stojící na tygřích a medvědích kožešinách citlivě zkombinovaný se sedačkami z rudé kůže pokryté žlutě žíhaným leskimem, nad tím vším obří zlatý lustr s kříšťálovými cancy osvětlující sbírky růžového porcelánu a panenky s porcelánovými hlavami, do toho na sytě zelených stěnách pár originálních vlámských mistrů… Ten chlap měl prostě styl spolu s dokonalým smyslem pro fén-šukej, přičemž Benedikt jej zahrál až příliš mrazivě a seriózně a udělal z něj přičmoudlého Dona Korleona, i když je z dokumentů jasné, že jste z něj naživo museli na první pohled srát smíchy. Tedy do doby, než vás některá z jeho goril ověšená zlatými řetězy tak, že vypadala jako stojan u Kartiéra, neoblažila tracheotomií a neuvázala vám kolumbijskou kravatu. Smyšlený příběh píchala Pavlovy neteře je však jinak vcelku záživný a ve druhé polovině dokonce až strhující, nicméně má jednu dost hnusnou chlupatou bradavici rovnou na čele. Tou je obsazení toho ultimativního neherce a krystalického slizáka z Hangrgejs a já bych tedy ty dvě hodiny mnohem raději než na jeho naprosto iritující xicht čuměl do roztažené prdele klečící Věry Bílé. Pokud však vždy na chvíli zavřete oči, jakmile se ten mutant objeví, dá se u toho sto dvacet minut celkem úspěšně nezlobit. Jestliže to jen tak namátkou a zcela náhodou srovnám například s takovým Birdmanem, odporným to, povrchním, nudným a hloupým zvěrstvem pro přihřáté pozéry, mám pocit, jako bych se z nejhnusnější mouchami obsypané veřejné latríny někde v Kalkatě vynořil na rozkvetlé himalajské louce. Ostatně vždycky budu soudit, že Birdman musí být zničen. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NICKU, EXISTUJÍ ZÁKONY PŘÍRODY. A KDYŽ TĚ ZAČNOU OVLÁDAT, MUSÍŠ JE PŘIJMOUT…“ /// Nickova pohádka, kterak se šťastnou náhodou prosouložil do Escobarovi rodiny. Máme tady kupu šťěstí, který mírně narušoujou pochybnosti, páč Nick neví. Vidí, jak je Patron obyčejným lidem milován, koka je brána jako folklór a o krvelačnosti nikdo nemluví (páč kdo to zkusil…). Film ze života, byť na základě jakýsi historky, ale uvěřitelnej, navíc solidně odvyprávěnej. První půlka je spíš taková romantická (s trochou krve), ta druhá přestává bejt idylická, páč se v ní začínaj uplatňovat mafiánský pravidla a je plná opěvovanýho Pabla a vystresovanýho Nicka. Hutcherson není kdovíjakej herec, ale toho troubu jsem mu věřil. Přestože film vypráví hlavně o Nickovi, řekne naprosto všechno o Pablovi. Neživotopisně, ale srozumitelně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Řekli mně: „Nikdo neuteče P. Escobarovi!“. 2.) Zjistím, jak zbohatnout na národním produktu. 3.) Thx za titule ,,saymonan“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Narcos cokoliv od Escobara beru a tohle mě taktéž velmi bavilo. Del Toro jako Escobar naprosto bezchybný, byť se děj zaměřoval především na Joshe Hutchersna,který se zamiluje do Escobarovy neteře a to přináší maléry. Závěrečná půl hoďka je našponovaná napětím, že jsem téměř nedýchal. Velmi dobré i drsné. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Určitě to nebyl nejlepší tah, dát si tenhle film téměř hned po seriálu Narcos, ale ve výsledku toho extra moc nelituji. Jediné, co mi moc nesedlo byla role Nicka. Tam to byla totální šlápota vedle ve výběru herce. Jinak oba Pablíci měli originál celkem solidně prostudovaný, protože ty gesta, mimika, celkově celý pohybový aparát byl téměř totožný. Za to palec nahoru. O trochu vleklém závěru nebudu láteřit, protože jinak nemám celkem nic, co bych tomuhle počinu vytkla a klidně pálím čtyřku s ohledem na ten zmiňovaný Narcos.....nedá se svítit. Jinak jeden by to Escobarovi zbaštil. Takhle milovat manželku a své děti, to se hned tak nevidí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nepopírám, že o Escobarovi vím celkem hovno, krom toho kdo to byl. No tohle mě nebavilo, hlavně proto, že to není moc o něm jako spíš o jednom naprosto tragickým mladým debílkovi kterej se nejdřív chce za každou cenu přisrat do jeho famílie a když se začne všechno hroutit, tak už je moc pozdě na to aby přiznal, že je totálně v prdeli. Je prostě strašnej a těžce to neuhrává i když je druhá půle lepší než ta první a má pár slušných scén, tak kdykoliv byl ten vocas na scéně, tak stál za hovno a prostě to pohřbil a to jak předstíral morální dilema mě dobilo úplně. Takže já soudím, že nikoliv Birdman, ale hlavně to hovno z nutrie Hutcherson musí být zničen! 40% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pecka, napínavější film jsem dlouho neviděl. Tyhle jihoamerický hory na mě zabírají a Benicio je jednička. Slaďárna kolem Joshe, co španělsky neuměl ale Pablovu neteřinku přes krovky klepnul, se musí přetrpět, na druhou stranu právě dění kolem jeho postavy v jednu chvíli téměř zastaví dech - tak dobře je akce natočená. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zajímavý film o "kamarádství" Pablo Escobara s mladým floutkem, kterému nejdříve vyhovuje být pod jeho ochranou, ale brzy se "přejí" hromadou mrtvol, která se kolem něj začne vyskytovat. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne, tohle se nepovedlo a Josh se tam vůbec nehodil, spiše katastrofa co tam zahrál. Příběh není dvakrát zajímavý protože to prostě neni ono. Pablo se herecky nevydařil tohle prostě se jednoduše nepovedlo, těžká jednohubka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Del Toro byl jako Escobar výborný. Ostatně jako ve všech rolích. Hutcherson byl v roli blbečka, jehož jméno jsem zapomněl hned po posledním záběru, mizerný. Ostatně jako ve všech svých rolích. A stejně jako mi sedlo napůl herecké obsazení, sedl mi napůl i film. V jedné chvíli poutavá ukázka toho, jak to v Escobarově Kolumbii chodilo a v té druhé nanicovatý příběh kanadského jelimana zabouchnutého do Escobarovi neteře, což mu evidentně nedělá dobře. Jenže on jí tak miluje, že jo. Na escobarovské téma bych uvítal něco drsnějšího, politicko-dramatičtějšího a autentičtějšího, než je tahle nahořklá limonáda. Dívat se na to dá, ale ne víc než jednou. 50% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tento film mi vyloženě zkazil výběr hlavní role. Příběh není špatný, ale celou dobu jsem přál, ať toho ufňukánka sejmou co nejdřív. 40% :( ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Člověk se skoro až diví, co to vlastně chtěli napasovat za příběh na osobu Pabla Escobara, ale jak se snímek blíží závěru a graduje, divák si uvědomuje, že v té druhé půlce to není tak špatné, i když je to vlastně očekávané. Benicio se popere s každou rolí, ale překvapil mě Josh, kterému to v té drsnější půlce až překvapivě sedlo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělý Benicio Del Toro v roli šéfa kolumbijského krále drog a dost dobrý Hutcherson v roli kanaďana Nicka, zamilovaného do jeho neteře Maríi. Ale mafie má svá pravidla a nikomu neodpouští. Ani cizím, ani svým nejbližším.Slušný film. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Po všech těch Narcosech, milujících Pablech a dalších kolumbijských telenovelách jsem už nic moc extra nečekal. A přesto jsem dostal naprosto vrcholové adrenalinové drama vystavěné na pevných základech letmo šmrncnutých skutečností. Takhle se pracuje s dávno ohraným tématem, svěže, věcně a kulervoucně. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Po seriálu Narcos je to totální ztráta času. Benicio se sice na Escobara hodil, ale tenhle film není o něm, nemylte se. Tenhle film je o nějakém celkem nezajímavém chlapci jménem Nick. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Patron, kterej z nuly dokázal sedmý místo ve Forbes, klobouk dolů. Ale to klopýtání přes ty haldy mrtvol co mu ležely pod nohama a který mu samotnýmu prošly rukama, je nářez. Není pochyb o tom, že Pablito byl dobrej obchodník a mecenáš, ale taky sadista a magor, kterej se nebál ničeho. Vůbec ničeho. Ani Boha. Del Toro to zahrál minimálně na glóbus. A Josh mi zase tolik nevadil. Hodně hodně silný čtyři. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nikdy som netvrdil, ze rozumiem filmu. Ono ja vlastne filmu ani rozumiet nechcem, na to tu mame dostatok miestnych prechytralych tlchub /Bluntman, Madsbender, Tetsuo, Shadwell....../, a filozofov - muslitelov, ktori tu nakecaju dostatok ynteleguanskeho hnoja aj za mna. Lebo stale tvrdim, ze film ma byt prioritne urceny na zabavu, po tazkej praci, po behu, namahavom dni ... a nie nastroj na to, aby to, aby si par ynteleguanov a filmovych teoretikov -elitarov honilo ego a suita ich slabomyselnych a rovnako postihnutych kolegov im bude vehementne slaboducho prikyvovat a film prestane byt zabavou, , kvoli ktorej bol povodne stvoreny u ktorej sa divak ma bavit. A zacne byt potom mediom urcenym na to, aby si tu suita vystudovanych filmovych teoretikov - elitarov honila ego a slabomyselna suita ich vecnych prikyvovacov im bude permanentne robit po voli. Lebo nikdy nemali styk - samozrejme okrem toho uradneho. Lebo na to bol podla mna film povodne urceny : aby sa divaci u filmu odreagovali od kazdodennych depresii, starosti a problemov. Ja som len laik -nedouk, ktoremu staci xpokojnosti, ze je to farebne, stale sa nieco deje, nuda nehrozila, tempo masakrozne dobre, dialogy perfektne ..... bola tam silna tema Pablo Escobara /mna totiz fascinuje kolumbijska politika, Cali cartel, Medellin Cartel, Pablo Escobar Gaviria 1949 - 1993/ a suvislosti. Pabla Escobara Gaviriu si zahral Benicio Del Toro /bondovka Povoleni zabijet, Traffic -nadvlada Gangu/ a mladeho surfera akysi Josh Hutcherson + krasna Claudia Traisac. Nadherne je zobrazeny prechod z prvej romantickej linie a lasky on +ona do druhej drsnej a surovej reality kolumbijskeho drogoveho narkobarona, akym Escobar Gaviria bez debaty bol. 77 % ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pablo Escobar ako charizmatický papá, ktorý pod svoje robustné krídla schová svoje dietky. Je tam príjemne, teplo, bezpečne, až dokým človek nezistí, že v onehdá stojacej stajni sa po víkendoch mačetou porcujú "problémy". O Escobarovi viem veľký prd, čiže netuším nakoľko je táto štylizácia verná jeho skutočnej osobnosti. Inštinktívne mám pocit, že sympatickí mafiáni ako z Krstného otca sú skôr chlapskou červenou knižnicou a realitou je banda poloprimitívnych hovád. Ale v žánrovom zaradení tu na csfd svieti "romantický/thriller", čiže touto optikou výsledok napĺňa svoju škatuľku. Del Toro je perfektný, stačí mu nehybne sedieť v šušťákovej súprave a človeku je jasné kto je kápo. Holt, prirodzená charizma. Hutcherson, upotený to apendix Jennifer Lawrence v Hunger Games, sa celkom snažil. Celkovo sa nejedná o žiadny zázrak, ale po napomádovaných gangsterkách z posledných rokov (Legend, Black Mass) je Escobar menšie vykročenie správnym smerom. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutých Narcos je samozřejmě laťka velmi vysoko, ale i Del Torova prezentace Escobara je přesvědčivá a objektivně výborná. Milostná linka je po Narcos paradoxně osvěžující, ale několik pseudolíbivých scén si tvůrci mohli odpustit. Děj se týká let 91/92, avšak s nahlédnutím do jiných koutů Escobarových aktivit, takže i z dokumentárního pohledu je snímek přínosem. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

60% ... Také nejaké plané a až nasilu šokujúce. Benicio del Toro ako inak výborný, no Hutchersonovi som to nezbaštil. Po Narcos ma len tak nejaký film o Escobarovi už neoslní. ()

Reklama

Reklama