Bohové musejí být šílení 2

Bohovia sa museli zblázniť II

Komedie

Jižní Afrika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Jamie Uys

Pořád hodně dobrá zábava.(21.9.2004)

Laťka, nastavená prvním dílem, se snížila jen maličko...(17.4.2003)

Má to sice jednoduchoučký děj, ale jinak je to zábava docela dobrá. Na podvečerní dobu, kdy venku prší a celá rodinka se nudí, je takovýhle film ideální prostředek k zabití času.(13.8.2002)

Je to dobré,trochu jiné než první díl,příjemná podívaná(8.3.2003)

Stejně zábavné jako první díl... možná i lepší (až nečekaně nápadité a vůči prvnímu dílu i dostatečně odlišné)...(12.9.2002)

• Djkoma

Ohrané, nudné, opotřebované, staré a ... lepší nevidět.(19.6.2005)

Scénář: Jamie Uys(20.6.2011)

Jestli ještě nějakej ten měsíc budou pokračovat ty úžasně promyšlené vládní reformy v naší zemi, tak XiXao nebude jedinej, kdo bude po světě pobíhat s holou prdelí. Druhý díl není až taková šajba jako první, ale pořád by dokázal pobavit kdejakýho plameňáka. Nejsilnější části humoru se odehrávají mezi Anne a Stephenem, to sou fakt rajský fory co tam ty dva odprezentujou. Stejně jako v prvním dílu funguje i tady africká příroda zejména v kontrastu s Ann jako velmi humorná dáma. O N!xau jsem čet že hraní pro něj muselo být naročný, ale já si to nemyslím,vždyť tam jenom pořád běžel dopředu, nechci nějak snižovat N!xaův herecký výkon, ale na tohle FAMU fakt nepotřebuje. A dialogy ?? N!xau tam něco dvakrát zamlaskal do kamery a dole se ukázaly titulky, co že to vlastně ze sebe vymlaskal. Opět, nechci bejt prudič, ale vy snad někdo umíte křovácky a víte co tam vymlaskával ? N!xau je zřejmě jedinej herec, kterej si nemusí číst dialogy, řeknou mu ať popíše třeba jak žere hlínu, on tam začne vymlaskávat nějaký křovácký báchorky a dole běžej titulky ze scénáře filmu. My pak na to čumíme a říkáme si "ty vole, ten N!xau je dobrej, jak se naučil ty dialogy co? "(6.6.2011)

Jeden z mála případů kdy dvojka nezaostává za jedničkou.(3.3.2005)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,291,444Tržby Celosvetovo $10,800,000║ Nemenej zábavnejšie pokračovanie, čo nebýva zrovna zvykom u iných produkcii. /90%/(19.7.2005)

Už to nie je také milé, ako originál, ale rovina s deťmi (ktoré v prvej časti neboli) nám na to dovoľuje (poo)zabudnúť.(1.1.2005)

• movie

Platí to samé co pro jedničku, ovšem s tím, že tohle je mnohem horší.(24.5.2003)

Prislo mi to skoro lepsi nez jednicka, rozhodne jsem se u toho bavil vic. Pribeh je celkem jednoduchej, ale je tady spousta tak vybornejch situaci, ze to je fuk. Skoro by mi ani vubec nebavilo, kdyby tady nebyli ty tri krovaci, navic N!xau fut beha a poskakuje, ale tak co chtit od opravdovyho krovaka. U tohohle filmu urcite neplati, ze pokracovani jsou horsi nez original, protoze jesli tohle neni lepsi, tak aspon na stejny urovni. A velka vyhoda je, ze se na to da divat furt dokola.(26.6.2005)

Důstojné pokračování úspěšné komedie, nosorožec zadupávající oheň, zvíře zakouslé do boty a malý křovák zvětšující se před hyenou kusem dřeva, to mě vždycky spolehlivě rozesměje.(30.9.2005)

Stejně jako jednička je i tohle šíleně bláznivá komedie, která popírá všchno co si o takovýhle komediích myslim a to že blázniví komedie prostě nejsou vtipný, ale tohle je naprosto dokonalý, i když jsem to viděl už po několikátý a všechny vtipy už čekám, tak se pokaždý bavim, ale přece jenom takovejhle film si plný hodnocení neazslouží, už jen proto, že lepší než jednička to rozhodně neni(26.6.2005)

Ještě pořád velmi slušné, ale první díl byl neopakovatelný.(8.6.2004)

Opravdu originální a vtipná komedie s hromadou záběrů africký přírody. Sice to neni až tak dobrý, jako první díl, ale 4 hvězdičky si to zaslouží. Jinak mě zaujalo, že XiXao vypadá jak kandidát na prezidenta USA Barack Obama a ten zoolog zase vypadá jako Tom Selleck.(27.6.2008)

Slabší než první díl, ale stále zábavné.(19.6.2005)

Soundtrack Charles Fox: 1. The Gods Must Be Crazy ,2. All Is Peaceful Until ,3. Flying ,4. Ann And The Windmill ,5. Sunrise In The Kalahari ,6. Ann Airborne ,7. The cuban and the angolan ,8. Xira and Xire (Xixo's children) ,9. The badger theme ,10. The ostrich egg ,11. Xire and the hyena ,12. March of the Cuban prisoner ,13. Run like crazy ,14. Hold hands! ,15. The chase ,16. Ann in the wild country ,17. Pulling the plane ,18. Xixo and his children reunited ,(10.5.2011)

Kubánec, Afričan, muž s kolem, pytláci, doktor a doktorka co vzdáleně připomínala ženu, a Xi Xao. Inteligentní humor a vtipné postřehy. Stejně skvělá komedie jako první díl.(3.10.2005)

<< předchozí 1 2 3 4 5 6