Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prislo mi to skoro lepsi nez jednicka, rozhodne jsem se u toho bavil vic. Pribeh je celkem jednoduchej, ale je tady spousta tak vybornejch situaci, ze to je fuk. Skoro by mi ani vubec nebavilo, kdyby tady nebyli ty tri krovaci, navic N!xau fut beha a poskakuje, ale tak co chtit od opravdovyho krovaka. U tohohle filmu urcite neplati, ze pokracovani jsou horsi nez original, protoze jesli tohle neni lepsi, tak aspon na stejny urovni. A velka vyhoda je, ze se na to da divat furt dokola. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Třebaže se základní mustr oproti prvnímu dílu změnil jen minimálně, opět se Jamie Uys zaobírá několika globálními problémy. Nejsměšněji vyznívající je pak ten politický, poukazující na tehdejší bipolaritu světa. A opět očima člověka, který, ač už měl možnost čichnout k civilizovanému životu, považuje jej za naprosté bláznovství. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale druhú časť som vždy milovala absolútne a viac než jednotku. Videla som ju skôr ako prvú, mala ju nahratú na kazete a rada si ju púšťala. Pomedzi vatu tvoriacu príbeh sú tam vynikajúce hlody aj situačné vtipy. Vždy keď si spomeniem na tento film, mám v hlave zákerné opice, kabelku plnú kameňov, unaveného skunka, smejúce sa hyeny, dobrosrdečných Krovákov - a v neposlednom rade perfektného cyklistu so sliepkou: "Abajúa-čaújá... abajúa-čaújá... ujá-ujá..." :-) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem poprvé viděl s tátou v kině jako malé dítě a dodnes si vzpomínám, jak mě smíchy bolelo břicho. Po letech jsem jej viděl ještě několikrát a kupodivu ani v dospělosti to nebylo jiné a já se smál pořád hodně. Netuším, jak se to tvůrcům povedlo, ale dokázali do filmu dostat úžasnou atmosféru, která mě nepřestává uchvacovat a bavit. Přes jednoduchý příběh, svoji naivitu a neznámé herce patří k jedněm z mých nejoblíbenějších. Pamatuji si jej téměř dokonale a kdykoli si jej rád znovu připomenu. Mimochodem jsem jej viděl dříve než první díl a myslím si, že je i o kousek lepší než jednička. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Paradoxne to je u mna presne naopak. Druhy diel serie sa mi zdal kvalitnejsi, vtipnejsi a celkovo lepsi ako diel prvy. V tomto pripade ojedinele trapne vtipky sa daju prepacit pretoze ich s prehladom valcuju sceny s ktorych som vazne nemohol. Dost dobra komedia ktora samozrejme nie je zalozena na slovnom humore ale na vybornej situacnej komike. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Živočich, ve filmu zakousnutý do boty, je medojed kapský, latinsky mellivora capensis. Jedná se o na svou velikost značně agresivní a silnou kunovitou šelmu. Je také zajímavá svojí odolností vůči hadímu jedu. (Jirka_Šč)
  • Malé letadlo, které se ve filmu objeví, je Lazair Ultraflight Sales. Pro potřeby natáčení byla jeho kabina speciálně upravena, aby se do ni vešli dva lidé. (Redix)
  • Když v čase 36:50 zoolog Marshall (Hans Strydom) dělá otvor do podlahy, protože medojed prokousl pravou pneumatiku, je otvor správně na pravé straně ve směru letu. Ale ve vzduchu v čase 38:09 a 38:44 je pak vidět, že otvor je na levé straně ve směru letu. A v čase 39:17 je pak zase vidět zpátky na pravé straně. (Stefi_836)

Reklama

Reklama