Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

První polovina mi byla protivná, zrychlené záběry na začátku tam neseděly a ani hlavní postava mi nebyla bůhvíjak sympatická, vše zachraňovala Audrey, která skvěle zahrála opuštěnou Pařížanku. Druhá půlka zachránila filmu 4 hvězdičky, charaktery se příjemně vybarvily, snímek začal mít konečně nějaký smysl a opět jsem si uvědomil, jak rád jsem stále studentem. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, co je na týhle komedii pěkný a inteligentní. Film, kterej se dvě hodiny zabývá jen tím, jak někdo vymetá pajzly, svádí vdaný, případně lesbicky zaměřený ženský a votvírá si hubu na mámu takovým stylem, jako tady, aby pak zakrýval nevěru přítelkyně způsobem, že z podváděného dělá absolutního vola. Já jsem morální dinosaurus a tohle mě prostě nebere. Po dlouhé době jsem zase šel do kina a zase už dlouho nepudu. Ještě že ten lístek stál jen 70 kč, jinak bych nelitoval jen dvou hodin a že jsem to viděl, ale i peněz. Začalo to American pie, pak to přešlo na Madchen Madchen a teď se to dostalo do Ouberge Espagnol. A jedno je horší a trapnější slátanina než druhý a nechutnější, než falešnej snuff (a pár sem jich ze zvědavosti viděl). Jak kdyby mladý lidi nezajímalo nic jinýho, než jak si vyhulit a vychlastat a vyjebat mozek z hlavy. Mimochodem ten překlad názvu se jim taky nepovedl. Znamená to Španělská vesnice a francouzsky je to totéž, co u nás. Být španělskou vesnicí, mít v tom guláš a zmatek. Když jsem to měl hodnotit, tak jsem se dlouho rozmýšlel, jestli vůbec chci. Jen lituju, že tu není horší známka, než odpad. Ale možná je to způsobený čistě jen tím, že jsem na to do kina pozval jednu, šel se dvěma a třetí té jedné těsně předtím zavolal :) ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Francouzsky mladicek Xavier se vydava do Barcelony studovat spanelstinu, protoze zmineny jazyk je nutnosti v jeho budoucim zamestnani. Odlet neni jednoduchy, protoze se musi rozloucit, jak s pritelkyni, tak i se svoji maminkou. Nasledny rocni pobyt se studenty z ruznych koutu Evropy se neobejde bez tradicnich starosti a radosti dospivajicich lidi, ktere jsou nazaplatitelnymi zkusenostmi do budoucna. Vim, co Erasmus obnasi, ale pro me byl film nezajimavy a scenaristicky odflaknuty. Slo to natocit daleko lepe, ale i hure. 60% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Erasmus a spol. bych označila za komedii na "úrovni". Je příjemný, nenucený a Evropský. A ten, kdo si pod pojmem komedie představí něco na styl "Kluci to taky chtěj" či americké "Prcičky" a těší se pohledem na nechutnosti různého ražení, ať se na výměnný studijný program Erasmus raději nedívá. Nejspíš by nebyl plně uspokojen skvělým dějem, přirozenými výkony a lehkým humorem. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se podívat hned po příjezdu do Litvy, ale vůbec nebyl čas. Tak jsem si řekl podívám se v průběhu mého Erasmu, no nakonec to uletělo a jedu domů tak jsem si to konečně pustil. Je blbost nacpat celý Erasmus do jednoho celovečerního filmu, zvlášť když trval rok. Přátelskou atmosféru vystihl film dobře, ale ve výsledku to vypadalo jako kdyby Xavier toho za ten rok moc nezažil, kdybych za pár dní taky nejel domů, tak se mě ten konec asi tolik nedotkne. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama