Reklama

Reklama

Indochine - College Boy

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební / Drama / Krimi
Kanada / Francie, 2013, 6 min

Recenze (22)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Bohužel šikana není tak vznešená jako tradičně vnímané ukřižování Krista a šikanovaným se pak nedostává hojení, vzkříšení, celosvětové lásky a slávy jako Ježíšovi. Takže se šikanovaný těžko může přirovnávat k svatým mučedníkům. Na druhou stranu Dolan ani v nejmenším nepřehání, co se týká vizuální spektakulárnosti šikanování, protože všeobecné rozšíření zaznamenávací techniky od mobilů až po digitální kamery svádí, ba dokonce nutí lidi k divadelnosti, dramatičnosti a organizaci událostí nad rámec obyčejného života, který v realitě vypadá zřejmě tak fádně, že je nutné ho dotáhnout do podoby filmů, klipů a reklam. Rozhodně je mi bližší spravedlivá vzpoura a pomsta na způsob Kdyby... (http://www.csfd.cz/film/14679-kdyby/), než tiché mučednictví s poděkováním podle College Boy. ___ Dolan je od přírody filmový tvůrce. Nevím, co by dělal, kdyby se narodil před vznikem kinematografie. Zřejmě by kočoval od obce k obci s potulnou skupinou herců. ___ Na YT: http://www.youtube.com/watch?v=Rp5U5mdARgY ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Dolan od začátku do konce černobílý? to ne! No jo. Fungovalo to. Kříž ověšený žárovičkami na stromeček... chtělo by se mi říct, že tu křesťanství dostává právem/neprávem na frak, jenže Dolanovo pojetí ukřižování není, jako když se onehdá Madonna nechala přibít na flitrový kříž a v Polsku z toho měli Vánoce (haha), je svým způsobem pokorné a pravdivé. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klip ani ne tak o dopadu šikany na jednotlivce, ale spíše o jejím dopadu na celou společnost. Skladba ani ne tak o dopadu šikany, ale spíše o její nepochopitelnosti. Xavier Dolan, přiznávám že pro mě trochu překvapivě, pokračuje v trendu poslední doby a poukazuje na zkoumanou problematiku její vlastní vyhrocenou optikou. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano, je to vyhrocené do extrémů, ale o to právě jde. Po dlouhé době povedený klip s poselstvím. A slova "klip" a "perfektní" většinou nepoužívám v jedné větě, ale tady to jinak nejde, protože College Boy je opravdu, opravdu perfektní. A to především kvůli geniální režii Dolana. Ten kluk má prostě talent, má umění v krvi.. jako málokdo. Symbolika pásek přes oči mě zaujala nejvíc. A mimochodem samotná písnička je úžasná, jediná francouzská, kterou jsem si zamilovala. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

"MERCI." Jeden z najsilnejších a najsugestívnejších klipov, aký som kedy videl. V 6minútovej skratke sa Dolan vyjadrí k dopadne šikany na človeka, na presné vyjadrenie vnútra obete a na kritiku celého okolia, resp. spoločnosti. To všetko v omračujúcom vizuáli, za doprovodu skvelého songu. Emocionálne. Smutné. Absurdné. Pravdivé... Bravo. ()

Zajímavosti (2)

  • Za písní College Boy stojí původně new wave hudební uskupení Indochina, které slavilo úspěchy zvláště v osmdesátých letech s písněmi jako "L’Aventurier", "Troisième sexe" či "Tes yeux noirs", k níž mimo jiné vytvořil vizuální zpracování Serge Gainsbourg. (Kmotr)
  • Videoklip College Boy byl cenzurován ve francouzské televizi, stejně jako na mnoha jiných kanálech, například quebecké hudební stanici MusiquePlus. (Kmotr)

Reklama

Reklama