Reklama

Reklama

V porovnání s ostatními technikami boje je ninjutsu prastarým bojovým uměním nejvíce prostoupeným záhadami. Film Enter the Ninja přináší napětí již výlučností svého námětu - zasvětí nás totiž se všemi podrobnostmi do málo známého umění "neviditelnosti". Film se odehrává v Japonsku a na Filipínách a vypráví příběh Colea (Franco Nero), člověka ze Západu, který je zasvěcován do tajných bojových rituálů ninjutsu. Cole přichází na pomoc přátelům v jejich boji proti půdu uchvacujícím naftařským králům a hravě se vypořádá se všemi protivníky - až se na scéně objevuje ninja - úkladný vrah. Oba pak využijí celé palety svého umění - rozvine se epizoda, která je tím nejsenzačnějším sledem boje o holý život, něco, co příznivci stříbrného plátna dosud neviděli! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdybych film viděl ve 13-ti letech, určitě bych valil oči. Dnes však tohle působí úsměvně. Během úvodních titulků sice předvede Kosugi několik impozantních sestav s tradičními ninjovskými zbraněmi, ale už úvodní naháněčka obsahuje dost slabých bojových okamžiků. Franco Nero se do role "stínového válečníka" vůbec nehodí, chybí mu ninjovské charisma i ladnější pohyby. Děj je povětšinou nudný, sem tam ho protne nepříliš povedený kop či úder. Na závěr trocha akrobacie v jinak odláfknutém posledním duelu. Btw. postřehli jste v pětivteřinovém výstupu Michaela Dudikoffa?? Moc ninjutsu nepřevedl, že??:) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle se fakt nedalo ... Filmu jsem se od dětství vyhýbal, protože jsem si nedokázal představit kvalitní spojení Franco Nero + bojová umění + ninjové + Sho Kosugi ... Ze zájmu jsem se ale na film skoro po 30ti letech po jeho natočení podíval, abych si "rozšířil obzory" ... Dopadlo to přesně, jak jsem čekal ... Příběh příšernej, ale takových zde bylo víc, kdyby aspoň tvůrcové filmu nechtěli z Nera udělat mistra martial arts ... Choreografie soubojů a Nerova prkennost a akce, které vůbec neměly s východními martial arts nic společného, byly něco příšerného!! Samozřejmě, že když se "zakuklil" do bílého ninja oblečku, tak metal kozelce 2m vysoko, protože v tom obleku byl jasně někdo jiný ... Sho Kosugi byl výborný, co předvedl, asi dva výstupy se zbraněmi, byla pastva pro oči milovníka martial arts, ale ze 100 minut asi 3 minuty "ninja sestav" bylo fakt málo ... Nezachránila to ani neuvěřitelně krásná a přitažlivá Susan George, pro kterou mám vyloženě slabost, nezachránil to ani Franco Nero a jeho herectví, nezachránil to ani Sho Kosugi ve svých několika výstupech a totálně to pak ještě potopila stopáž filmu, který byl de facto úplně o ničem (Nero ochraňoval statek kámoše před mafií v jednom městečku ...). Celou dobu jsem přemýšlel nad 2*, ale ne, takhle zničený v negativním slova smyslu jsem po filmu nebyl ani nepamatuji. Bohužel se o filmu nedá ani říct, že by byl tak špatný, až by byl zábavný ... ten film je prostě nehorázně nudný a zdlouhavý ... Nebrat!!! ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Když měl ještě obě ruce, byl to pěknej hajzl.. Teď je mnohem horší.." ;) Modroočko Franco Nero, z mého pohledu přeci jen dost nečekaný castingový tah, potkává kapitána Hooka v campu silném jako rána z Cannonu.. Šílený Menahem Golan vykrádá Cestu draka jako o život, důsledně a přitom nesmírně zoufalým způsobem, že jsem se mohl doslova umlátit smíchy.. Neskutečně zábavný biják, tím svým zvrhlým způsobem samozřejmě.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho mnoho, ostatně produkce Golan-Globus, ale aspoň nějakou zábavu ano. Fighty jsou odfláknuté choreografií, kamerou i střihem, ale to by se snad dalo vstřebat, nebýt to tak hodně amatérské. Třeba Firewalker je docela zábavné, dobrodružné béčko a funguje tak nějak i dnes. Ale tohle není zábavné ani chtěně, ani nechtěně. Jako pár hlášek tady padne, ale jinak... Pokud to kluci mysleli jako parodii, tak měli víc přitlačit na pilu. Pokud to mysleli vážně, tak by mě zajímalo, jak může chlápek v rádoby ninjovském obleku, bílém (asi aby ho každý hned viděl, protože na sněhu se to neodehrává) vlézt do vody, vylézt a mít oblek suchý (asi vodník, Jardo), i když zase, jak si sundá kápi z hlavy, tak vlasy má mokré od vody. Nebo proč někomu teče krev, případně je proboden durch, když pak zjistíme, že šlo jen o zkoušku a všichni žijí. Příběh vykradený z několika westernů (pod barákem je ropa, tož ji chce zlý boháč), hlavní ženská postava vypadá jak vyžilá štětka se závislostí na alkoholu, a ten boháč se taky moc nepředvede. A je úsměvné, když dablér Franca Nera skočí několikanásobné salto vzad, a následuje záběr na podsadité Nerovo tělo. A samozřejmě na jeho modré oči, to je tady furt, ale nijak moc to nefunguje. Ztracený čas. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Asi se podivíte mýmu hodnocení, ale mně se to docela líbilo. Jako komedie teda. Vezměte si tohle: Franco Nero je bílý ninja, mistr bojových umění! (Ovšem při akci ho zastupuje kaskadér, který má poněkud jinou figuru než Franco.) Proti němu je banda padouchů, kterou tvoří homosexuální šéf trénující ve volném čase akvabely, jeho poskok, který připomíná Smitherse ze Simpsonových, chlap připomínající křečka s hákem místo ruky, kterým, pokud ho naštvete, vám natrhne koule (Nero mu pro změnu vytrhne ten hák). Nero sbírající pušky, Nero v převleku za sekuriťáka, Nero vzpomínající na chvíle z války (mimořádně patetické scény. A pak je tu černý ninja, Sho Kosugi, a jeho démonické pálení chatrčí. Vážně se to brát nedá, ale tohle rozhodně vedle Přání smrti 3 a Nezvěstných v boji 3 patří mezi ty Cannonovky, na který určitě ještě někdy mrknu. Snad se budu smát stejně jako poprvé. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Franco Nero (Cole) nemal žiadne skúsenosti s bojovým umením, a tak ho v bojových scénach zastúpil scenárista a bojový choreograf Mike Stone. (beso74)
  • Jediný film série natáčaný mimo USA. (beso74)
  • V čase, keď sa začalo rozprávať o prípravných prácach na tomto filme, sa objavila kniha Erica Van Lustbadera s názvom "Ninja" (apríl 1980). Tá však s touto snímkou nemá nič spoločné a aj napriek svojej popularite nebola doposiaľ sfilmovaná. (beso74)

Reklama

Reklama