Jonathan - šestiletý chlapec se stal v dětství svědkem vraždy obou rodičů. Osamocený se spřátelí s malým medvědem, než si ho adaptoval Tawanka - místní indiánský šéf. Po letech se opět Jonathan vrací do dědiny, kde se potkává u smrtelné postele s umírajícím Tawankou , který ho prosí, aby se postaral po smrti o jeho lid. Ve městě potkává lupiče, kteří chtějí vyhnat indiány z jejich území a získat jejich půdu. Jonathan s pomocí Shaye, krásného indiánského děvčete a Chatowem, Tawankovým synem bojuje za záchranu indiánů... (oficiální text distributora)
Já si myslím, že se tento milý western povedl. Hodnotila bych jej jako více pro mládež, ale FRANCO NERO je prostě chlap i po padesátce. Vypadá dobře, hraje dobře, má vedle sebe pěkné indiánské děvče, děj též není otřepaný, pro mládež od 15 let naprostá koukatelná " indiánka".(22.4.2012)
Celkom vydarený spaghetti western. Dej sa celkovo viac zaoberá aj indiánskou kultúrou, Franco Nero je vychovaný indiánskym náčelníkom, ktorý si ho ako malého chlapca privlastnil, pretože mu banditi zabijú rodičov. Najlepším priateľom Jonathana je azda madvedica, ktorá sa o neho počas dospievania tiež starala. Jonathan musí ale čeliť aj horde zlocdochov, ktorí chcú indiánske pohrebisko kvôli rope. Dej celkovo dobrý, hudba- no môže byť, celkovo dobré!(4.3.2012)