Reklama

Reklama

Rectify

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 4
USA, (2013–2016), 24 h 24 min (Minutáž: 43–110 min)

Tvůrci:

Ray McKinnon

Hudba:

Gabriel Mann

Hrají:

Aden Young, Abigail Spencer, J. Smith-Cameron, Adelaide Clemens, Clayne Crawford, Luke Kirby, Jake Austin Walker, Bruce McKinnon, J.D. Evermore (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dramatický seriál sleduje príbeh Daniela Holdena (Aden Young), ktorý sa dostáva na slobodu po sedemnástich rokoch strávených v cele z dôvodu obvinenia a usvedčenia za znásilnenie a vraždu mladého dievčaťa. Pôvodne dostal trest smrti a 19 rokov čakal na konečný verdikt, až kým nové dôkazy vďaka DNA technológii preukázali jeho možnú nevinu. Daniel sa teraz vracia do svojho rodného mesta a snaží sa začleniť do bežného života. Komunita ho však neprijme jednoducho, pretože mnohí si stále myslia, že je vinný. (Dearon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (17)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Detailná a poväčšinou aj verne pôsobiaca psychologická dráma. Pomalé a točiace sa (zatiaľ) stále okolo toho istého - snahy Daniela, ktorý sa po 20 rokov v base vracia domov, adaptovať sa a začleniť do rodiny a bežného života. A napriek tomu, že je Rectify skúpe na nejaké zápletky a zvraty, nenudí ani chvíľu. Celým seriálom prestupuje skôr zasnená a nie práve ukecaná atmosféra, Tá vyplýva z naozaj podrobne zobrazenej konfrontácie rutiny, ktorú poznal väčšniu života vo väzení a života na slobode, ktorý je pre neho plný nových a cudzích vecí, ktoré my ostatní považujeme za bežné. Jediné, čo pôsobí ako päsť na oko, je tá, od reality odtrhnutá agitka s hľadaním Ježiša, ktorú pripisujem na triko jednej a asi aj jedinej zbytočnej a otravnej blonďavej postave. Zvyšok osádky dokáže svoje pohľady, slzy a dialógy predať absolútne bez problémov a budete im proste zobať z ruky. A škoda toho, že sa sezóna zastavila len na šiestich dieloch. Pri tak pomalom tempe pôsobí celá séria ako prológ, ktorý sa ani len nestihol rozbehnúť a už je koniec. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čakal som oveľa viac, a preto pre mňa druhá sezóna zrejme neprichádza do úvahy. Všetko stúpa a padá na nesympatických postavách, okrem tých ženských teda, ale mužské boli vyslovene hrdinovia, ktorým nikto fandiť nebude. Hlavný predstaviteľ pôsobí ako mumák, ktorý keby prišiel kdekoľvek tak automaticky pôsobí ako vrah a násilník už len tým svojím flegmaticko-nepríčetným prejavom. ()

Reklama

yvona 

všechny recenze uživatele

Shlédla jsem všechny 3 série ( 22 dílů ) a nemohla jsem pár dní prakticky nic jiného dělat.Seriál mě naprosto pohltil. Není pro každého. Děj se vleče, někdo by mohl mít dojem,že dialogy jsou prakticky o ničem,ale pro mě je opak pravdou - nezaregistrovala jsem ani jediné hluché místo.Celé jsem to viděla s mizerným překladem,ale i tak jsem si z toho strašně moc vzala. Jsem fanouškem akčních a válečných filmů,takže jsem vlastně překvapila sama sebe,protože tenhle filmový skvost není ani v náznaku akční. Postavy místy působí jako mimoňové, ale to přesně zapadá do celého konceptu. Troufám si říct, že postava Daniela je Youngovou životní rolí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rectify na mě působí spíš jako psychologické drama, kde mě téměř fascinuje, jak dokonale je osobnost Dannyho (po mnoha letech propuštěného vězně) vykreslená do těch nejmenších detailů. Skutečně mám pocit, že s tak propracovanou osobností jsem se zatím ještě nesetkala. To co je pro Dannyho okolí zcela normální, tak jeho vnímání je zcela odlišné a mě jako diváka to téměř nutí dívat se na svět jeho očima. Co se ještě moc povedlo, jsou i velmi pěkně vykreslené osoby z jeho nejbližšího okolí a jejich ambivalentní emoce vzhledem k Dannyho osobě, navíc s doposud nejednoznačným očištěním jako podezřelého. V posledních dvou dílech došlo k poměrně dost nečekaným zvratům a na konci šestého dílu mám víc otázek, než v prvním a tudíž bych určitě uvítala druhou sérii, které se doufám dočkám - pokračuji druhou sérií, jsem na začátku a zatím lehké zklamání, tak uvidím ..... ()

anaad

všechny recenze uživatele

Od tohoto seriálu jsem očekávala především důraz na psychologii postav a musím říct, že z prvního dílu jsem byla nadšená. Výborně využité detaily, které jsou pro nás běžné, ale pro člověka, který žil 19 let v úplně jiné realitě, jsou překvapivé. Perfektní drobnokresba psychiky jednotlivých postav. Bohužel už u druhého dílu mě nadšení přešlo. Přišlo mi, že autoři příliš tlačí na motiv zda je Daniel vinen či nevinen. To se dá jistě pochopit, určitě taková záhada napomáhá sledovanosti a u vedlejších (mimochodem výborných) postav právě tento motiv vítám, ale u hlavní postavy mi to přišlo zbytečně násilné (rozpor mezi inteligentním, vyrovnaným Danielem z vězení a podivně se chovajícím současným Danielem, kterému téměř věříte duševní nemoc i spáchanou vraždu, je prostě příliš velký a moc nesedí). Bohužel jsem asi očekávala něco podobného a psychologicky přesného jako u postavy Brodyho v prvních dílech Ve jménu vlasti, ale výsledek je tady mnohem horší, Danielovo trauma a vyrovnávání se s realitou návratu do jiného, vlastně cizího, světa je promítnuto do postavy mnohem povrchněji a ani A. Yung mi nepřišel tak přesvědčivý. ()

Galerie (718)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama