Reklama

Reklama

Keoma

  • Itálie Keoma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keoma, indiánský míšenec, se vrací po občanské válce domů. Jeho bratři jej však kvůli jeho původu nevítají právě s otevřenou náručí a spiknou se proti němu. Keoma se bude muset vypořádat nejen s nimi, ale i s bandou desperátů, která terorizuje celé okolí. A jeho pomsta bude řádně krvavá! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Quint 

všechny recenze uživatele

Jeden z vizuálně nejpůsobivějších (pozdních) spaghetti westernů s vymazlenými širokoúhlými kompozicemi, které by záviděl i sám Leone. Příjemně netypický western s avantgardním střihem (důmyslně spojujícím minulost s přítomností), s téměř postapokalyptickou atmosférou zaprášeného města zdecimovaného morem (noční scény nasvícené loučemi připomínají středověk), s náboženskou symbolikou a s charismatickým Francem Nerem s vizáží Ježíše. Je to slepenec všeho možného od Shakespeara přes Bergmana po Peckinpaha, ale překvapivě to jako celek funguje. Shazuje to pouze bizarní soundtrack s ukňouranými baladickými písněmi, v nichž dva zpěváci přímo pěvecky komentují, co se ve filmu zrovna děje. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Zas jedna vzpomínka, která zklamala. Už si nepamatuji, zda to běželo našimi kiny, či zda jsem to viděl na rakouské TV, ale pamatuji si jak mi to tehdy připadalo skvělý, drsný, hutný. Nyní mi to ale připadá jen jako na efekt splácaný kus, brakující vlastní žánr a předstírající snad i jakési filosofické hloubky. Jen takovej dobovej, parazitní penězotřískač. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Klasická špagetovka. Jednoduchý scénář, který se psal za pochodu v průběhu natáčení. Hlavní roli hrají vše říkající pohledy mezi postavami a neméně důležitou hudba. Všudypřítomná pravá western atmosféra. Po zásahu kulkou padouši dělají pomalu gymnastiku. Originálního Djanga jsem neviděl, ale tady to hrál Franco Nero výborně. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nero nám oproti Djangovi trochu zostarol, trochu pribral a poriadne zarástol. Asi vtedy letela móda účesov ala Papua-Nová Guinea. Ale keď si odmyslím tu buničinu, čo je na ňom, tak sa opäť zhostil svojej poväčšinu času mlčiacej role výborne. Má charizmu a ako jediný predvádza čo-to aj z herectva. Akcia a prestrelky sú fajn, akurát keď začnú, nie a nie skončiť. A hudba je na môj vkus trochu ukričaná. Inak má film veľmi jednoduchú zápletku a ničím vyslovene neohúri, ale špagetowesternový štandart si zastane. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Keoma, tak tento western zcela jistě nepatří k načančaným a uhlazeným westernům amerického typu, ale nezařadil bych ho ani mezi klasické spaghetti westerny přeplněné parodií. Je to drsný western šmrnclý mysterióznem, v jehož průběhu cítíte pach ušpiněných pistolníků a na stolek u televize vám od kopyt koní usedá prach. Chvílemi vnímáte Keomu jako neohroženého a neprůstřelného obhájce práva, chvílemi ho vidíte na samém dně. Děj filmu je naplněn mnoha zvraty a není tedy až tak snadné odhadnout výsledek děje. Tohle je velmi slušný western. Bohužel český, příliš hlasově uhlazený a nevýrazný dabing všech hlavních rolí (Pavel Soukup, Jan Pohan, Daniel Rous, Michal Pešek atd.), silně odporuje a zaostává za drsností tváří a děje. Odpůrci CZ dabingu, nechť raději přepnou na původní jazykovou verzi. No, .... a já? Půjdu raději utřít ten prach ze stolku. :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Enzo G. Castellari prohlásil, že ze všech filmů, které režíroval, je tento jeho osobní favorit. (Marek06)

Reklama

Reklama