Reklama

Reklama

Ratchet a Clank: Strážci galaxie

  • USA Ratchet and Clank (více)
Trailer 2

VOD (1)

Ratchet & Clank vypráví příběh dvou nepravděpodobných hrdinů (Ratchet ­‐ mechanik, Clank - robot), kteří se snaží zastavit odporného cizince Dreka od zničení všech planet v Solana Galaxii. Když narazí na nebezpečné zbraně schopné zničit celé planety, musí spojit své síly s týmem hrdinů s názvem Strážci galaxie, aby galaxii zachránili. Během jejich cesty se dozvíme mnoho o hrdinství, přátelství a důležitosti objevování vlastní identity. (Indigo Film)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (49)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když se galaxie dostane do nebezpečí hrozivého vesmírného kapitána, mechanik a jeho nově objevený robot se spojí s elitní skupinu bojovníků, aby zachránili vesmír. CGI animovaná zábava pro celou rodinu vzniklá na základě stejnojmenné videohry. Asi největší zajímavost na snímku je, že jednoho ze záporáků namluvil samotný Sylvester Stallone, takže vychutnat si ho pochopitelně lze jen v originálním znění. Postavičky jsou sympatické, dialogy srší vtipem a různých ztřeštěností je více než dost. Dospělé diváky zarazí známá dějová šablona, čímž se pro ně stane příběh předvídatelný. Dětem je to jedno. Jednoduchost je zcela na místě a hlavní devizou je dokonce i lepší moralitka. Ano, příběh je i o morálce, kde se diváci postavičkou Ratcheta dozví, že velké sny a dobrodružství jsou zcela povrchním cílem a napovídá o co je potřeba se skutečně zajímat. Je to dobré rozhodnutí v zájmu lidí. Rozhodnutí, které lidem pomůže. Jenomže jak už to většinou bývá, tento fakt se v přemíře humorných gagů, skotačení a vlastně i akčních scén, zcela ztratí. Všelijaké mouchy na snímku však bude vidět pouze dospělých divák. Děti se buď bavit budou a nebo ne. Roztomilost postaviček jim k filmové zábavě hodně pomůže. ()

Dragoh 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na ty krásné dětské chvíle strávené u hry Ratchet and Clank : Size Matters. Hra plná představivosti, akce a humoru. Tyhle 3 věci tento film také nabízí. Jednoduše řečeno - tento film je pro děti, proto ho i tak hodnotím. Rozsáhlá představivost ve filmu se mi opravdu líbila, především názvy různých intergalaktických ras a kreativní názvy zbraní, které ve filmu vystupovaly. Co se mi však nelíbilo a do tématu vůbec nesedělo, byl přehnaně jednoduchý příběh s žádnou zajímavou zápletkou. Hlavní hrdina začíná jako chudák, náhodou u něj přistane robot, a společně zachrání galaxii - nic hlubokého ani nijak extra zajímavého, ale jak už jsem říkal, film je dělaný pro děti. ()

Reklama

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

Obhajovaním tohto animáku sa púšťam do vopred prehranej bitky proti odborníkom na hry, ktorí tento animák nemilosrdne zdupali kritikou. Nehovoriac, že som hru nikdy v živote nehral, a ani hrať nebudem. Vlastne to, že takáto hra vôbec existuje, som sa dozvedel len vďaka otravným reklamám od Alzy: „To je naprosta pecka!!! To si prostě musíš zahrát!!!!!“ A aj keď v žiadnom prípade nepopieram, že hra bude asi stokrát lepšia, nie je to dôvod, prečo by som mal animák ohodnotiť odpadom. Tento animák ma nielenže bavil viac ako vychvaľovaní Trollovia či Buzz Lightyear, vlastne je to po Planéte pokladov a Wall-E najlepší čistokrvný Sci-Fi animák, aký som videl. Človeka ťažko sklamaného z TFA (o TRoS nehovoriac) neskutočne poteší tá rozmanitosť planét, postáv a zbraní, ktorá mu v E7 chýbala. Nehovoriac o vynikajúcom a vtipnom odkaze na Tatooinské závody. Až je smutné, že toto je jediný film, kde sa v pozitívnom svetle odkazuje na prequel SW. Sú tu aj odkazy na závislosť na mobile, ktorá mne osobne nevadila, aj keď sa ten úvodný telefonát dal urobiť vtipnejšie. Samotný príbeh začína, keď sa strážcovia galaxie rozhodnú do svojich radov prijať nového hrdinu po deštrukcii neobývanej planéty Solana. Na jeden z konkurzov sa dostaví aj šikovný a ambiciózny automechanik Ratchet, je však odmietnutý, čím sa jeho sen stáť po boku Kapitána Quarka rozplynul. Dokým u neho nehavaruje vesmírne plavidlo s robotom Clankom, ktorý disponuje informáciou o plánovanom útoku na strážcov. Obaja sa následne vydávajú zachrániť strážcov, kde však ich dobrodružstvo nekončí. A o Ratchetovi a Clankovi môžem bez problémov povedať, že dlho, dlho som už nevidel filmových (herných) hrdinov, s ktorými by som sympatizoval v tak obrovskej miere, ako práve s touto dvojicou.  Disney by sa mohol niečo priučiť. Malý a šikovný vombat, ktorý sa v priebehu filmu dopustí chýb, čo sa o Rey zo sequelu nedá povedať. A zažíva sklamania, ktoré som zažil ja, keď som ako fanúšik droida R2-D2 dôveroval tunajšej elite, keď mi svojími recenziami odporúčali pozrieť si sequelovú trilógiu SW. Sú však dve veci, ktoré by som animáku vytkol. Prvým je krátka dĺžka filmu, kľudne by film mohol mať dve hodiny, čím by sa niektoré veci dovysvetlili. Tým druhým je postava Kapitána Quarka, ktorý je aj na môj vkus príliš veľkým idiotom a má vo filme príliš veľa scén. Aj napriek tomu si animák našiel cestu k mojej top 10, pretože lepší sci-fi animák s podobne sympatickou hlavnou dvojicou, a podobne pestrým svetom proste neexistuje, a po zhliadnutí Buzza Lightyeara pochybujem, že by vôbec lepší animák vznikol. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký (jako ale fakt. V-E-L-K-Ý) fanoušek herní série jsem se neskutečně těšil a doufal, že tohle bude ten film, co zvrátí pravidlo, že filmy podle her nejsou kvalitní. Hm, tak nic. Děj je neskutečně děravý a ta sluníčkovost mi opravdu lezla na nervy. Nemohu si pomoct, ale tohle bylo dětinské tak, že se ani ty tři děti, které se mnou v kinosále byly, nesmály. No.... a pak tu máme dabing, který tomu dodal onu třešničku na dortu. (je Solana galaxie, nebo město? ;)) Nicméně několik solidních scének se najde, jeden zvrat ke konci příjemně překvapil a Ratchet je děsně ťuťuťu, takže tedy tři hvězdičky. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Niečo mi táto hra hovorí, ale nikdy som ju na PlayStation nehral. Ratchet & Clank je v podstate len zbytočným a priemerným animovaným kúskom, ktorí možno poteší veľkých fanúšikov počítačovej hry, ale nezainteresovaných to nemá veľmi čím zaujať, nakoľko dejovo je to dosť fádne a obohrané. Animácie sú fajn, ale celkovo mi to prišlo dosť cielené hlavne na to najmenšie publikum, takže nemôžem dať lepšie hodnotenie. 50 % ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Flim vznikl podle herní série "Ratchet & Clank" z konzole Playstation. Děj filmu je na motivy první hry, byl ale přepracován například přidáním nových postav. Scény z filmu můžeme vidět v nejnovější hře z této série, která v dubnu 2016 vyšla na PS4. (stitch7)
  • Ve filmu je možné vidět spoustu zbraní z počítačových her. Ale nejvíce zbraní je z "Ratchet and Clank: Up Your Arsenal". (kellne)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama