Reklama

Reklama

Původní

(seriál)
  • USA The Originals
Trailer 10
USA, (2013–2018), 65 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Phoebe Tonkin, Danielle Campbell, Leah Pipes, Charles Michael Davis, Eka Darville, Daniella Pineda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(92)

Obsahy(1)

V tomhle spinoffu Upířích deníků se Mikaelsonovi přestěhují do New Orleans a spojí se s místními čarodějkami, aby mohli zase vládnout městu. (Netflix)

Videa (146)

Trailer 10

Recenze (114)

mima33 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý je takpovediac povinnou jazdou pre všetkých milovníkov upírov. Prvá séria ďaleko prevýšila bolestne a pomaly umierajúci TVD. Dej je pestrý, zaujímavý a na rozdiel od staršieho súrodenca dokáže aj prekvapiť a postavy majú šmrnc. Prvá séria si zaslúži 95% a zostáva len dúfať, že druhá séria ten potenciál, ktorý tento počin má, nezabije. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vampire diaries bol tento seriál samozrejmosťou a rozhodne neľutujem. Rozbeh bol síce dlhší a veľmi mi nesadol, neskôr sa to však parádne rozbehlo. Príbeh nestál, časti boli napínavé a potešili aj zvraty. Postavy výborné a prvá séria, čim bližšie ku koncu tým lepšia. U mňa teda 5* a teším sa na druhú. Tak druhá sa niesla v podobnom duchu ako prvá, začiatok dobrý ale potom to šlo troška z kopca a nejako ma to nechytilo tak ako by som si predstavoval.Čo mi však zase vynahradila záverečná štvrtina série. Druhá za mňa skvelá ale prvá sa mi zdala o chlp lepšia. Obrovské mínus v podobe Michaela (The Destroyer) ktorý mal taký potenciál na záporáka a čo s ním spravili... škoda. Našťastie prišla Dahlia, ktorá mohla byť dlhšie. Poďme na tretiu.Tak tretia séria výborná, opäť začiatok dobrý potom troška problémy udržať tempo a posledné diely skvelé. Rozlúčili sme sa aj s nejakými postavami a som zvedavý či skrátená štvrtá bude parádna jazda.Tak 13 dielna štvrtá bola skvelá, opäť síce skvelý začiatok slabší stred a výborný koniec ale na druhú stranu to ani chvíľku nestálo.Hallow nebola zrovna dobrý záporák ale to je asi tak jediné mínus. Koniec by sa krásne hodil na ukončenie celého seriaĺu, takže som zvedavý či to 5 uzavrie lepšie. Z piatej už bolo citeľné, že je posledná a že sa to musí uzavrieť. Celkovo výborná séria aj keď som si to predstavoval troška lepšie. Posledný diel výborný, troška oči slzeli a na konci, keď boli hlavné postavy na lavičke krásne emócie. Rozhodne som s Originals spokojný a budú chýbať. ()

Reklama

Reesam 

všechny recenze uživatele

Zatím seriál na slušné úrovni. A nejen proto, že mám slabost pro Niklause a jeho britský přízvuk. Jde o to, že v Upířích denících se vše točí kolem teen lásky, rozchodů a zase lásky a mezitím se něco děje. Ale v The Originals jde o víc. Má to děj, má to zápletky a vážně se na to koukáte s napětím a očekáváním, co bude dál. Je blbost to srovnávat s Deníky, ale je to tak, Původní jsou prostě vyšší úroveň. ()

Lucindajet 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný. Když jsem se o tomhle dozvěděla, zaplesala jsem. Pět (? už ani nevím kolik jich původně bylo) sourozenců původních upírů, jejichž začátky se datují někdy do středověku, kterým bylo věnováno sem tam pár chvil v pár dílech VD, a jen tam jejich historii nakousli, budou mít celej seriál pro sebe. Supr, to je pár set let historek, konečně se dozvím proč se v jejich průběhu tak rozhádali, co dělali, atd atd. No prostě takovej matroš, se kterým se tak pěkně dalo naložit bez většího úsilí, ale néé. Místo toho se vše točí v současnosti v jedné čtvrti v New Orleans (kde v každým záběru musí být strašně čitelný že to je právě New Orleans, asi jako když ve filmu v paříži je za každým oknem eiffelofka), kterou si nějakej vamp drží jak kdyby to byl pupek světa a kam se původní se zbouchlou vlkodlačkou přemístili takřka bezdůvodně a vedou tam žabomyší války. Do toho furt strašně kecaj a jen kecaj, já bejt takhle moudrá v třinácti kdo ví kde teď jsem. Eh. No a že si seriály navzájem sebrali postavy a udělali si tak mnohem menší prostor pro děj (což u tohoto furt nechápu jak to mohli takhle zvorat) a vzhledem k tomu, že zrovna strhující nikdy upe u VD nebyl, tak se povedlo, že z jednoho průměrnýho seriálu udělali dva tak slabý, že už mě neba ani jeden. ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Po pilote som bola trošku zmätená, po prvom dieli sa toho moc nezmenilo ale od druhého dielu ma presvedčili a verím, že Originals budú ešte lepší ako Vampire diaries.... ! Teším sa a zatím zaslúžených 5* *EDIT* po troch sériách som stále viac a viac nadšená a je mi lúto, že už nemám kam zvýšiť hodnotenie, napriek tomu, že Vampire diaries naďalej ostávajú mojou srdcovkou Originals ich prekonali o 360 stupňov a dúfam, že ma budú sprevádzať ešte veľa seriálových rokov. :) ()

Galerie (778)

Zajímavosti (9)

  • Francúzska štvrť (French Quarter, The Quarter, Vieux Carré) je najstaršia štvrť mesta New Orleans. Natáčanie prebiehalo vo viacerých jej častiach, za zmienku stojí Jackson Square a St. Louis Cathedral - použitá na exteriérové zábery kostola, v ktorom sa odohráva podstatná časť deja, alebo ulica Bourbon Street, ktorá tvorí centrálnu os štvrti (práve na nej majú sídlo Mikaelsonovci). (Sasha_K)
  • Postava Klausa Mikaelsona (Joseph Morgan) bola pôvodne určená na to, aby bola zabitá v seriáli Upírske denníky (2009), ale stále sa zvyšujúca sa popularita postavy priniesla nielen prežitie, ale až vlastný seriál, v ktorom stvárňuje hlavnú postavu. (pancoyote)

Reklama

Reklama