Reklama

Reklama

Kameňák 4

  • Slovensko Kameňák 4 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý policejní náčelník Pepa se stal starostou. Po svém předchůdci zdědil přizpůsobivého tajemníka Bohouše. Jejich první společnou misí na radnici je založení městské policie. Náčelníkem se stane místní Rambo, Franta Cloumal, čímž konečně stoupl v očích své ženy. Šetřílek Bohouš musí ještě stihnout levně zařídit jeden pohřeb. V místní čínské restauraci mezitím dojde k nečekanému objevu. Kuchař Lojza zalévá své marihuanové bylinky známým Modrým pramenem, který povzbuzuje chuť na sex. Když si ubalí jointa z takto zavlažovaného výpěstku, propadne nekonečné pravdě a všeobjímající lásce. V Kameňákově vyrůstá i další parta výtečníků, ti nainstalovali do dívčích sprch webovou kameru a vsází se, která z dívek nemá oholené intimní partie. Celou kameňákovskou společnost doplňuje několik romských občanů, kteří mají zájem o měděné trubky z okapů. Pepa prostě nebude mít jako starosta lehký život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (645)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Teprve ve čtyřce je vidět, že jakkoliv je Zdeněk Troška svébytný (a posledních hodně let naprosto nesoudný), jeho pečeť byla i v těch nejhorších filmech cítit a tvořila všechno z toho mála pozitivního. A tak zatímco u prvních tří dílů jsem z hodnocením nešel pod tři, tady se lze většinu filmu stydět za tvůrce. Celou tvůrčí skupinu by měl někdo zasvětit do pravidel saturace, např. povinnou akreditací na Festival černobílého filmu. Člověku je vždycky smutno, když vidí kdysi populární a schopné herce ochotné přijmout účast v podobné špíně, anebo s postavičkami, jako jsou Krampol, Pomeje, Srstka, Upír Krejčí, Bendová, Magnusek... Korunu všemu dává "prý" hudba, tj. jeden stále se opakující popěvek od grupy WG. Jediným světlejším bodem pro mě zůstává pozitivní přístup k erotice a opravdu pěkná (a zatím neznámá) Štěpánka Fingerhutová. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl předchozí Kameňáky ví, co ho čeká.Tak proč Ti co dávali předchozím dílům odpad se přemohli a dívají se i na další díl? Chatrná příběhová rádoby kostra tu jakž takž je a pár vtipů je dokonce i vtipných. Většinou však mají k pobavení daleko a jen tak vyšumí do ztracena. Celkově jsem byl mile překvapen, neboť to mohlo být i horší. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Troška je pryč a hned slušná série o vtipech je fuč. Tohle jen parazituje na názvu "Kameňák", protože to s Troškovou trilogií má jen pramálo společného. Málo vtipů, u některých jsem se sice zasmál, to jo, ale že by tohle mělo nějaký děj jako u trilogie se říci nedá. Co se taky dalo čekat že, když to točí slovák bez zkušeností s filmem? ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy se nožíkem rýpete pod nehtem a dostanete ven šedohnědou hroudičku čehosi a pak k tomu znechuceně čicháte a přemýšlíte, kde se to tu mohlo vůbec vzít? Přísahám, že podobný pocit znovu prožijete u snímku Kameňák 4. Stačí prvních deset minut a víte vše. Filmem se mihnou všechny archetypy tisíckrát omletých lidových vtipů: blondýnky, cigoši, tchyně, vězni, policajti, zkrátka úplně všichni, přesně tak, jak tomu jsme vlastně zvyklí u předchozích majstrštychů. Já se upřímně divím, že se tohle může někomu líbit. Z logiky věci to může fungovat jen tehdy, pokud daný vtip neznáte, jelikož se ovšem jedná o velmi provařené vtipy, sledujeme jen poskládané scény, které čpí neskutečnou trapností a plytkostí, vyšumí do sucha. Zůstává jen prosťáček, který se tomu kření jako debil, žmoulá zmijovku a pošilhává po kozách obstarožní kantýnské z býv. JZD. To se vážně tohle českému divákovi líbí? Vsadím se, že ke konci filmu dojde i na sraní a grcání, aby byli spokojeni snad úplně všichni. Ne, tenhle rozjařený vesnický trapas pro mě není, ani neznám ve svém okolí nikoho, kdo by se k tomu hlásil, ale věřím, že "Kameňák" bude i v desátém pokračovaní, kdy policista Pepan bude metat doktorské anekdoty po marťanech v galaxii Arkana, lámat žebříčky českých kin a stane se naprostým fenoménem. Tak to prostě je. Čím trapnější, tím lepší. Vlastně BRAVO. Tvůrci na to kápli a našli zlatou uličku do kapsy českého diváka. Marketing za pět hvězd, to rozhodně. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě zarazil fakt, že pan (dejme tomu) režisér pravděpodobně předchozí tři díly kameňáku neviděl ani z rychlíku. Když neberu v úvahu virtuální město s naprosto jiným náměstím, tak mě zaráží fakt, že místo syna mají Kohnovi zřejmě dceru, či naprostá absence základního humoru... Můžeme zde potkat velkou spoustu "hvězd" z českého šoubyznysu, pár herců z předchozích dílů (kteří ještě nezemřeli) a uši rvoucí hudbu. Nedivila bych se, kdyby místo Václava Vydry hrál někdo jiný, ale že ve "filmu" potkám dokonce Upíra Krejčího či pana (dejme tomu) producenta Jiřího Pomeje mě naprosto vyděsilo. Celou dobu jsem se tak trochu bavila tím, že jsem usrkávala z piva a počítala obsah pytlíku bramborových lupínků, hlavně aby mi mozek nevyskočil z hlavy a nechtěl spáchat sebevraždu. Nutno podotknout, že jsem dostala neodbytný pocit, že snad celý štáb tohoto kameňáku musel hulit docela kvalitní matroš... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Když přijde tajemník (Bohumil Klepl) za starostou (Václav Vydra) do kanceláře, má několik záběrů po sobě rozepnutou košili na břiše. Následně, v posledním záběru, ji má již zapnutou (kolem 50. minuty, před loupeží v bance). (rakovnik)
  • Natáčení probíhalo pouze 16 dní. Standardně se přitom celovečerní film točí okolo 25 dní. Poslední klapka padla 19. června 2013. (ČSFD)
  • Na stěně ve městě je možné zahlédnout plakát s nápisem "Babovřesky 7" odkazujícím na Troškův film Babovřesky (2013). (JasonIX)

Reklama

Reklama