Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající psychologický akční thriller od Dante Lama. Kinematografie je parádní, perfektní vizuální efekty, spousta krve, nádherná kamera, co se týče zpracování, tak Dante Lam nemůže být kritizován, ale příběh mi přišel až moc podivně překombinovaný, ostatně to skoro vždy když se jedná o schizofrenii. Druhá půlka v mých očích lehce ztrácela tempo oproti předchozí hodině a Nick Cheung nedostal tolik prostoru, kolik by si zasloužil, protože ten herec je sakra charismatickéj a úžasnéj! Celkově je to však velmi vzrušující a místy až hororově podaná akční jízda. 75% PS: Film se může pyšnit největším počtem upálených lidí zaživa, co jsem kdy ve filmu zhlédl. Doporučuji! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt úúúžasný!!!! Vizual, hudební doprovod, snová atmosféra = SKVOST!!! ... brutální, dějově vymazlený, psychologicky extrémně náročný !!! Mix hororu s akčním filmem v tak "jemně" prolnuté formě jsem neviděl ani nepamatuju !! Za mě plnej počet prostě !!! 5/5 ... a kdo to nechápal a ztrácel se v ději, měl by příště přestat používat tlačítko na přetáčení filmu kupředu ... Prostě Asie jak má být ... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komorna psychodrama kombinovana s klasickym akcnym blockbusterom. Mohli z toho byt 2 skvele filmy ale dokopy to prilis nesedi a vysledok pôsobi rozpacito. Co je skoda, lebo Daniel Wu, Nick Cheung a Liu Kai-Chi predvadzaju skvele vykony. Zamrzi len prekvapivo nevyrazny a trochu zbytocny Andy On. Co sa tyka akcie, tak ta je velmi solidna. Velkolepa a prehladne natocena. Otravne pôsobie len niektore nekonecne spomalovacky a miestami prilis ocividne a nekvalitne triky. Vysledok je dost zvlastny a odporucam ho hlavne ak mate radi spomenutych hercov alebo si potrpite na nejaku tu kvalitnu prestrelku. 6/10. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dante Lam mi přijde s každým filmem ambcióznější, ale ne vždy se ambice potkají s výsledkem. Snaha propojit psychologický thriller v takřka hitchocockovském stylu s policejní akční krimi v HK stylu zůstal tak někde napůl cesty. Navzdory tomu, že Daniel Wu a jeho schizofrení policista Dave je rozhodně zajímavou postavu, která dovede překvapit, navíc má proti sobě schopného protihráče Démon Hon, Nick Cheung je skutečně uhrančivý a táhne film ještě více on. Vizuální, akční orgie však přicházejí často o tempo díky ne právě dobře zvládnuté scénaristické práci, která působí no řekněme nepřesvědčivě, někdy samoúčelně, nebo příliš naivně, prostě pokouší si to hrát na vysokou psychologii, ale mně to nepřesvědčilo, byla to jen výmluva pro brutalitu a creepy atmosféru, Firestorm je o dvě třídy výše. Přesto solidní práce. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po famózních "Neporazitelných" se Dante Lam vrátil ke svým ambiciózním "psychologickým" akčním thrillerům. Bohužel ale zasloužený divácký i kritický úspěch předchozího filmu, jehož scénář příznačně zrál několik let, nepřinesl ponaučení, ale naopak nesoudné propadnutí dojmu vlastní geniality. Jak jinak chápat zcela nefunkční a nedbale splácaný scénář "That Demon Within", který je rozvedený do nabubřele pompézního a marně hloubku blafujícího mišmaše? Základní problém tohoto, ale i některých předchozích Lamových opusů (především "The Viral Factor") spočívá v tom, že na rozdíl od progresivních západních žánrových mixů nestaví propracované či alespoň osobitě profilované postavy do akčních vyprávění, ale naopak se pokouší dodat psychologizaci figurám, které v základu pořád zůstávají jen plochými žánrovými stereotypy. Podobně pak i sama psychologizace probíhá nikoli drobnokresbou charakterů či dodáním realistických motivací, ale zase jen pomocí kýčovitých výjevů, zpravidla zaobalených do podoby efektně vyvedených flashbacků. Jenže reklamní estetika kýče rozhodně postavu neprohloubí, ba naopak ji spíše dále zploští. Podobně paradoxně nefunkční jsou pak i akční scény, které tentokráte jakoby zkoušejí kráčet v duchu Ringa Lama, který akci pojímal nikoli jako samoúčelný spektákl, nýbrž coby katalyzátor pro vztahy postav. Akce v "That Demon Within" je tedy vždy nějak provázaná s ústřední postavou a jejími peripetiemi. Jenže se nesoudně a kontraproduktivně nechává strhnout právě do bombastického spektáklu, který případné emocionální vyznění sekvence přebíjí prvoplánovým wow efektem. Jestliže před šesti roky Dante Lam představoval naději pro hongkongskou žánrovou kinematografii a v nadcházejících letech vskutku dokázal přinejmenším co do řemeslné úrovně a filmařských ambicí své pověsti dostát, pokud brzy neprojde nějakou introspekcí, hrozí, že jeho ambice se rozpliznou do nesoudného pilování stylu, který se mezitím jeho vlastní zásluhou stane nabubřelým klišé. ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama