Reklama

Reklama

Eric je mladý delikvent, jenž byl předčasně uvržen do nelítostného a zlověstného světa za vězeňskými zdmi. Každý den bojuje za svoji existenci a přežití v drsných podmínkách mužské věznice. Vedle toho jej výrazně ovlivňuje vztah ke svému otci Nevovi, muži, jenž většinu svého života strávil za mřížemi. Eric se s ostatními vězni učí, jak zvládat hněv a agresi a objevuje nové možnosti přežití. Život ve vězení však přesto stále skýtá řadu nebezpečí a nástrah. (claudel)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Okrem záverečných titulkov nezaznie vo filme žiadna iná hudba. (MikaelSVK)
  • Termín "Starred Up" sa vo Veľkej Británii používa na pomenovanie predčasne presunutých zločincov zo zariadení pre mladistvých delikventov do väzení pre dospelých. (ambron)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu Jack O'Connell si počas nakrúcania poranil ruku a musel stráviť deň v nemocnici. (ambron)
  • Jonathan Asser čerpal pri písaní scenára z vlastných skúseností. Ako dobrovoľný terapeut pracoval vo väzení Wandsworth, kde boli umiestnení najhorší zločinci v krajine. (ambron)
  • Natáčanie prebiehalo v slávnej väznici Crumlin Road na severe Belfastu, ktorá je od roku 1996 uzavretá a v súčasnosti slúži ako turistická atrakcia. Trvalo 24 dní, z toho 18 dní v kuse. (ambron)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Ostrovní tvůrci mají napilno

Ostrovní tvůrci mají napilno

02.02.2014

Hned několik slibných filmů od současných renomovaných britských tvůrců nabírá lákavé ohlasy ve festivalovém oběhu a další projekty se připravují. Udělejme si stručné shrnutí. Sean Ellis byl… (více)

Reklama

Reklama