Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 9
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Videa (172)

Trailer 9

Recenze (208)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: Nejenom Lincoln, ale i George Washington fušoval do řemesla bojovníkům s nadpřirozenem. :-) Atmosféra vypadá dobře, hlavní postavy jsou sympatické, jenom se bojím, aby to nesklouzlo do vybíjení epizodních příšerek. Trošku mě zarazilo, jak se Ichabod rychle sžil s moderní dobou, ale chápu že seriál není o cestování časem a kulturních rozdílech. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem vyloženě nadšený. Kombinace prvků "cheesy" děje a dialogů, skvělých hororových scén a dějových zvratů ve stylu soap opery překvapivě funguje. Zvraty, cliffhangery, otcové, synové, matky, sestry, přátelé, nepřátelé, očistec, démoni, bible, historie, americká historie, prostě pelmel všeho co si jen dokážete představit. Svým způsobem i trochu slátanina. Musím říct, že ačkoliv je děj je poměrně předvídatelný, tak i mě párkrát dostali, kdy jsem si řek "ty krávo, tak to jsem fakt nečekal". ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

"Je to víc celovečerní film než seriál," my ass. Koukat se na pilot dá, ale o žádnou pecku nejde a hodnocení tady je silně nadnesené. Osobně se svými hvězdičkami počkám na další díly a teprve uvidím, jestli mě tahle série chytne. Zatím jsem spíše zklamaný, že z tématiky Wiseman nevytřískal víc. Aspoň vyšší rating, a tedy nějakou krev a sprosté slovo. Sleepy Hollow tak působí spíš jako Buffy. A nejsem z toho moc šťastný. | Druhá epizoda potvrdila, že jde jen o další věc typu monster of the week. Sleepy Hollow ale není tak hororová jako Supernatural, ani tak vtipná jako Grimm. Dlouhodobá zápletka se čtyřmi jezdci apokalypsy mi navíc přijde jako směšně naroubované klišé. Pilot je překombinovaný, ale aspoň má bezhlavého rytíře s automatickou puškou. První regulérní díl je, přitom jak rychle skončí, paradoxně dost nuda. Fakt nedokážu pochopit, co Kurtzman s Orcim v práci dělají, protože psaní kvalitního scénáře se to určitě týkat nebude. A jen mimochodem, zajímalo by mě, jestli ten historický rádoby vtípek byl úmyslný. Bůhvíco bych na to nevsadil. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po skončení HIMYM a pauze v BBT bylo na čase zvolit si další seriál, který mě na pár večeů zabaví.V dlouhé řadě stovek hitů, které momentálně valcují celý svět jsem si vybral méně nápadný, leč mě tématem asi nejbližší.Film s Johnym Deppem je samozřejmě nepřekonaný a to v nedostižném měřítku, na druhou stránku výprava seriálu je skvělá, efekty ucházející, hlavní hrdina je sympaťák a bezhlavej jezdec výtečně udělanej.Ani mi nevadí převedení do moderní doby, jelikož se dočkáme opravdu pořádné porce flashbacků do 18. století.Malinko mě štve, že v dnešní době se do hororového seriálu cpe humor, ale tady je to celkem vkusně, ale atmosféry se moc nedočkáme natož abyste ste u nějakého dílu opravdu báli.Nejlepší hororovej seriál jsou jasně už roky Lovci duchů, ale Sleepy Hollow potěší především námětem.Lehce nadprůměrná záležitost, kterou mám po shlédnutí první série pořád chuť sledovat dál a to je podstatný.70%. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Seriálové novinky sezóna 2013/2014 - Rozkoukáno: 33 Dokoukáno: 16+1 Zahozeno: 21 _ Na tohle jsem se byl docela zvědav, téma mám rád a na papíře to vypadá dobře. Provedení mi moc nesedlo a většina herců byla děs a hrůza a nemohl jsem je vystát. Jediný kdo za něco stál byl Tom Mison díky přízvuku a pak ke konci samozřejmě výborný John Noble. Ten v druhé sérii má být povýšen na hlavní postavu, tak tomu možná dám ještě šanci kvůli němu. Jinak mě to vůbec nebavilo a ty herci mě odrazovali od sledování. Jinak triky byly povedený. Celkově mi to ale přišlo jako nepovedená vykrádačka Grimm. 50% ()

Galerie (1 070)

Zajímavosti (4)

  • Když ve čtvrté epizodě Ichabod Crane (Tom Mison) ukazuje Abbie (Nicole Beharie) v knize vyobrazení Molocha, jedná se o obraz "The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun" anglického malíře Williama Blakea. Stejný obraz měl velkou roli ve filmu Červený drak (2002). (p3tris)
  • Seriál se inspiroval povídkou "The Legend of Sleepy Hollow" od amerického spisovatele Washingtona Irwinga. Ta vyšla roku 1820 v povídkové sbírce "The Sketch Book". (Yardak)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama