Reklama

Reklama

La vera storia della monaca di Monza

  • Francie Les Novices libertines (více)

Recenze (7)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Klasické italské nunsploitation od známého režiséra těch nejtupějších trashových a hororových filmů. Ale tentokrát se Bruno Mattei (zde pod pseudonymem Stefan Oblowsky) docela vytáhl. Zaujala mě spousta znepokojujících, úchylně zábavných sekvencí perverzních výjevů, znásilnění, sebemrskačství, orgií i vraždy a dále pak slušné, i když tak trochu improvizační herecké výkony. Keslerka byla ve své roli dobrá a i ostatní postavy byly zajímavé a relativně přirozeně zahrané. Nejlepší byl ale známý a pro žánr trefně zvolený historický příběh z prostředí ponurého kláštera plného neřestných jeptišek, ten mě opravdu upoutal. Nelíbila se mi snad jen hudba, zvláště ústřední sborový song je strašná sračka a docela mě vytáčel. Ale jinak vše ok. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Historické nunsploitation, které však kromě sexuchtivých nahých jeptišek, jímž matku představenou dělá Zora Ulla Keslerová a jednoho suchého mordu, nenabídne prakticky vůbec nic. Prakticky čistý erotický film pro jeptiškovské fetišisty, s trochou toho bičování, lesbického muchlování a jedním znásilněním, nic více. Průměr tedy alespoň za ty jeptišky a Zoru. 2,5* ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

Pro tyhle story o jeptiškách mám prostě slabost. Působí na mě jejich zajímavá atmosféra. Asi to bude tím náboženstvím , chorály apod. Ještě jsem nevyděl z tohoto ranku vyloženě špatný film. Mattei se také pochlapil a dopadlo to velmi dobře. Jsou zde téměř stejní herci jako v L' Altro inferno. V hlavní roly kultovní Zorka Keslerová která měla čest si zahrát ve filmech těch nejkultovnějších a nejlepších osobností Italské horrorové kinematografie. Dále zaujme vždy výrazný Franco Garofalo (vždy si vzpomenu na jeho vynikající kreaci v Matteiho vynikající Zombie řežbě Virus) jenž zde dostal řádný prostor pro svůj pochybný ksicht. Hudební složka parádní (církevní chory + syntezátor 80. let) a děj klasický , avšak dobrý. Trocha lesbické erotiky , hříšných myšlenek a špetka sadismu. Konec samozřejmě tragický. Tyhle Nunsploitation opravdu můžu. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurečně nejlepší film o Batmanovi. Zorka tu královsky exceluje, takovu jeptišku z uhrančivýma kozama, ehmmm, očima, bych bral hned. Orgie s jeptiškama byli fakt libový, holky, jedna hezčí než druhá. Jen jednu výtku bych měl k dobovým sestřihům vodních hlodavců, pochybuju že si v 16. storočí ženský holily decentní proužky, nebo se opalovali v tangáčích (hlavně u Zorky jsou ty proužky na zadku do očí bijící) :) Hudba mě taky bavila. 92% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Obsahově hříšné, zhýralé a zkažené nunsploitation (jak jinak), zajímavý, smutný, ale jinak skutečný příběh sestry Virginie (to co se tady odehrává se skutečně někdy kolem roku 1600 stalo), pěkné interiéry, vhodně zvolená hudba, napjatá atmosféra, krásné herečky, jak už je v těchto filmech zvykem, tak i mnoho nahoty, sexu a samozřejmě i nějaké to sleazy (bičování, znásilnění masturbace, skupinový sex atd), Co víc si přát? Úvodní pornografická scéna s koněm jak vystřižená z francouzského filmu "La bete", signalizovala něco velkého. Na mistra sleazy a trashe Matteie, ale překvapivě dobré (zároveň jde v tomto případě i o velmi povedený vpád do tohoto subžánru), v celém žánru je to pak jeden z těch povědenějších a lepších filmů. Skvělý Cuttni (známý z eurocrimi) a neuvěřitelně charismatický Garofalo v roli kněze, jehož děsivý, místy až mučivý výraz si v mnohém nezadal s tím nejslavnějším démonickým obličejem Klause Kinského. Opět herec který je známější, především díky subžánru poliziesco. Ještě musím vidět verzi z roku '69, tedy film, který je všeobecně považován za zakladatele žánru nunsploitation. P.S.: Mattei natočil ve stejné době ještě jedno nunsploitation "L'altro inferno". ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama