Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Kull, bývalý otrok, zabije v bitvě tyranského krále Valusie, tím se sám stává králem jeho říše – umírající vladař mu z posledních sil předá svou korunu a jmenuje ho svým následníkem. Čestný Kull, který je odhodlán provést zásadní změny – odstranit náboženský útlak i další zákony tížící prostý lid, a především k nelibosti aristokracie zrušit otroctví, však velmi záhy zjistí, že mít velkou moc neznamená jen velkou odpovědnost, ale také mocné nepřátele, takové, jako je velitel královské stráže Taligaro. Ten zosnoval spiknutí, jehož cílem je zavraždit Kulla a zmocnit se trůnu. S pomocí čaroděje Enarose oživí před 3000 lety mumifikovanou královnu Acheronu Akivashu, aby obnovila starý řád a vládu zlých démonů. Zastavit ji může jenom ledový dech spravedlivého krále Valka... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Že byl film původně připravený pro Arnolda Scharzeneggera jako třetí část o Conanovi je obecně známé. Ale již méně se ví, že postava Kulla pochází také z pera stejného spisovatele Roberta E. Howarda. První byl Kull a z něj se Conan zrodil po odmítnutí a přepsání původní verze povídky o Kullovi. Paradoxně Kullův úhlavní literární nepřítel je Thulsa Doom (v češtině Thulsa Soudce), který se ovšem na plátně objevil jako protivník Conana ve filmu Barbar Conan (1982). (Stejšn)
  • Pri nakrúcaní prekonal Kevin Sorbo sériu mŕtvic. Lekári zistili, že prekonal tri oddelené náhle cievne mozgové príhody. „Mal som pocit, ako keby som sa zmenil z mladého atléta na starca,“ opísal svoje trápenie herec. (kacer4)
  • Posledný kinofilm Pata Roacha. (m.a.t.o.)
  • Scenár, z ktorého film vychádza, bol pôvodne napísaný ako pokračovanie ságy o Conanovi a niesol názov "Conan dobyvateľ". Arnold Schwarzenegger však neprejavil záujem o natáčanie ďalšieho Conana, a tak ho scenáristi mohli premenovať na Kull dobyvateľ a prispôsobiť Kevinovi Sorbovi. (m.a.t.o.)
  • Postava, ktorú hrala Tia Carrere - Akivasha - pochádza z románu "Hodina draka" Roberta E. Howarda, autor Conana. (m.a.t.o.)
  • Počas nácviku bojových scén sa Kevin Sorbo porezal. Na jeho žiadosť boli skutočné meče nahradené replikami. (m.a.t.o.)
  • Film sa natáčal hlavne na Slovensku: na hrade Devín boli pre film postavené kulisy, vodné scény sa natáčali na rieke Dunaj a interierové scény zasa v štúdiách na Kolibe. Taktiež sa natáčalo aj na Spišskom hrade a hrade Červený Kameň. (BathoryMan)

Související novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama