Reklama

Reklama

Středověcí mrtví

(seriál)
  • Velká Británie Medieval Dead
Velká Británie, 2012

Obsahy(1)

Co by nám řekli středověcí mrtví, kdyby mohli mluvit? Vyprávěli by podivuhodné příběhy o pohanských rituálech, moru a krutém světě, ve kterém obyčejní lidé zápasili o přežití. Několik století poté, co byli pohřbeni, nyní vstávají z hrobů. Seriál odhaluje pravdivé příběhy ze života ve středověku na základě zkoumání kosterních pozůstatků pohřbených pod povrchem země. Středověcí mrtví spojují dramatické rekonstrukce napínavých příběhů s archeologickými postupy a divákům umožňují ponořit se do středověkého světa hlouběji než kdykoliv předtím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďaleko lepšie a hodnotnejšie ako seriál Kosti, ktorý pojednáva zhruba o podobnom. Z kostí človeka sa dá zistiť dosť veľa pravdy a keď vám sedemstoročné kosti mŕtvych vojakov odhalia rôzne skutočnosti o živote a dejinných udalostiach, to vás musí nadchnúť. Veľmi dobrá práca. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

U prvního dílu jsem byl ještě celkem spokojený, protože obsah korespondoval s názvem. To se však hodně rychle změnilo a třeba poslední díl byl už jenom o tom, jak nalézt hroby a jiné pozůstatky po obětech bitvy na Gotlandu. Takže nakonec docela zklamání ()

Reklama

Galerie (25)

Reklama

Reklama