Reklama

Reklama

Krvavé příběhy Evropy

(seriál)
  • Velká Británie Bloody Tales Of Europe
Velká Británie, 2013, 45 min

Režie:

Jeremy Turner

Hrají:

Oliver Silver

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Suzannah a Joe Crowley spojí síly, aby odhalili tajemství nejkrvavějších evropských událostí a nabídli v jejich souvislostech nové postřehy. (National Geographic)

Recenze (3)

gazogazo odpad!

všechny recenze uživatele

Zase dokument s nulou. První díl inkvizice. Ani základní fakta! Inkvizice nikoho neupalovala, to dělali místní soudy kurva, je to tak složitý ověřit si něco??? ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že se tento dokumentární seriál do jisté míry vyznačuje prvky zjednodušené senzachtivosti, aby vyhovoval masám navyklým komerci, nicméně provedení je lepší, než mívají americké dokumenty podobného typu. Alespoň tu není každých deset minut rekapitulováno, co bylo vyřčeno o chvíli dříve. Je dobře, že tvůrci se věnují i těm málo známým případům z historie, jako je poprava vikingského vůdce Ragnara Lodbroka hadím uštknutím, francouzský sériový vrah dětí Gilles de Rais nebo proces s rodinou hrobníků, která měla na začátku 17. století v Polsku za pomocí vyrábění léčiv z mrtvol šířit mor. Otázkou však zůstává, do jaké míry jsou tyto události pravdivé a zda vůbec některé nejsou zcela vykonstruované. Samozřejmě jsou tu reportáže i o mediálně profláknutých osobnostech krvavé historie, jako byli Vlad Țepeș nebo Alžběta Báthoryová. Průměrné 3 * a 55%. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Popravy - hodnotná je zejména část s vyvrácením hoaxu s nafilmovanou popravou Amona Gotha. Zrůdy - nic extra. Mstitel - zajímavá je část o Mussoliniho smrti. Tyrani - nic extra. Černá magie - nic extra. Vše dostupné na youtube. 50% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama