Reklama

Reklama

Zahrada k pověšení

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hanging Garden (více)

Obsahy(1)

O Williamovi nikdo z rodiny neslyšel dlouhých deset let, od doby, kdy bez řádky na rozloučení zmizel. Teď se jeho sestra vdává a William se stejně bez vysvětlení objevuje mezi svatebními hosty na rodinném sídle. Temná rodinná minulost se potkává s vypjatou přítomností a všechny linky se sbíhají u Williama. Dnes krásný mladý muž žijící spokojeným out životem daleko ve městě byl kdysi obézní, traumatizovaný teenager, jehož tajemství po deseti letech ničivě vyplouvají na povrch. Z šibeničního humoru v konverzacích až skřípou zuby, dekadentní poezie rozbujelé zahrady kdysi i dnes proplouvá časovými rovinami, které se konečně splétají dohromady v bouřlivé historii jedné fatálně dysfunkční rodiny. To vše se koncentruje do jediné události nepříliš vyvedené svatební veselky, na které se jako přízrak i bod zlomu kýve v rohu zahrady oběšencovo tělo. Skvěle zahraná, krutá a krásná studie charakterů režiséra Thoma Fitzgeralda, který je hostem letošních Mezipater v Praze. (Mezipatra)

(více)

Recenze (5)

Lipi21 

všechny recenze uživatele

59% REŽIE / Thom Fitzgerald: *** KAMERA / Daniel Jobin: *** SCÉNÁŘ / Tom Fitzgerald: *** HERCI: ** HUDBA / John Roby: ** William se po mnoha letech vrací domů na sestřinu svatbu. Opět se setkává s despotickým otcem a puritánskou matkou. S bolestí vzpomíná na trpké dětství i dospívání v rozkvetlé zahradě, na bolest, kterou mu rodiče způsobili, když nechtěli akceptovat jeho homosexuální orientaci... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film ve své době hodně vyzdvihovaný mě osobně moc nesedl, zřejmě zcela nerozumím "kanadským žertíkům". Nejvíce se mi líbila část příběhu Williama - jeho proměna, a typ herce, kterého vybrali, který přesně odpovídal gayi, který se vyrovnal sám se sebou a zhubl 50 kilo. Vše ostatní ale bylo pro mě divné, jako celá jeho rodina ... 5545 ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Pastiš o špatně fungující rodině s prolínáním současnosti a mi nulosti. Herci hrají dobře a dávají filmu pozitivní ladění.V kanadě populární drama, mimo ni již méně. ()

BubbleGum 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočené. Hlavní hrdina se se svým těžkým dětstvím a dospíváním dost zajímavě, v dobrém slova smyslu, vypořádává, a Kerry je jako vždy naprosto báječná (v celkem netradiční, poměrně drsné roli :-)! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama