Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 2

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (CinemArt)

(více)

Recenze (1 811)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Matouš, patrně stejně zhnuseně jako já, pozoroval starou Brokolici, jak bez zardění sere na hroby svého otce a Honzy Fleminga, spatřil volnou díru, nezaváhal a s lehkostí a elegancí sobě vlastní ho tam strčil. Strčil tam přesně to, co ještě nedávno každý fanoušek protřepaného džinu s vodkou netrpělivě očekával od Bondáže nového tisíciletí, než Bárbra udělila povolení zabíjet nesympatickému, příliš vážně se beroucímu a dokonale nudnému prasečímu xichtu a pohřbila naprosto vše, co dělalo Bondáž Bondáží. Matouš je holt jinačí čtverák, naprosto šarmantně Strhl chcípající oblohu na Kvantum bezradné soli v trapném Královském kasínu a ukázal, že svěží režisér s neotřelými scenáristickými nápady by dokázal udělat v tradičním schématu hustou a důstojnou nulanulku i z páprdovitě zženštilého homomilovníka Kolína Ústí nebo z kdovíproč utajovaného přestřiku Richarda Žervé. Ta podoba se prostě nezapře, mladej je sympaťák, který vše v pohodě utáhl, a ten anál s hnusnou švédskou princeznou si určitě nezasloužil. Takže parafrázováno slovy skvělého Džexnova ústředního arcipadoucha: „ Fiftokervná vábava! Pfefně tak měl, kurva, vypadat dalfí folidní Bond, a ne jako ty fračky f Krejgem. A teď fem dej ten fek, nebo po tobě fluftnu Kemra!“ ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vaughnovky už jsou žánrem pro sebe sama - lehce nekorektní, hodně přidrzlé, pubertálně krvavé a tučně nahláškované updatey retro vzorů, které mezi filmové comicsárny pumpují tuny energie a upřímné rozpustilosti. Pořád to funguje na výbornou, protože fóry a pointy umí Vaughn málem tak dobře jako akci, která je... no hlavně v kostele absolutně coolervoucí. Tahle scéna je palbou roku! Zbytek je vaughnovský vysoký standard, spolehlivě bavící a žadonící o další nášup. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velmi stylová a velmi trefně aktualizovaná pocta nejenom prvním bondovkám, a především důkaz, že Colin Firth mohl klidně s přehledem před lety dostat roli Jamese Bonda svěřenu... vyhnuli bychom se tak aspoň podivným vnitřně nekonzistentním experimentům jménem Casino něco a Quantum něčeho. Já bych mu tedy rozhodně věřil, že klátí Evu Green:) Bohužel, i když vystoupení Marka Stronga a Michaela Cainea (který je sám o sobě živým odkazem, viz jeho Jack Carter nebo spíše dřívější Harry Palmer) mě velmi bavila, a Samuela L. Jacksona především v interakci s Colinem Firthem považuju za manifest režijní a herecké geniality, nepovedlo se mi na Vaughnovu frekvenci naladit. Masakr v kostele se mi zdál příliš za vlasy přitažený, a jsem přesvědčený, že v comicsu se vyjímal daleko patřičněji. Taky nechápu zdejší podivně nekonzistentní práci s brutálním násilím a krví. Ale emoce tu jsou a fungují i u mě, a ačkoliv mě filmové zachycení análního sexu se skandinávskou aristokratkou nechává zcela chladným, při ohňostroji jsem se smál na celé kolo. Vaughn prostě umí, ale Kingsman podle mě není jeho nejlepší film (a to jsem neviděl Kick-Ass). Je nejodvázanější, nejkreativnější, a možná jsem měl po všech nadšených recenzích příliš vysoká očekávání, ale třeba parkour je tu naprosto zbytečný, scénka s brandy zoufale předvídatelná, a režisérovy obvyklé víc než dvě hodiny mi přišly trochu dlouhé. Ale nutno uznat, že ač se mi nepodařilo nechat se filmem strhnout, takovou chuť nechat si ušít oblek jsem snad ještě neměl:) Nezbývá než doufat, že ve druhém dílu přibude k Eggsymu ještě pořádná Hamsy - a kdyby hlavním padouchem byl Banksy, to by teprve bylo žr... tedy chtěl jsem říci hodnotný pokrm, samozřejmě;) 80% a návštěvy kina ani v nejmenším nelituji. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vaughn a Goldmanová chtěli ukázat, jak umí vytěžit odkaz bondovek. Ve skutečnosti vyrabovali vlastní krám. Po Kick-Ass a První třídě jde o jejich třetí náborově-výcvikový film, akorát poněkud nešťastně nakřížený s celkem vážným sociálním dramatem. Stereotypní vykreslení prostředí pracující třídy (hospody, rvačky, domácí násilí) postrádá nadsázku vlastní zbytku filmu, což vede k přerývavému tónu a tempu vyprávění během prvních dvou třetin. Výchova protagonisty k „džentlmenství“ (které zde na sebe stejně jako v raných bondovkách váže pořádnou dávku šovinismu) je zároveň v rozporu s egalitářským sdělením filmu – Kingsmanem se Eggsy může stát až poté, co popře (vystupováním, oblékáním, mluvou) svůj nízký třídní původ. Jak prozrazuje také technofobní prezentace padoucha, pseudo-anarchistická schránka filmu ukrývá konzervativní srdce. Vaughn možná nemá jasno v tom, co chce filmem sdělit, zato nám každou scénou dává najevo, jak strašně chce být cool. Přesněji – jak strašně se chce zalíbit teenagerům mužského pohlaví, kteří hltají komiksy a hrají videohry. Komiksově přehnané násilí, akční scény přejímající videoherní estetiku, vtipy útočící na první signální a nebetyčný sexismus (nazývejte mne třeba sucharem, ale nabídka análního sexu od ženy, která strávila poslední dny zavřená v cele, mi nepřijde vtipná, nýbrž jen urážlivá; jediná aktivní ženská postava vyprávění je v závěru filmu pro změnu zpasivněna vystřelením do kosmu). Předstírání dospělosti se omezuje na povrchní debaty o bondovkách a sebereflexivní hlášky typu „this isn’t that kind of movie“, přičemž v jádru samozřejmě přesně o „that kind of movie“ jde. Z popírání vlastní klišovitosti se již stalo nové klišé. Nejbondovštějším Vaughnovým filmem tak nadále zůstává První třída, která na svou bondovskou stylizaci nepotřebovala takhle okatě upozorňovat. Nic z uvedeného by nebylo důvodem, proč film zavrhnout, kdyby první polovina filmu neměla problém absencí dynamiky a napětí nerozumně rozdvojeného vyprávění a kdyby TOLIK scén netrpělo naprostou samoúčelností. Vaughn neví, kdy přestat. Nedokáže odhadnout, kdy scéna již vyčerpala svůj potenciál a přehoupla se do další „koukejte, jak jsem cool“ přehlídky obehraných vizuálních nápadů a průměrných digitálních triků. Kingsmanova snaha být zábavný za každou cenu a bez jakýchkoli ohledů na dobrý vkus, vede k tomu, že svou nehorázností párkrát pobaví, ale celkově je hlavně únavný. 70% Zajímavé komentáře: MessiáŠ, InJo, Alqarin ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl snímek v premiérách, nabyl jsem dojmu, že to něco pro děti... Už dlouho jsem neudělal takovou botu. Byl jsem zasažen přímo na solar plexus a hltal scény napínavé, vtipné a různé WTF momenty, u kterých jsem nevěděl, co je za hranou pro tvůrce, pro mě, zda si ze mě dělají legraci, anebo bych si srandu měl udělat ze sebe já sám. Jediná výtka - slyšet v každém filmu se špionskou tématikou hudbu, variující Barryho, je už poněkud otravné. 90%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Uvažuju, jestli jsem někdy viděl film, který by takhle přesně odrážel puberťáckou mentalitu. Kingsman je v některých detailech výborný a dechberoucí, v jiných detailech mi byl vyloženě odporný ... celkově jsem se u něj bavil, ale tak nějak rozpačitě. Mnozí tu oceňují snahu být neustále zábavný, drsný, nekorektní, dravý a svěží, ale Vaughn tentokrát na rozdíl třeba od Kick-Ass imho hrubě neuhlídal míru, takže se mu to na mnoha místech propadá do žumpy, kterou bych označil jiným spojením - nevycválaná spratkovitost. O to víc to vadí ve filmu, který rád mluví o gentlemanství. Hrubé násilí na nezainteresovaných lidech je zde estetizováno a prezentováno jako hustá zábava. To je mi jednak morálně proti srsti, za druhé to v sobě nese další vnitřní rozpor - jak má divák fandit kladným hrdinům, aby překazili padouchův plán, když právě jen pokud by padouch uspěl, dočkal by se dalšího přívalu eye-candy brutální akce jako v kostele (která je nejen zde nejvíc vyzdvihována). A třeba ten poslední úkol přijímacího řízení měl jako odhalit jaké uchazečovy dovednosti? Schopnost bez otázek splnit sebepitomější rozkaz? Tak to fakt dík. Možná kdybych měl bližší a srdečnější vztah ke starým bondovkám, měl bych teď z Kingsmana pozitivnější pocity, ale nevím. Spíš asi ne. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já bych prosil tenhle film zarámovat, pod něj napsat zlatým písmem "filmová zábava 21.století" a poslat do Louvru, protože tohle můžeme s klidným svědomím předat budoucím generacím jako poselství jak jsme se kurva dobře bavili. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Chcem pokračovanie, ktoré bude hutnejšie, viac nabité nápadmi, akčnejšie a celkovo divokejšie. Proste také, ako som dúfal, že bude už tento film. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Gentlemana dělají způsoby, nikoliv oblek, takže i když Vaughn vizuálně řádí mimo všechny škatulky (mlata v kostele je něco tak bezbožného, až se divím, že americké církve hlasitě nekřičí) a sype pubertální vtípky s rozpustilostí šestnáctiletého třídního spratka, což mu pak dokonale smečuje herecká sestava z říše snů, evidentně s Golmanovou zastydli v povrchních bondovských vtípcích, tudíž prostě chcete víc happy mealů a hlášek o „jiných filmech“; čtyři hvězdičky jsou vlastně lehké zklamání v rámci Vaughnovy tvorby, žánrové souputníky však pořád převyšuje o tři hlavy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Matthe Vaughn opět natočil takřka dokonalou zábavu, která v sobě skrývá přesně to, co zábavná gangsterka má mít. Šišlajícího nepřítele v rukou Samuela L. Jacksona, frajerskýho agenta Colina Firtha nebo neskutečnýho sympaťáka mantáka Tarona Egertona. Do toho lehce klasičtější příběh, ale naprosto parádní zpracování, které se nejlépe projeví dost brutální, ale nesmírně zábavnou akční scénou v kostele. Nevím, jestli je Matthew Vaughn génius, ale je jeden z mála režisérů, k jehož filmům se neustále vracím a po jejich dalších shlédnutích zvyšuji hodnocení. Po Hvězdném prachu je právě tenhle kousek tím nejlepším, čím mě zatím stihl potěšit. A doufám, že tomu tak nebude naposled. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $81miliónovTržby USA $128,261,724Tržby Celosvetovo $414,351,546Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,717,898Tržby za predaj DVD v USA $15,899,391║ Matthew Vaughn a jeho Bondovka, uletená, drsná, výbušná a dokonca elegantná, akcia je veľkolepá to to je veru jeho šálka kávy, v rámci akcie a nápaditosti nemá konkurenciu v akčnom žánri /95%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Trochu sucker punch od Matthewa, protože hraje přesně na ty struny, které zastydlý a přezrálý fanoušek Bondovek ve svém post-nerdství musí milovat (známé superspy refrény zahrané se směsicí ironie a fanboyovské lásky). Když začnete tenhle svět brát příliš vážně, dojdete k příkrým odsudkům jeho skrytého konzervativismu a aristokratické škrobenosti (přesně jako někteří britští kritici), ale na čem jiném svět JB (toho jediného pravého) stojí, když ne na návratu ke kvádru, krbu, mahagonu a drahému chlastu? Kingsman je zábavná parafráze žánrových pravidel, jejich reflexe, deformace a vzkříšení ve vší slávě a důstojnosti. Kluk dostane kvádro, aristokracie si užije análu, divák Matthewových kinetických skopičin, bezešvých přechodů ze scény do scény a úderných hlášek... navrch trocha poctivého sociálního dramatu a máme to v garáži. Lehce distancované já namítá jen to, že Vaughnova inklinace k ultimátní "coolness" za každou cenu je už místy na hraně sebeparodie a citového vydírání. Ale hrát si tady na odstup nebudu. Kingsman mě bavil, protože mě musel bavit. It's that kind of a movie... [80%] ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nekorektní čaj o páté. Bizardní poklona špionskému žánru. Kdo nemáte smysl pro humor, nedokáže odstoupit od vážných témat a bavit se těmi nejšílenějšími nápady (hodně krve a mrtvých mužů, žen... a knězů?), tak prosím na tenhle film nechoďte. Ostatní povinná milovníci nadhledu a pomrkávání tvůrců na vaši notalgickou strunu, buďte vítání v perfektním obchodě s oblečením. Tady si gentlemani zakládají na míchání Martini vedle zavřeného Vermutu, učení slušných mravů v každé hosodě s Guinnessem a dokonale padnoucím obleku (s pruhy, oxfordkami, kalhotami s dokonalými puky...ach ano). Osobně se docela divím, že Kingsman je tak masově přijímaný, vzhledem k té osobitosti humoru a nadhledu, která občas jde až za hranice... a hlavně jsme se v kině smáli jen tři zvrácení diváci (moje nestabilní mysl tudíž potvrzena). Největší úlet poslední doby. V dobrém i v tom špatném. PS: ohňostroj už pro mě nikdy nebude jako dřív... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Nezbývá mi než souhlasit s mojí drahou polovičkou, která po odchodu z kina prohlásila jak je možné, že někdo natočí takovou "blbost", ale která je tak dobrá :-) Za mě 90 % a těším se na možné pokračování............ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Být tajným agentem je dneska docela nevděčné povolání. Tak předně jste tajný, že ano, takže se nikomu nemůžete pochlubit svými vrcholnými úspěchy na poli bezchybného dešifrování SMS zpráv vaší nevěrné zkurvené manželky a v obchodě u pokladny vás může nevrlá prodavačka poslat do prdele úplně stejně jako všechny ostatní. Pokud bych měl z čistě experimentálních důvodů toto řemeslo přetransformovat na české poměry, tak u nás by tajným agentem mohl být třeba Zdeněk Srstka v latexovém kombiné, jenž by byl vybaven nejmodernějšími francouzskými holemi a jednou extrémně nebezpečnou čivavou, a který by musel zločince pronásledovat výhradně tramvají na trati Národní divadlo - Albertov, protože se mu v autě dělá nevolno a taky má na tento úsek seniorskou slevu. Ovšem Kingsman je naštěstí jiný džus. Nebudu kecat, z vizuálu jsem relativně uchcával, neb mi takřka vším připomínal můj starý oblíbený Kick-Ass, u jehož sledování mi stál stožár z té rozkošné nezletilé školačky, která dokázala namistrovaným kokotům elegantně separovat varlata od těla, aniž by si přitom pohlavními žlázami zaprasila dupačky. Nad čím se však musím bezpodmínečně pozastavit, jsou některé zdejší moderní cool názory, že je naprosto nepřípustné, aby princezna nabídla hlavnímu hrdinovi anální sex výměnou za záchranu světa, neboť je to urážlivé a tuze pobuřující. Tito rektální amatéři, jenž se naivně domnívají, že fisting bude nejspíš nějaké německé národní jídlo, zapomněli ve svém morálním poučování na dva zásadní fakty. První fakt je, že Kingsman je mimo jiné také komedií a jakkoliv se to může zdát nepravděpodobné, zvrhlé, nechutné, ponižující a do svatého nebíčka volající, tak v komediích se podobné věci zkrátka dějí. Dokážu si živě představit, že když se v devětadevadesátém nesmělý Jim něžně pomiloval s jablečným koláčem, tak jste si na protest oholili nohy a celou zasranou hodinu drželi hladovku. A druhým faktem je, že pokud nejste odsouzený otylý panic ve společné sprše na Pankráci, tak je anální sex vlastně i docela fajn. Jakožto světově uznávaný filmový kritik a nejlepší recenzent široko daleko, který ráno posnídá Spáčilku a večer vysere Fuku, bych tomu chtěl fundovaně vytknout toliko přepálenost a drobnou nepřehlednost některých akčních sekvencí, které třeba ve stavu kardinální zhulenosti nebudete schopni pobrat. Ovšem to bude problém spíše individuální a rozhodně neznám nikoho, kdo se na film díval spálenej a vymazanej jak harddisk mýho taťky, když ho našla mamka a veškerá podobnost toho zmateného individua v Cinestaru s autorem tohoto textu je čistě náhodná! Na pět to sice není, protože tam atraktivní žena ve středním věku nabízí své útroby určené na kakání k zvráceným tfuj tfuj nekalostem, a já jsem přece strašná asketická píča, která palčivě zbrunátní i při listování IKEA katalogem, protože ty nový lampičky příliš připomínají čuráky, ale jinak se mi to moc moc líbilo a bylo to fakt príma, takže bych film závěrem zhodnotil jemnou a vytříbenou lingvistickou frází - dobrej hukot pyčo vole! () (méně) (více)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Předně je třeba říct, že Kingsman není taková drzá pumelenice jako Kick-Ass. Zaprvé už víme, co můžeme od Matthewa Vaughna očekávat, zadruhé nejde o šílenou komedii, ale spíš o bondovské šedesátkové retro (podobně jako X-Men: První třída), v němž se klasický špiónský příběh protíná s přísně moderní akcí a humorem. Vaughn tu věnuje spoustu času hlavním hrdinům, kteří nemají být jen spotřebními drsňáky, nýbrž pečlivě vysoustruženými džentlemany s tajnou schopností vyhlásit nebo seřezat úplně kohokoliv. V podání Colina Firtha je tenhle mix vyloženě brilantní (jeho stírání je vždycky dlouhé, složité a servírované medovým hlasem) a podle očekávání nezaostává ani Taron Egerton, který je stejně sympatickým objevem jako Aaron Johnson. Právě díky téhle dvojce je skoro hodinový rozjezd filmu zábavný a zajímavý, ačkoliv je pomalejší a vlastně i relativně umírněný. A co se děje pak? Pak už si konečně vezme slovo Vaughn, který začne oživovat ohromně brutální a nápadité akční scény, aniž by jimi rozbil dramatičtější podloží filmu. Najednou je na plátně obrovská žánrová radost, která by v dnešním Hollywoodu zřejmě přišla o koule. Britové si ale můžou dovolit daleko víc, takže se jde nekompromisně na krev a z odvázaného konceptu se vytěží další těžkotonážní pecka, u níž se člověk už během titulků těší na druhou projekci. Mise splněna! (9/10) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pubertálně trapný mix bondovek, špionážních thrillerů, uhrovitého Johnny Englishe, konspiračních teorií, Bilderbergu a amerických cool akčních komedií, paradoxně v britském maskování. Zábava, pochopitelně supertajná... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kick-Ass navlečený do hávu klasických bondovek. A to natolik důsledně a jedna k jedné (opět je to žánrově uvědomělé stejnou měrou jako podvratné, zběsilé, s nemalou porcí meta nadsázky, klade to důraz na to být za všech okolností cool a podoba je i v průběhu, typu rolí, aluzích atd.), že je to vyloženě ke škodě, protože duo Vaughn/Millar má nesporně na více než na pouhé vykrádání sebe sama. Ovšem pokud (a dokud) to bude takováto skrz na skrz sympaticky nekorektní Zábava, tak komu by to vadilo, že? PS: Škoda oficiálních titulků, které nápaditosti příliš nepobraly; minimálně Valentinova vada řeči si přímo říká o hravý přístup. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zase totálně svěží nářez, kde mě bavila každá vteřina. Největší hvězda je Matthew Vaughn a měl by rychle vychrlit další filmy. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kdo se v konverzaci s klukama v hospodě po filmu aspoň třikrát nevrátil k análu švédské princezny, tak u mě není chlap. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama