Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Velice naivní film. Herecké výkony i dialogy trapné(vezete mi jen nějakého OHOŘELÉHO ještěra).Ničení města dětinské,ale zdálo se mi že přeci jen se tento film nesnaží být úmyslně naivní jako Godzilla. Pár hvězdiček jsem dal za naivitu a vizáž Gappy protože ta jediná je ve filmu originální. Mě se to ale líbilo. Avšak na ty,kteří nejsou v tyto japonské filmy dostatečně zasvěceny,tu čeká přímo smrtící klišé a dialogy. Hlavně ten malý domorodý kluk(Gappofil)-to je přímo kat uší! (nejdříve se GAPPY strašně bojí,až se k ní modlí,protože na ostrově vyvolává zemětřesení a všechny tak ohrožuje, a když tedy už z ostrova vypadne ničit Tokio,začne ji přemlouvat,aby se s ním vrátila na ostrov-asi by tam byla bez pravidelného denního zemětřesení nuda) Takže podtrženo sečteno pro některého "dobrý" film a pro některého okamžitá smrt. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...iste môžeme hodnotiť skoro 5O-ročný film ako naivný s primitívnymi trikmi,ale v dobe keď tu nebolo v televizii, v kinách nič podobného - tak v kine to bol zážitok aj keď už v tej dobe tie hračkárske tanky,autíčka sme registrovali - v každom prípade pre mňa film má charizmu - a patrí to akejsi "voľnej trilógie" ,ktorá bežala v kinách .(Okrem filmu Gappa sa premietali i filmy :Gamera kontra Gaos a X-príšera z vesmíru) ()

Reklama

bolf!k 

všechny recenze uživatele

vim ze na svoji dobu to melo skvely triky ale v nasi hi tech pritomnosti je to strasnej shit :) obcas se zasmejete pri pohledu na ty maniky prevleceny za ptakoryby ale po chvili se vam to ohraje, vykony hercu sou mozna este ftipnejsi a celej film hazou do kytek, snad nejlepsi moment filmu je veta kterou v zaveru pronese japonske devce "vzdam se sve prace biolozky, vratim se do rodneho mesta, provdam se za obycejneho urednika a budu prat pradlo" viva la socialismus :D ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl jako dítě v kině a pamatuji si, že si z filmu vůbec nic nepamatuji, takže mě nejspíš extra neuchvátil (na rozdíl třeba od King Konga s Bridgesem). A ono se není čemu divit, je to klasická monster pakárna s obříma loutkama příšer, které jsou k smichu a divákovi je jich líto, že to do nich ti zlí japončíci perou ze všeho možného, od pistolek přes kulomety až po tanky a letadla. Film bych doporučil jen těm, kteří film v minulosti taky viděli, pro osvěžení paměti, pak těm, kteří musí vidět každý monster movie, všem ostatním bych sledování nedoporučoval, podobných filmů je spousta, a jsou mnohem vydařenější nejen po trikové stránce, ale i scénáristické. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film ktorý patrí ku klasike žánru. Kulisy sú príliš okaté, čím vidieť, že film rozpočet filmu nebol privysoký, na druhej strane to ani veľmi nevadí. Efekty sú teda na tradičnej úrovni = dvojica hercov sa navlečie do gumených kostýmov a celkovo sú hlavne na pobavenie, pričom ešte srandovnejšie vyznie ich odlet za zvukov nejakej japonskej pesničky. Gappa je hlavne o zábave, aj keď sa jej tvorcovia snažili dať aj intelektuálny podtón, i keď nakoniec nijak výrazne neuškodil. Film bol vystavaný na japonskej tradícii monster žánru so snímkami ako Radon, Godzilla + jej nespočítateľné fighty s kadekým . Ja som zatiaľ videl iba tento film a musím povedať že k pozretiu nejakého podobného ma zatiaľ nič neláka. Moje hodnotenie treba brať aj ako recesiu a poklonu tomuto žánru. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama