Reklama

Reklama

Kidó keisacu Patlabor gekidžóban

  • Japonsko 機動警察パトレイバー PATLABOR THE MOBILE POLICE (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Spousta konstrukčních robotů Laborů se z neznámých důvodů porouchala. Se zvyšujícím se chaosem v Tokiu je odhaleno, že tyto nehody se točí okolo Projektu Babylon, japonským plánem vybudovat umělé ostrovy v Tokijském zálivu. Věci se navíc komplikují tím, že hlavní architekt spáchal sebevraždu, když skočil do rozbouřených vln právě z okraje Archy, prvního ostrova. Jak vyřeší policie, konkrétně Sekce 2, tyto poruchy, když se proti nim mohou vzbouřit i jejich vlastní Labory? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Fabienne 

všechny recenze uživatele

I přesto, že se možná na první pohled jedná o akční mecha bez větších invencí, Patlabor patří mezi díla otce filozofického anime Mamoru Oshiiho a několik styčných bodů s jeho pozdějšími díly je už znát. V příběhu o obřích robotických "Laborech", kteří vykonávají pro lidskou rasu všemožné úkoly a začnou se náhle vymykat kontrole, je zcela patrná biblická symbolika. Paralela s babylonským příběhem se dá zařadit mezi jedno z mnoha variací na apokalyptické téma typické nejen pro Oshiiho ale pro anime vůbec. Objevuje se místy i hodně zajímavá práce s animací jako je napřílad záběr tzv.rybí oko, které trefným způsobem symbolizuje "chladnost" umělého světa počítačů. Uvítala bych větší rozpracování psychologie postav a lepší srozumitelnost příběhu. I přesto, že se jedná o mecha žánr, bojové scény jsou značně omezeny. I když momentům charakteristickým pro tento žánr, které se nefanouškům mecha (tedy i mně) mohou zdát přitažené za vlasy, se tvůrci nevyhnuli. 3 a ½* ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Hezky starodávný mecha film, křížený s kriminálkou... vzpoměl jsem si na GITS :-) Akce skutečně není příliš, začátek velmi navnadí, ale pak se příběh zpomalí a následuje finále...které mi však moc super nepřijde vzhledem k tomu, že by to mělo být zakončení filmu. Především mi vadilo že to není natočené nijak poutavějším způsobem. Takový ten náboj, typický pro filmy Mamura Oshiiho zde prostě chybí mi přijde, je to takové....suché. Ale celkově špatné to není, 60% a ***. ()

Reklama

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Mamoru Oshii tady uz v 89 předvedl co v něm je. Příběh je maskovanej jako light-krimi/scifi ovšem těch přesahů je tam dost - animátorsky (a filmově) špičkový sekvence z hledání hlavního zloducha, scéna s ptákama na velíně, název plošiny (Ark) a poselství počítačovýho viru (Babel) odkazuje (jak už je tu zmíněný) na Bibli (ovšemže v typicky japonským "mixu"), atmosféra příchodu tajfunu a scéna finální destrukce atd. Mistra lze spolehlivě rozeznat. ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Navzdory prvotnímu dojmu to není o těch robotech jako takových, ale nese se to z valné většiny v rovině pozvolna plynoucího (nikoli však nudného) technologického krimi-thrilleru se sociálním podtextem. Což je dobře, protože tahle rovina tomu sedne na výbornou. Těch 20 minut v závěru, kdy dojde i na nějaké ty akční mecha souboje, tu vlastně svým "stereotypním/klišoidním" pojetím působí skoro až nepatřičně. P.S. Komediální momenty, jakkoli působí místy vůči většinovému tónu filmu taky trochu nepatřičně, jsou super (zvlášť gung-ho řízek Ota je k popukání). P.P.S. Břitva Goto se svými manipulativně-intrikářskými sklony je frajer. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama