Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja dobrí kamaráti Munch, Tuck a Alex postupne získajú zvláštne zakódované správy potom, čo sa neďaleko od ich domova začnú stavebné práce. Sprvu sa obracajú na rodičov, potom na políciu s otázkou, čo majú robiť, ale nikto deti neberie príliš vážne. Rozhodnú sa preto jednať na vlastnú päsť. Objavia tak mimozemšťana, ktorý ich poprosí o pomoc, a sľúbi im, že ak sa mu neobrátia chrbtom, všetci spoločne sa vydajú na epickú a dobrodružnú cestu, ktorá navždy zmení ich životy. (Acrobat)

(více)

Recenze (65)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že je vše natočeno ruční kamerou, jsem kupodivu přešel. Podstatné u tohoto filmu je totiž to, že mě navrátil do dětských let. Vypráví totiž příběh party patnáctiletých kluků, kteří předtím, než se všichni rozejdou a s rodinami odstěhují do různých částí Ameriky, se rozhodnou během posledního společného večera pro pořádné poslední dobrodružství, na které, doufají, že jen tak nezapomenou. Jednoduchost příběhu a nízký rozpočet z filmu cítit sice je, ale mně to vůbec nevadilo. Užíval jsem si to poslední dobrodružství tak, jako by bylo moje. A to se v rámci takového filmu rozhodně počítá. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Relativity // Počet premietajúcich kín v USA: 3,230 // Otvárací Víkend v USA: $45,324,042 // ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Earth to Echo přináší mix WALL-E a E.T. pro 21. století. Ten malý mimozemšťánek je rozkošný, ale docela mě mrzelo, že na scéně nepobyl zase tak dlouho. Jako bychom ho skoro neviděli. To je, myslím, docela škoda, protože jsem měla pocit, že by si zasloužil ten největší prostor. Mladí herci jsou výborní, příběh je i docela napínavý, ale i tak, jsem měla pocit, že emočně se mě snímek nijak extra nedotkl. Přišlo mi, že film uběhl příliš rychle, než abychom se s malým E.T. nějak vůbec seznámili a už zase letěl pryč:) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Děcka! I když máte v rodným listu letopočet 2000 a vejš, neznamená to, že byste neměli co nejdřív vidět "starýho" E.T.ho! Taková znalost spielbergovské klasiky vás totiž v budoucnu může ušetřit spousty bolístek! Anebo jsou na vině rodiče, kteří snímek hlavním protagonistům nepustili? Asi obojí. Každopádně: plecháček ze Souboje Titánů chce domů, pomáhá mu v tom parta teenagerů. Chvílemi je to hravě "super8tovské", chvílemi naopak předvídatelně nudné... Typický příklad takového toho stoprocentního rodinného sci-fi, které přestává napůl fungovat v okamžiku, kdy se na něj nedíváte s prckem. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Film v ktorom nefunguje takmer nič -postavy, príbeh ani atmosféra. A navyše takto nedôsledný "found footage" film som ešte nevidel. Tá forma je úplne toálne mimo. Na druhej strane ako film pre decká je to relatívne ok ale na čo potrebujeme toto ak existuje E.T. alebo Super 8? 5/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodové rodinné scifíčko, akýsi prienik niečoho medzi filmami E.T. a Super 8. Kvalitu oboch filmov to však nedosahuje. Niežeby som sa nudil, to nie, napätia si tu divák užije pomerne dosť, aj detskí herci neboli najhorší, ale akosi ma to nechytilo za srdce. Chýbala tomu postupná dramatická gradácia jednotlivých situácií v ich postupnej náväznosti, adekvátna mysteriózna atmosféra a na záver aj nejaký originálnejší nápad, ktorý by dokázal vyvolať aspoň trochu emócií. Takto to len dejovo plávalo v doprovode slušnej kamerky a už veľmi skoro bolo jasné, kam to postupne bude celé smerovať. 60/100 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dynamický film typu E.T.mimozemšťan. Postavy chlapců jsou s péčí vykresleny. Když už se nebudeme bavit, nutí to zamyšlení kam můžou děti zajít v době Youtuberů. Není to nezapomenutelný film ani vyloženě špatný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Found footage žánr mi až asi na dvě výjimky nikdy nic neříkal, protože se vzdává toho, co dělá film filmem - možnosti narace, práce se záběry, stylizace, v podstatě i výpravy, a také možnosti vcítění se do postav. Stále mne ruší myšlenky na to, kdo zrovna a proč drží kameru a že v reálu by to stejně nebylo možné. Navíc tenhle film je sprostá vykrádačka E.T., až jsem čekal, že taky poletí na kole přes Měsíc v úplňku na obloze. Ale jinak - překvapivě - je to slušný biják, kde mi děti nelezly na nervy, i dospělí se chovají uvěřitelně, triky jsou velice slušné - třeba jak se na té skládce při jediném švenku kamery sám sestaví, odlet talíře ulicí se mi taky líbil. Takže nějakých 60 % za mne. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro dětská sci-fi ve stylu E.T.ho mám slabost a třeba nedávný Super 8 nadchl moji dětskou duši. Škoda, že Earth to Echo není moc ambiciozní. Má sice výborné efekty, roztomile vypadajícího emzáčka, přirozeně hrající dětské herce, povedený hudební doprovod a snahu o jakýsi přesah (či spíše klasické moralizování?), ale dost to zabíjí slabý scénář a především fakt pitomá kamera. Found footage styl mi v tomhle případě moc neseděl, působilo to nepřehledně, z neustálého rozostřování mě po chvíli začala bolet hlava. A pokud tohle vadí mně, tak pochybuju, že to překousnou děcka, pro která je Earth to Echo určen především. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnej a celkem dojemnej sci-film na způsob jakože found footage o partě děcek, co pomáhaj ztroskotanému mimozemšťanovi zprovoznit jeho loď a odletět pryč. Nebudem si nalhávat, že se jedná o něco originálního, je to v podstatě příjemnej mix E.T., Číslo 5 žije a Super8, ale musím překvapeně uznat, že u mě to fungovalo bez problémů. Tedy pokud se jako divák povznesete na všechny stylové neduhy a berete film jako nenáročnou rodinnou zábavu. Sympatické mladé obsazení hraje velice přesvědčivě a mimozemšťan Echo je ten nejroztomilejší ufon od dob E.T. :). Přesto hraje jakési druhé housle v porovnání s dětskými rolemi, které se opírají především o sílu mimořádného přátelství. Nenápadný film, ale o to větší překvapení. Alespoň pro mě. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemné pohodové dobrodrůžo ve stylu E.T. volá domů (dějem) říznuté Transformers (nechci spoilerovat). Příběh trošku pokulhává, ale je to koukatelné, především díky zajímavě provedené kameře ve stylu GoPro/super8/found footage. Navíc na konci jsem se dočkal zatím nejhezčího zpracování závěrečných titulků (jejich části), co jsem kdy viděl. Je to sice úlet, ale prostě tu jednu hvězdu za tenhle fakt ještě musím přidat. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

E.T. meets Super 8 in low budget version. Pokus o sci-fi pre celú rodinu, v ktorom však na rozdiel od toho prvého menovaného ústredný, roztomilý mimozemšťan nedokáže vyvolať sympatie, keďže dohromady celý film nič nerobí, vidieť ho len veľmi sporadicky a skôr pripomína malú plechovú sovu než tvora z vesmíru a na rozdiel od to druhého nedokáže predviesť dostatočne svižnú dobrodružnú jazdu. Na to tu totiž nie je silný príbeh a v podstate sa len traja sopliaci premávajú na bicykloch po miestnom susedstve od benzínovej pumpy k polorozpadnutej herni až po dom kamarátky. Tým pádom tomu od polovice dôjde tempo, keďže film nemá veľmi čo predviesť a čím bližšie k záveru tým na seba vŕši aj mnoho nezmyselných situácií (napr. super tajní vládni agenti chytia malé detiská a ani nevedia, či im vôbec budú potrebné, no vezmú ich na super tajnú základňu a práve tam im majú potrebu vyrozprávať aj tie najmenšie detaily z super tajnej mimozemskej operácie!). Echo nezaujme ani po trikovej stránke, pretože väčšie scény sú tu asi tak dve – zloženie vesmírnej lode z haraburdia v poslednej scéne a rozloženie kamiónu už aj tak celé známe z traileru. Tie ani nie sú ktovieako prepracované a pripomínajú skôr štedrejšiu televíznu produkciu. Do toho všetkého si potrebné pripočítať otravne roztrasenú kameru, ktorá aj lepší záber kazí neustálym rozostrovaním, trasením a podobne (veď čo aj chcieť, keď ju v rukách akože držia deti). Vo výsledku tu tak nie je nič čo by stálo za pozornosť pokiaľ vám už netečie mlieko po brade a nie je medzi 7 až 10 r. CELKOVO: 2* (4/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

E.T. byl svého času něco nečekaného a přelomového. Po dlouhé době na tuhle kdysi úspěšnou formuli chtěli navázat Steaven a J.J., ale Super 8, ač nebylo špatné, přicházelo s něčím, co už prostě po tolika letech moc nefungovalo. A tak moc nechápu, co vedlo tvůrce Earth to Echo k tomu, aby to stejné udělali znovu. Ano, efekty jsou zajímavé, některé, ale jinak je to sakumrpásk to stejné, navíc s fakt již pofidérním nápadem "bude to jako natočené ruční kamerou a mobilem - cool". Ten ufounek je jako hračka roztomilej, ale rozhodně nemá jak obhájit existenci tohohle filmového klonu-klonu. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Levný mix Ýtýho a Super osmičky pro kluky z jednadvacátého století. I když to bylo všechno dětsky naivní, tak jsem tomu propadl od začátku až do konce, a uvěřitelnost (jakkoliv byl děj proflaklý a nelogický), tomu dodávali především dětští herci a hravá režie a kamera. Triky samozřejmě v ranku hodně levného nízkorozpočťáku, ale toho roztomilýho robůtka s modrýma kukadlama jste si nemohli nezamilovat. Na tu hodinu a půl to naprosto stačilo, a asi bych se nebránil nějakému případnému pokračování... K tomu prosím ale větší rozpočet a zbytečně tam netahat takové ty rodinné hodnoty o tom, jak je přátelství důležité (i když je vlastně důležité, a překonává nesmírné vesmírné vzdálenosti)... 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že ruční kameru dovedli filmaři použít také pro něco jiného než pro nějaký horor. Pravda, tohle už se povedlo ve snímku "Super 8", navíc i příběh je celkem podobný, ale ne hororový, spíše rodinný se špetkou sci-fi. Asi se celkem logicky bude nabízet srovnání se snímkem "E.T.", z něhož "Earth to Echo" nemůže vyjít jako vítěz. Na to není příběh dost silný. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

I'm leaving. Spending the night at Alex's house so we can play a new video game. - Have whatever you want, honey. - You know what, I lied, actually.We're gonna ride our bikes out into the desert at night alone. Without supervision. - Okay, see you then, sweetie. - Also rob a bank. Go to Mexico. Maybe even start a new life. Evidentně jsem o hodně přišla, když jsem neviděla Super 8, o kterém jsem doteď neměla ani tušení a popravdě se na něj stejně nepodívám. Líbilo se mi to, zvláště ten konec při postupném vynořování částí lodi ze země, ale co mi hrozně kazilo pocit z celého filmu byl pan "kameraman". Teď nemyslím režii, ale toho kluka, co si na něj hrál a jeho neustále dude, come on man a další trapné prupovídky a hodnocení jak je to cool a insane atd. Zbytek dětského hereckého osazenstva byl fajn. Scéna, která mě jako jediná překvapila? Místo aby do nich narazil náklaďák, tak se rozložil na kousíčky, přenesl se za ně a pak se složil i s řidičem v kabině. I didn't see that one coming. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu se musíte ponořit do vzpomínek na dětství a jeho nazírání. Tři nerozluční kamarádi zhruba ve věku třinácti let, z nichž Alex se má odstěhovat s rodiči z této pohodové čtvrti, kde po večerech se svými "chlapy" hrají videohry a všichni tajně ve škole milují tu dlouhovlasou blondýnku. Tu poslední Alexovu noc tady chtějí strávit dohromady, obzvláště poté, co jejich mobily ožily vlastním životem a dohromady zobrazily nějakou mapu. A tak pánové vezmou kola, veškeré vybavení, zvláště když jeden z nich je výborný ve všem, co se elektroniky týče, a vyrazí k poušti.....tohle není E.T., byť poselství je podobné. Ono totiž můžete nalézt něco nepravděpobného, doslova mimozemského, a stát se jeho přítelem přes celou Galaxii. A zjistit, co ve vás samotných je. Scéna s vyletováním součástek ze země a následné samovolné smontování kosmického korábu nad městem, ta mi přišla úžasná. Protože ještě pořád se i dospělí mohou dívat očima svých dětí na ten zázrak. A zázraky, ty se možná dějí. A může stát za nimi malé kovové vznášející se biostvoření, které na vás poulí svá zářící modrá kukadla, kterými si vás vzápětí nesmazatelně zapíše do paměti.Oba nezapomenete, věřte či ne.... ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Takový lacinější mix E.T. a Super 8. Překvapili slušní dětští herci a svižná režie. Děj je však celkem lamózní a Echo nedokáže vyvolat moc velké sympatie, když v podstatě nemluví a víceméně nic nedělá. [Dublin] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem? Spočiatku ma to celkom chytilo, no potom mi to prišlo razom všetko také naivné a nesúrodé. Aj keď námetovo to nebolo vôbec zlé, ale možno mi to celé len nezapasovalo do nálady. Trochu ubrať toho naivného podania a mohlo to byť oveľa lepšie. Celá čata hľadá v púšti stratený objekt, no nájdu ho traja chlapci, ktorí sa tam v noci vydajú na bicykloch? Určite... A ich rodičia mi potom prišli ešte naivnejší ako tie decká. Čo teda? Námet dobrý, ostatok nie. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Strašně mi vadí, že je to natočené ve stylu found footage, působí to, jako by pan režisér měl problém natočit to normálně. Jenže pak už nemám tomu filmu moc co vytýkat. Příběh je teda sice kombinace E.Tho a Super 8, nic nového, ale kupodivu mi to ve výsledku moc nevadí, navíc to podle mě je mnohem lepší než Super 8. Z toho si pamatuju už jenom to, že jsem se u něj strašně nudil, že tam pořád pobíhala děcka s kamerou a nějak mlhavě o co tam šlo. Earth to Echo mě ale nenudilo ani na moment, děcka byla celkem sympatická dokonce i to found footage to nevyužívalo zas tak blbě, jak jsem se bál, i když se to v některých částech třepe jako sviňa. Celkem se mi líbí i začátek filmu, kdy se tři děcka, z nichž každej je něčím divnej a kamardů moc nemají, rozhodnou udělat společně jedno velké poslední společně dobrodružství, než se každý odstěhuje s rodinou jinam. No, dobrodružství prožijou, takové, o jakém se nikomu z nich ani nezdálo. A mě to celé fakt bavilo, i přes to found footage. Navíc to mělo sympatického a roztomilého mimozemšťana (i když teda vypadá jako hračka, ale ok), kterému nešlo nefandit. Sice to dost kopíruje z těch dvou slavnějších filmů, ale jeden z nich to s přehledem strčí do kapsy a vzhledem k tomu, že je to celkem příjemná podívaná, kterou bych neměl problém dát si ji znovu, tak nadhodnotím a dám slabší 4*. ()

Související novinky

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Reklama

Reklama