Reklama

Reklama

The Demented

Trailer

Obsahy(1)

Šestica priateľov z Baton Rouge v Louisiane sa rozhodla prežiť víkend u jedného z nich. Spočiatku  to vyzerá, že ich čaká úžasný víkend. Ale to len dovtedy, kým k nim nedorazí chýr o akútnej teroristickej hrozbe. Krátko nato preletí nad ich hlavami akýsi objekt a vybuchne za obzorom. Chvíľku sa nič nedeje, ale to je iba ticho pred búrkou. Pohroma na seba nenechá dlho čakať; obyvatelia neďalekého mestečka sa totiž nakazili smrteľným vírusom a ich kroky vedú smerom k nič netušiacim zábavychtivým dovolenkárom. (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve státě Louisiana je vyhlášen stav nejvyšší pohotovosti kvůli nákaze po teroristickém útoku biologickými zbraněmi. Partička šesti mladých lidí trávící prázdniny na venkově v luxusní vile patřící otci jednoho z kamarádů nic netuší, až do chvíle, kdy jim tuhle nemilou zprávu telefonicky sdělí právě majitel vily. Pochopitelně nastane panika, objeví se nejdříve nemrtvý pes, a pak začnou teprve přibývat zombíci, kteří vedle velmi rychlých běhů, také dostali novou vlastnost a sice stojí před svým útokem nehnutě na místě, což budí dojem zamrznutí. Debutující režisér Christopher Roosevelt natočil v nezávislé produkci Steven R.Monroea levný horůrek, který svoji levnotu dává na odiv, a já ji pokládal za přednost. Nečekejte žádné propracované masky zombies. Vše se omezilo jen na uřícený a rozzuřený výraz a potrhané oblečení, což jsem nevnímal jako fakt, že víc rozpočet nedovoloval, ale ono to celkem i realisticky fungovalo. Občas se objevila snaha propašovat do filmu nějakou psychologii postav, ale to se dělo zhruba jen v jedné scéně. Po víceméně standardním seznamovacím úvodu trvajícím cca 20. minut se děj pomalu rozjede až do úderných pasáží, které sice s krví hodně šetří, ale tempo jim nechybí. Není ani jisté, kdo a v jakém pořadí zemře. První dvě úmrtí byla nepřehledná a nevýrazná. S občasně nepřehlednou kamerou, nedostatečným osvětlením scény a celkovým ordinérním vizuálem byla potíž, a proto film doporučuji zhlédnout ve vysokém rozlišení, kde o něco lépe půjdou zakrýt technické nedostatky. Při svých nízkých nákladech si film dovolil dvě známé herečky, jako je Sarah Butler a Kayla Ewell, které nejen bojovaly o přežití, ale také nepřímo soupeřily, která z nich je krásnější, ale slušelo jim to oběma. Herecké obsazení bylo celkově sympatické. Postavy uvažovaly celkem racionálně, ale pochopitelně něco udělaly hůře a leccos i "zmákly". Je však s podivem, že se v domě nenacházelo důmyslné zabezpečovací zařízení, anebo střelné zbraně, a ne jen baseballová pálka. Pozornému divákovi neunikne nenápadný forek s tím, co právě hrají v místním kině, a na programu byl "Nezvratný osud 6". Takže film nasadí tempo, pěkné holky, neodhadnutený konec a je to. A hlavně pozor, až takhle venku půjdete kolem nějaké nehybné postavy. Tohle zamrzlé individum po vás hupsne. Takže....pšt! A nedělat prudké pohyby, prosím. Mé hodnocení: 80% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Klasická, řekl bych průměrná vyvražďovačka s nakaženýma a omáčkou na začátku jak jsou všichni spokojeni. Vadila mi divná kamera a především ty klišovité nebo triviální chyby opakující se v podobných filmech. Nejprve jsou nakažení už metr za obětí, v dalším záběru už je to 20m a to ikdyž je kulhající člověk. Univerzita ala Empire State když vyběhnou asi tři patra a pak jedou ještě výtahem. Jezdím v autě, nejprve rozjíždím nakažené a potom si to rozmyslím a raději se vybourám. Než abych odpoutal pozornost např. plechovkou, raději to vezmu na sebe a proběhnu se, atd. Za atmosféru dávám zas bod plus. Docela sranda konec. Pokud ale přijdou tvůrci v tomhle žánru na jiný konec než v 95% případech, rád tomu napařím 5*. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Chvílema se to drželo fakt názvu a bylo to mega demented. Viz těch několik hloupejch scén, který prostě jsou vidět. Chyběla tomu akorát trošku temnější atmosféra, aby bylo poznat, že si z nás nedělaj jenom srandu. Na druhou stranu 6 lidí na baráku, nějakej speciální druh rychlejch (spících) zombíků a boj o přežití. Herci celkem ušli a koukatelný to taky bylo. A za ten konec to snad zaslouží i hvězdu navíc... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mě zombařiny coby hororový subžánr už vysloveně nudí a záměrně se jim vyhýbám, tohle nebylo zase tak špatné. Tedy alespoň první polovina, která se odehrávala v domě. Obzvláště nakažený psík mě pobavil, přesněji řečeno jeho digitální zohavení. :-) Jakmile se ale ústřední skupinka přesunula do města, začala klasická zombie naháněčka, což je prostě už strašně ohrané. Hlavní postavy se chovají docela uvěřitelně, zatímco nakažení se objevují zčistajasna na místech, kde ještě před chvíli nikdo nebyl. Krásně to je vidět ve scéně, ve které se vybourá auto – pět vteřin před tím se všichni podivují nad tím, že nikde není ani živáčka, a hned jak se vysekají, je začne nahánět celá armáda nakažených. Každopádně se jedná o docela koukatelnou záležitost, která ale na druhé straně vůbec ničím nevybočuje z řady. ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Jo, dementní to teda bylo. Ale tvůrci si jednoznačně zaslouží uznání - chce to být asi hodně zručný, když v úmyslu natočit vážný a kvalitní film vznikne takováhle debilita. Na začátku trošku vody, dobrovolný sebevražedný atentátník na létajícím koberci považovaný za ufo, pes, kterému z huby odletuje digitální něco. Nakonec bylo stejně nejzáživnější pozorovat rozšiřující se skvrnu potu na tričku toho homofobního zastánce homosexuálů. A taky ta hudba ze začátku byla poměrně dobrá. Někdo mě možná bude považovat za nenažraného, ale mě to prostě nestačilo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Keď hlavní hrdinovia utekajú okolo kina, je na ňom možné zbadať nápis premiéry filmu "Final Destination 6", čo je odkaz na filmovú sériu Nezvratný osud (v origináli Final Destination), ktorá mala v čase nakrúcania i uvedenia filmu iba päť častí. (Déé X Géé)

Reklama

Reklama