Reklama

Reklama

Kókaku kidótai: Arise – Border 1: Ghost Pain

  • Japonsko 攻殻機動隊ARISE Border 1: Ghost Pain (více)

Obsahy(1)

Border 01: Ghost Pain - rok 2027. Rok po skončení štvrtej svetovej vojny mestom New Port City otrasie výbuch mobilnej míny. Krátko nato je zavraždený armádny dôstojník podozrivý z predaja zbraní a brania úplatkov. Vyšetrovania sa ujíma Daisuke Aramaki z Verejnej bezpečnosti, ktorý stretáva majorku Motoko Kusanagiovú, donedávna pracujúcu pod velením zavraždeného dôstojníka. Do vyšetrovania sa zapletie aj Togusa z policajného oddelenia Niihamskej prefektúry, ktorý sleduje stopu série vrážd prostitútok, a Batou, priateľ záhadne zavraždeného bývalého rangera, pre ktorého sa majorka Kusanagiová v okamihu stáva hlavným podozrivým. (Madsbender)

(více)

Recenze (19)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ghost in the Shell sérii mám hodně rád, byť jsem pazdrátový ignorantský divák, který zatím neviděl ani pikosekundu ze seriálu, ale vzdávám díky pohanským božstvům Dněperským, že i přes to jsem si mohl Ghost pain náležitě užít a mimo jiné si vychutnat pozměněnou animaci a změnu podoby některých postav (a chvíli mi trvalo než jsem si uvědomil, že zdejší hlavní postava je TA hlavní postava), nová animace sice nikdy nedosáhne úžasné atmosferické špinavosti prvotního filmu, ale zas vypadá o řád lépe, než kombinace klasické podoby s cgi (ano, koukám na tebe, Innocence a 2.0), jen škoda, že děj je tróchen nevymakanější, než by bylo záhodno, ne že by by nějak tupý a plný logických chyb, jen v něm jednoduše není nic moc překvapivého a díky délce nedokáže ani jednu z linií náležitě zužitkovat, ale jako znovuuvedení do Ghost in the Shelláckého světa funguje perfektně. Silné čtyři hvězdičky, které nemají nic společného s počten scén Motoko ve spodním prádle.... Fakt! ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Arise je přírůstek do GITS rodiny ve formátu OAV a na pokračování. Border 1. Dějově jsme před vznikem Sekce 9 a setkáváme se s téměř všemi jejími budoucími členy včetně jak jinak než mladičké Motoko Kusanagi. Příběh je klasicky vystavěná cyber detektivka z GITS universa (osobně jsem měla pocit, že se dívám na (o něco delší) díl seriálu). Co mě trochu děsilo od prvních ukázek, tak to byla kresba – nová, neobvyklá a jiná. Celkový dojem je ovšem pozitivní (a nevím, proč mi připomíná Durarara!). Animace není perfektní a neodpovídá filmovému formátu, ovšem na OAV je celkem slušná, což se dá nejvíce ocenit v akčních sekvencích. Pro mnohé fanoušky je ale mnohem pobuřující (zase) jiný vzhled Motoko. Mně spíše přišlo, že jejím vzhledem tvůrci vzdávají hold původnímu filmu, nemluvě o pár scénách jakoby přímo opsaných, a faktu, že Motoko namluvila Maya Sakamoto (v původním filmu namluvila mladou Kusanagi). Je tedy velice příjemně a osvěžující vidět, že GITS není zapomenut a že se s jeho tématikou pracuje dál a kvalitně. Border 2. Krátce. Příběhově navazuje na 1. díl, dějově nikam nevybočuje. Kresba zůstává něco mezi seriálovou a OAVskou, ovšem hudba – palec dolů. Celkově mě druhý díl bavil o chlup méně. ()

Reklama

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Ghost in the shell se vrátil. Přicházi s novou animací a skokem do minulosti. V této episodě se dozvíme jak se Motoko seznámí s budoucím šéfem Aramakim. Přiběh je samozřejmě jak je u Ghost in the shell zvykem celkem komplikovaný, až se někomu může zdát chaotický. Ale ono je to v podstatě dobře promyšlené a nutí to diváka přemýšlet a né se jen hloupě koukat.. Trochu jsem si nemohl zvyknout na tuto změnu animace a to, že i když postavy v zásadě vypadají stejně, tak člověk co sledoval seriál pozná rozdíl. Zásadní problém je v hudbě.. Staré animáky i původní film má úžasnou hudbu, ale bohužel zde chybí.. 7/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Funkčná zápletka, akčnejšie vyšetrovanie a náväzné prepojenia s pôvodnými filmami a sériou. Nový Ghost in the Shell je príjemným osviežením celého univerza. Oproti filozofickejším a pomalejším a v určitej miere aj politickejším dielom a častiam, je tento diel návratom do cybersveta, kde aktívne vyšetrovanie a nepríjemné prekvapenia číhajú na každom rohu. Prvé stretnutia starých známych prinášajú potrebnú dávku nostalgie a Major Kusanagi ukazuje zo seba naozaj veľa aby nie len potešila fanúšikov, ale možno aj pohladila nejaké to očko. Je veľmi fajn vidieť že aj napriek rôznym časovým úsekom ako séria vznikala si stále GITS drží svoju úroveň a dokáže variovať so svojimi témami, hoci ich nejako výrazne neobmieňa. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nikdy jsem nebyl fanouškem GitS a tak ani novodobá adaptace, resp. tento její první díl, mi nesedl hlavně stylem vyprávění, který se mi zdál příliš komplexně podaný a úplně jsem jej nepochytil i přes fakt českých titulků. Zadruhé, možná zrovna řešený případ se zdál ze začátku zajímavý, ale od poloviny jsem se už příšerně nudil a měl jasno, že další díl bych už nezvládl. Naštěstí, zhlédnuto v rámci Crweconu, takže se už další nepouštěl. Tedy, subjektivní 1* bez procentuelního hodnocení. ()

Galerie (66)

Reklama

Reklama