Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety byla Země zničena nukleární apokalypsou. To, co zbylo z lidstva, se ukrývá na Měsíci - který se ale rozpadá úplně stejně. Jedinou nadějí lidstva je vyslat malý tým do středu Země a získat mýtický svatý grál. Vše, co jim stojí v cestě, je starověká rasa ještěrovitých humanoidů a armáda dinosaurů. (valmez79)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (74)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Od minule narostl rozpočet, na druhou stranu klesla kvalita scénáře, ale spíš v celkovém výsledku a pojetí příběhu, než-li v samotné satiře, která má opět neskutečné koule. První věc, která se musí Vuorensolovi nechat, že s neskutečně malým rozpočtem dokáže vizuální zázraky. Film vypadá fantasticky a efekty až na pár výjimek nebijí do očí. Lara Rossi je jednoznačně objev roku a doufám, že se tahle holka dočká velké role v nějakém širším měřítku, protože jak ta ženská táhne celý film je neuvěřitelné. Příběh pokračuje po 20 letech od jedničky a zlé prezidentce se podařilo zničit planetu, zbytek lidí kteří unikli obývají společně s nácky bývalou měsíční základnu a po návštěvě starého známého fašouna se vydají do středu země kde žije banda ještěřích lidí, včetně Hitleroještěra, Stalinoještěra, Zuckerbergještěra a všech možných podobných vyjebaných diktátorů. Zní to opět šíleně a je to opět šílené, zábavné a neskutečně nadsazené. Tenhle film neocení jen zapšklý prdi nebo dementi s IQ banánovýho jogurtu jako je incestní komunista Livingdead. Satira dnešního světa v kabátu úplně stejném, jako má milovaný Kung Fury. O proti předchozímu dílu to přes větší rozpočet vypadá bohužel trochu víc lacině, jenže ne v efektech ale v ději,. Pořád je to ale super komedie a s přihlédnutím za jakých podmínek se točila, opět uznale smekám. Mám rád tyhle šílenosti. 46% je jenom odraz dnešní doby, trochu inteligentnější divák se bude bavit.65%. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Totální blbost, ve které je však úplně všechno. Jako když pejsek s kočičkou vaří dort. Bohužel jednička o něco lepší. Efekty super, nápady trhlé, cením tvůrce, kteří to dostali až do kin, ale zároveň nevím jestli bych chtěl něco takového vidět i do třetice, vzhledem k otevřeným vrátkům "RUDÉ planety. 5/10 ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že skvělá sci-fi komedie Iron Sky o nacistech a Moonfuhrerovi, kteří se ukryli na Měsíci má tohle pokračování, byl jsem nadšen. Jenže zatímco jsem se u předchůdce chlámal hned od začátku, tady každý jen trochu lepší vtípek či narážka nechávaly na sebe dost dlouho čekat. Věřil jsem se, že se to rozjede, ale nerozjelo... Digitální efekty nejsou vše a když posadíte Hitlera na T-Rexe, fakt to není vtipné. Takže musím říci, že jsem dost zklamaný a to jsem tenkrát dal za 4 *. Dneska dám akorát tak za dva Jobsiány Jobsovi k večeři. * * ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podobne utrhnuté z reťazí, ako jeho starší braček. A nieje to na škodu. Toto proste inak vyzerať nemohlo, pretože by to stratilo svoju podstatu a význam. Má to áčkové vizuálne parametre a chuť podradného béčka, ktoré sa točili v hojnom počte v minulých, dávnejších dekádach. V časoch, keď si každý neštúdiový producent myslel, že točí najväčší filmový šláger v histórii. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Iron Sky: The Coming Race je film, ktorý by mohol byť chápaný len ako taká medzihra pred vyvrcholením celej trilógie, na ktorú snáď nebudeme čakať ďalších sedem rokov. Problém je však v tom, že je celý dej veľmi kostrbatý a chýba mu jasná dramaturgia, ktorá by dokázala jednotlivé pasáže navzájom vybalansovať do potrebnej rovnováhy. Pridajte si k tomu nepresvedčivé herecké výkony niektorých hlavných protagonistov a čoskoro prídete na to, že film nezachráni ani Udo Kier v sedle tyranosaura rexa. Hudba tentoraz vhodne nedopĺňa obraz, avšak efekty zostávajú na špičkovej úrovni. Naozaj sa zase nechce veriť tomu, že sledujeme biják v európskej produkcii, nie hollywoodsky blockbuster za stovky miliónov dolárov. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Na film se vybralo přes 600 tisíc dolarů na Indiegogo.com. Za vyšší příspěvek vás mohl ve filmu např. sežrat T-Rex. (BloodMax)
  • V závěrečných titulcích se objevují kresby z Voynichova rukopisu. Jedná se o tajemnou ilustrovanou knihu napsanou neznámým písmem, která je předmětem zájmu mnoha kryptologů a má spojitost s českými zeměmi, jelikož zde byla možná napsána. (pajik)

Reklama

Reklama