Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ropná společnost, kterou vlastní Emilyin otec, se navenek tváří jako naprosto bezpečná, ale Emily tuší, že je to jen verze pro veřejnost. A záhy také dochází k neštěstí: z podzemí uniknou toxické plyny. Emily se s doktorem Cooperem vydává situaci prozkoumat a zjistit příčiny, ale nepodaří se jim zasáhnout včas. Poškozený ropný vrt v malém městě způsobí vulkanické erupce – a to jen začátek řetězové reakce, tzv. ohnivého kruhu, který zasáhne celý svět. Pokud nebudou tyto kataklyzmatické série erupcí včas zastaveny, bude jím Země pohlcena celá, což povede k zániku všeho živého... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Bau.Baushka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda katastrofické filmy, ale tento ničím nezaujal. Nezáživné dějové linky, často nesmyslné chování lidí, nelogické akce. Z celého osazenstva nikdo nepřirostl k srdci tak, abyste si mohli přát, aby to přežil, snad jen Connor Christopher Levins jako Dylan. Rozhodně to šlo udělat líp, ale odpad to zase není, slabé tři. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný katastrofický televizní snímek se zajímavým námětem, ale poněkud zvláštním zpracováním. Celý první díl vypadá jako ryzí rodinný snímek, kde se probírají jen rodinné a pracovní záležitosti a jen okrajově se zmiňuje o nějakých zvláštních vrtech. Ke konci to v akčnosti náhle vystřelí jak raketa a divák sotva chápe, co že se to vlastně děje. Něco bouchlo a na lidi se žene oblaka prachu, která je likviduje jako Biolit mravence. A když už se tedy konečně, hodno svého žánru, začne něco dít, přijdou závěrečné titulky. Druhý díl pokračuje tam, kde první skončil, jen trochu pomaleji. Po chvíli zase jako když utne. Pro porovnání, jako když se rozjeté Pendolíno náhle začne šourat. Snad aby si divák na chvíli odpočinul. Pak se akčnost a napětí zase vrátí a vydrží až do konce příběhu. Řekl bych, že vybudování atmosféry a alespoň trochu se jí držet se tvůrcům nějak vymklo kontrole. Speciální efekty a triky však na televizi nejsou špatné. Viditelně se nešetřilo. Na scénáři se určitě mělo ještě zapracovat, aby byl výsledek přijatelnější. Takhle s toho vznikla divná směska plná hluchých míst. Škoda nevyužité šance. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama