Reklama

Reklama

Apači

  • Francie Les Apaches
Trailer 2

Obsahy(1)

Léto. Jižní Korsika. Zatímco tisíce turistů okupuje pláže, kempy a kluby, pět teenagerů z Porta Vecchia se jen tak poflakuje. Jednou večer se vloupají do neobydlené luxusní vily, kde se rozhodnou strávit noc. Než odejdou, ukradnou pár bezcenných věcí. Když se majitelka vily vrátí z Paříže, ohlásí krádež svému známému, místnímu bossovi... (Artcam Films)

(více)

Recenze (10)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Já ten film nepochopil. Ano, 4:3 je gesto, ale gesto čeho? Ani empatie a drásající lyrismus Andrey Arnold, ani přesná analýza banality zla Amata Escalanteho, ani veristická přesnost bratří Dardennů. Film, který pozoruje postavy a není jasné proč. Krom odvyprávěné historky v něm není nic navíc. Je to modelový festivalový film se "závažným námětem" od ne/přeinspirovaného filmaře bez talentu. Motivace drastického činu mi nedávají smysl jinak než jako čistá podpora jakési pochybné pointy. Chytám se za palici plnou raného Hanekeho a souhlasím s Terman. Kriminalita, kriminalita, kriminalita... mládežeeee. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Musel bych vyhulit pořádnou dýmku míru, abych pochopil o čem, že je tenhle film a hlavně jsem nepochopil proč se to jmenuje Apači? WTF?! Každopádně náčelníku velká píčovino zakopejte válečnou sekyru z náčelníkem filmovou kvalitou a pokuste se prohodit si místa a vydávat odpad za kvalitu třeba to pár nadšených vymytých mozků a vyznavačů rádoby neotřelého ocení a sežere i s navijákem. Ps Generál Wacoslav1 by ty Apače stejně vymlátil a to co z nich zbylo napral do rezervace i když vlastně nevím koho. No co už...howgh domluvil jsem.5% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

hnusné životy malých opic, které makat nechtějí, ale prachy potřebujou. Chtěli by jen chlastat, hulit a mrdat nějakou malou kurvu. Jejich boj ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Adolescenti sú všade rovnakí. Chcú sa baviť, to jest chlastať, nič nerobiť a sexovať. Občas urobia nejakú blbosť, ale väčšinou to nestojí za nakrútenie filmu. Takže scenáristi Apačov museli vymyslieť niečo, čo by normálny a ani menej normálny adolescent neurobil, ale z dramaturgického hľadiska je to nevyhnutné. Na Korzike žijú Tí a potom tí druhí, ktorí sa majú horšie, ale stále ešte dosť v pohode, problémom je skôr xenofóbia, ako výrazné sociálne rozdiely. Aspoň tak film na väčšinu času pôsobí. Sledovať v reále teenagerov blbnúť je peklo, takže ťažko očakávať, že sa z toho bude dať vydolovať zábavný film v akomkoľvek zmysle slova. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Sociálno k zalknutí. 4:3 oceňuju, mám starou televizi. Společenská dramata žeru, jen si nejsem jistý proč a mám trochu obavy to rozklíčovávat. Vkrádá se podezření, že bych objevil cosi nepěkného. I když se zástupci žánru tváří sebevíc jako inscenace konkrétního, jedinečného případu, účinek filmu je vždy podloudně generalizující: případ se vnucuje jako model. Apači nejsou výjimkou z pravidla, coby zástupci osvíceně rafinované, vědomé filmové práce se sterotypy šlapou. Hrdinové, arabští mladíci, více-méně semletí korsickou společností [aniž by si mohli sáhnout na francouzský životní standard], jsou rasističtí, hamižní a pitomí hajzlové - čímž svou asimilovanost dokonale stvrzují. Nápad promluvit o rovnosti menšiny skrze podílu jejich příslušníků na majoritních neřestech není nový, zpracování působivé a mrazivé. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Uz to ze je to ve formatu 4:3 je velke gesto. V necem to pripomina Jauffretovo Na Jih, ale to ma prece jen zajimavejsi a prekvapivejsi scenar, Apaci maji zase realisticnost. A zajimavy nahled na souziti s mensinami, ktery pripomene Jenniho Francouzske umeni valecne. ()

Reklama

Reklama