Reklama

Reklama

Adopce: Konkurz na rodiče

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co dělá rodinu rodinou - propletené geny, nebo láska? Dokument Alice Nellis v tom má jasno. Ukazuje, že adoptivní proces se všemi byrokratickými komplikacemi, nároky na pár v očekávání a návaly prudkých emocí si v ničem nezadá se skutečným těhotenstvím. Osvojení dítěte sleduje režisérka, která si ho sama prožila, na příbězích několika manželských dvojic, a to ve fázi úřednické přípravky, prvního shledání s dítětem i postupného sžívání rodiny v nové sestavě. Citlivě nahlíží do podstaty rodičovství se všemi odměnami a riziky, které pro pár v nových rolích představuje. (Verbascum Imago)

(více)

Recenze (12)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Myslím, že daná problematika byla divákovi (nebo mně alespoň ano) přiblížena velmi dobře. Zpovídání osvojených jedinců, matky, která sama 4 děti adoptovala, seznámení se s páry chystající se na tento odvážný krok a následné projití všech fází od úřadu až po samotné žití s novým členem domácnosti. Líbilo se mi, jak bohatý byl vzorek (2 páry, které si zažily úplně vše, jeden, kterému se nakonec poštěstilo dosáhnout dítěte „klasickou“ cestou a druhý, jenž už má několikaleté zkušenosti). Specifické události prvního kontaktu, momentu oznámení vybrání či přivedení domů jsou dost silné. Musím říct, že mě Alice Nellis mile překvapila, poněvadž prozatím žádnému z jejích snímků jsem nedal víc než 3*, ale v případě tohoto dokumentu rozhodně musím jít o hvězdu výš. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Adopce. Konkurz na rodiče se potkávají naprosto jiní lidé – usilující, myslící, plánující, milující, rozdávající. Berou si za své cizí děti, ale nenosí svatozář; ani ti, kteří batole žmoulající piškot učí sepnout ručičky k modlitbě Díky, bože, za ty dary. Vesměs to nejsou žádní boháči, vědí jen, že v panelákovém bytě stačí teplo, jídlo, stůl, pocit bezpečí. Pozitivní příběhy; takové se vyprávějí nejhůř, hrozí nudou. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

MFDF 28.10.2014 Záslužný, zajímavý dokument. Alice Nellis snímek natočený citlivě, s vtipem (já měl štěstí, že publikum na vnitřní humor celkem reagovalo :-) Ve druhé polovině jsem si vybavil Terezu Boučkovou a o chvíli později tam jedna z protagonistek odvyprávěla podobný příběh... ()

lillien odpad!

všechny recenze uživatele

To byla ale trapná agitka... Už scházel jen rozhovor se šťastně ubulenou osvojitelkou "jinoetnických" paterčat. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Feel good dokument o hodných, trpělivých, nudných, malých lidech, procházejících procesem adopce cizího dítěte. Díky minimální konfliktnosti, způsobené režisérčinou citlivostí, kdy nechá mluvit pouze aktéry dění, nevstupování do diskuze drzými otázkami a neustálému brnkání kytary v pozadí jak z náborové reklamy do mekáče toho moc nepřinese a pokud se zrovna nechystáte adoptovat malýho sviště a jste z toho nervozní tak to nic nepřináší. Nicméně pokud je to skutečně základ časosběru, kdy bychom měli nové rodiny sledovat až do dospělosti adoptovaných levobočků, mohlo by to začít mít trochu koule. Leč každá bábovka s kamerou a stříhacím programem neni hned Třeštíková žejo. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Určitě je to záslužný dokument a lidem, kteří si tímhle mají taky projít, to asi i něco dá, ale mě to prostě nebavilo. ()

bif 

všechny recenze uživatele

Hezky natočený dokument o tom, co vlastně každý dávno ví. Nic nového na světlo světa nepřináší. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který může opravdu hodně pomoci člověku, který se rozhoduje adoptovat dítě. Hodnocení: 70 % ()

panaca 

všechny recenze uživatele

Silné téma, bude se odvíjet dál, má být časosběr až snad do dospělosti dětí. Těším se na další pokračování. ()

bilder 

všechny recenze uživatele

Alice Nellis ví o čem mluví. Ale ještě jí asi chybí ten odstup, který má Tereza Boučková. Takže možná proto je ten dokument až moc optimistický. Jinak ovšem záslužná práce, to je bez debaty. ()

Reklama

Reklama