Reklama

Reklama

Dárek do cely č.7

(festivalový název)
  • Jižní Korea 7 beonbangui seonmool (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mentálně postižený Lee Yong Goo je obviněn z vraždy malé holčičky, pro policii je jasným vrahem a nikoho nezajímá, že všechno mohlo být jinak. Dostává se do vězení, ale jediné, na co myslí, je jeho malá dcerka Yeaseong. Yong Goovým spoluvězňům se podaří propašovat Yeasong do vězení, ale dostat ji zase ven se stane velkým problémem. A jak se bude dále vyvíjet jeho případ? Prokáže někdo jeho nevinu? (andiek05)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Jak k tomuto snímku přistoupit? Já bych řekl, že je třeba pojmout ho jako zábavnou pohádku, ovšem s poněkud drsným a smutným průběhem, jinak to nevidím. Samotná zápletka by si zejména v úvodu opravdu zasloužila věrohodnější provedení a i celý průběh snímku je naprosto nereálný, tohle by zkrátka nikdy nemohlo nastat. Nicméně, pokud tohle vše hodíme za hlavu a přijmeme film tak jak je postavený, zklamat nemůže. Víceméně celou dobu jsem se výborně bavil, Yesung je neskutečně, ale neskutečně roztomilá dívenka, mentálně postižený hlavní hrdina působí též opravdu kouzelně a věrohodně (kvalitní herecký výkon) a půvabná učitelka či Yesung v dospělém provedení už jsou jen takovým bonbónkem navíc - pro krásné Korejky mám zkrátka slabost :-) A závěr? Tak čekal snad někdo něco jiného? Jinak to skončit asi nemohlo a kdo nepotřeboval na konci kapesníček, ten asi nemá kousek srdce v těle. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade treba napísať, že snímok je podaný kompletne mimo realitu, pričom od prvej minúty vsádza na citové vydieranie diváka. Neprávo na postihnutom človeku + láska k dieťaťu, to sú všetko atribúty, ktoré dokážu veľmi silným spôsobom manipulovať. Keď sa Vám ale podarí vyrovnať sa s faktom, že ide skutočne o extrémne za vlasy pritiahnutý príbeh, ktorého úlohou je najmä "zasiahnuť" srdce diváka, verím, že príde aj na okamihy, kedy sa príjemne zabavíte :) Ja som bol v závere nesmierne dojatý. Krásny, i keď istým spôsobom veľmi smutný príbeh .. ()

Reklama

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Druhý korejský film, který moje očko spatřilo a jestli i ten třetí, bude na takové úrovni, tak je snad začnu i vyhledávat. Dárek do cely č.7 sice nepředčil Parasite, který zaujmul prvenství v mém seznamu korejských filmů (ne tak težký, když jsem viděla všehovšudy dva), ale dost se mu přibližoval. Asi mají korejci skrytý cit na skloubení totálního dramatu a komedie, protože v tom si byly oba filmy dost podobný. Film lehce tlačil na city... koho by totiž nepřemohla roztomilá plačící holčička... no mě určitě jo. I přes tenhle lehkej nátlak jsem si film dost užila. Přeci jen, hlavním tématem je vztah neprávem obviněného a vlastní obhajoby neschopného otce ze znásilnění a dcerky, která by radši prožila celý život ve vězení se svým tatínkem, než aby ho opustila. To samo o sobě je dost nelehký téma, tudíž jsem odlehčení v podobě úsměvných a až řekněme bláznivých scén přivítala a když se člověk odprostí od toho, že žádná věznice asi takhle nevypadá a nefunguje, tak si film za mě užije. Co víc dodat, než jen že jsem namotivována na další korejské filmy. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

Kórejská Zelená míľa bez nadprirodzena, zato s tým najzlatším dieťaťom, aké som kedy videl. Sentiment, aký z času na čas treba a ak sadne, tak chytí za srdiečko, povolí mozog a človek dokáže prehliadnuť aj tie nie celkom uveriteľné veci. A že ich je. 95% Btw: označenie "kórejská Zelená míľa" mi napadlo bezprostredne a mal som pocit, že budem strašne originálny. Nevadí. Ja len tak, že som to neokopčil. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Jo, je to tu. Trvalo to nějakou dobu, ale tentokrát je to opět to správné melodrama, které známe z dřívejších let, kdy Korea solila jeden slzoždímač za druhým během krátké doby. Ten neuvěřitelný snímek, který by se určitě v reálu stát nemohl, ale paradoxně o to tu nejde. Převažuje většinou ta komediální část, které je ale také výborná. Do toho tam ale přichází několikrát tsunami na emoce, takže pro náchylné povahy je radno si připravit pořádnou zásobu kapesníků. Příběh sází na malou holčičku a neprávem odsouzeného na smrt, jejího otce, jedním vysoce postaveným státním úředníkem, který si chce vybít zlost na nevinném člověku, který nic neudělal. Tohle je denní chléb i většiny obyčejných lidí. Proto asi to dostává takovou sílu:-) Je to krásný film, který je po korejsku tak nádherně zkrásněn, že z posledních sil dávám vše co mám.-) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama