Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů a to mi stačí. TV NOVA nedá pokoj. Všechno začalo debilní Ulicí, pokračuje ve své době ještě celkem sledovatelné Ordinace v růžové zahradě a poté tohle. První tři díly celkem ušly. Potom už doslova odpad! Nebýt celkem dobrého výkonu Václava Postráneckého a Martina Písaříka dám odpad! Na nově jsou jediné dobré seriály Comeback a Okresní přebor. Tohle jim nesahá ani po kotníky. Jedna hvězda s odřenýma ušima:-(. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka. Stačilo mi pár desítek minut a už jsem málem ohrozil své mentální zdraví. Nova se zase vyšperkovala a po Ordinaci přináší v jejím spin offu pohled na vesnickou společnost. To vše za přítomnosti všech vyhořelých tv "osobností" a celebrit let minulých. Už jen čakám, až se tam objeví Sagvan. Troška by mohl závidět. ()

Reklama

T-pack odpad!

všechny recenze uživatele

Začnu zpovědí, že jsem vážně neviděl ze seriálu víc, než zhruba deset minut. Ne, že bych snad víc nevydržel (divácká perverzita mi není nikterak cizí), ale tohle je podle mého ten typ seriálu, u nějž deset minut na ohodnocení bohatě stačí. Tři scény mě okamžitě informovaly o kvalitách tohoto počinu – tři scény, které bych vám rád ve stručnosti vylíčil, aby byly důvody mého hodnocení zřejmé. Scéna 1 je hádka dvou partnerů: kariéristy, který chce odletět do New Yorku, a rodinomilky, která chce zůstat v naší malebné vesničce. Vypjaté scéně střetu dvou klišoidních světonázorů jaksi ubírá na dramatičnosti fakt, že oba herci se hádají, jako kdyby text četli ze stěny za svým protějškem. Scéna 2 zachycuje nezvaného hosta, který si moc rád prosí o nášup jídla, zřejmě není vůbec tím, za koho se vydává, a domácí za jeho zády velmi teatrálně signalizují jeden druhému, že se ho musí co nejdříve zbavit. Stojatou lžící v příliš husté polévce se nicméně stává scéna 3. V té je mentálně retardovaná postava. Pro Martina Písaříka mám jediný vzkaz: „Zajeď si do Bohnic, a tam se koukni, jak se chová opravdovej mentál.“ Jeho postava je vlastně můj největší problém se seriálem. Už v Tropický bouři prostě řekli to zlatý pravidlo: „Never go full retard.“ Role někoho opožděného je totiž příliš komplexní, a je hrozně těžký zahrát ji s citem a grácií, aby se z ní nestal urážlivej stereotyp. To je ale věc, kterou bych neměl muset zdůrazňovat komukoliv, natož produkčnímu štábu. Přitom elegantní řešení situace, kdy chcete mít ve svém seriálu mermomocí postiženou postavu, je prostě do té role obsadit někoho postiženého. Máte druhořadej seriál, kde stejně většina herců hraje jen natolik, aby měla zejtra na rohlíky s poličanem, vysvětlete mi někdo, proč ten váš lacinej scénář nemůže odřikávat jedličkář. Já se vsadim, že je spousta mentálů, kterym by se splnil sen, kdyby mohli hrát v seriálu. Takže je to jednoduše ten přístup, s kterym seriál vůbec točej, co mi leze na nervy, protože v mnohym odráží přístup většiny lidí – dáme tomu chudákovi lidskou tvář, ukážeme ho jako součást naší společnosti, ale nedej bože abychom ho do tý společnosti aktivně zařadili. ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Po první části bych dala jednu hvězdičku, za kuriózně, zábavně nezvládnutou roli vesnického blázna. Zoufalý herec Písařík byl totiž důvod díl neopustit před jeho závěrem - ten mrazivý pocit, že něco strašnějšího už Nova ani vyprodukovat nemůže... Jsem se vlastně nedivila, když třeba z Ordinace v zahradě se mi opravdu nepovedlo dokoukat ani jeden celý díl, tak proč by nový seriálek neměl zaujmout právě vystupňovanu hrůzností? Avšak pustila jsem si i další díly a měním názor! Tedy ne na pana Písaříka. Celkově jsem ale překvapená zcela mile. Ono to není trapné (vyjma pana Písaříka), scénář oddechový - jenže vlastně docela chytře vystavěný, a dokonce odvážný v tom, že zvesela bourá zavedená seriálová schémata. Herci dobří (Písařík ne, opakuji se stále úplně dokola), takže tři hvězdy a kouknu se i posedmé. ----------------- Po několika dalších dílech jsem to vzdala, opravuji hodnocení na dvě hvězdičky. Písařík se nezlepšil, zbytek upadl do mdlobné nezajímavosti. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že hodnotím pouze na základě shlédnutí pilotu, čímž nekončím, protože mě opravdu moc zajímá jakým směrem na "teploměru kvality" se seriál pohne s dalšími díly, potažmo zda nezamrzne v další novácký mega(s)hit.. Jiří Chlumský "překvapivě" nepřišel vůbec s ničím novým, natož s něčím odlišným všech těch Ulicí, Ordinací a Gymplů, přičemž tak jako doktor Ota Kovář Martina Stránského opustil Ordinaci v růžové zahradě a utekl na venkov, tak i divák sleduje pouze jakési prázdninové levnější, nejlépe když nám bude sláma čouhat z holínek, vydání tohoto seriálu, obyčejnou pro TV Nova tolik typickou programovou vatu.. Jasná naivní a trapná inspirace mj. v Menzelově Vesničce tak dopomohla k vytvoření typických šablonovitých postav českého venkova, navíc samozřejmě v tom nejhorším možném scénáristickém provedení.. Ne Marek Vašut, který vlastně jako by hrál sám sebe, ale Martin Písařík mě naprosto přesvědčil nejen o tom, že se mezi herce může počítat opravdu jen omylem, budiž mu ke cti, že ta jeho postava vesnického blázna Jarouška aspiruje na nejhůře napsanou roli posledních let !! Postránecký očividně kvalitu svých rolí nerozlišuje, však ani jemu se složenky samy nezaplatí, leč zde už opravdu hazarduje se svojí hereckou ctí !! Burani, (ex)feťáci, alkoholička Laurinová či entomoložka Petrů Haliny Pawlovské.. Má smysl pokračovat dál ?? Nicméně ještě malou šanci Doktorům dám..;) II Nakonec o dva měsíce později jsem se rozhodl své hodnocení ponechat. Doktoři z počátků postupně upustili od naprosté trapnosti, kdy se seriál prakticky nedal sledovat a hrozně mě rozčiloval, pouze však díky faktu, že sklouzl až do neuvěřitelné nezajímavosti !! ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • V 9. dílu "Je to tvoje věc" ve scéně, kdy Ota Kovář (Martin Stránský) opilý upustí stránku s vytišteným mailem, je na něm - kromě žádosti, aby zvedl telefon a mluvil - možno číst: "Uhodneš o koho jde," a dále místo samotnýho mailu následuje text Julia Zeyera ze "Tří legend o krucifixu", konkrétne "Inultus", legendy pražské. (hermiona)
  • Vandina (Nela Boudová) syna Filipa hraje její skutečný syn. (hermiona)
  • V jednom z dílů leží Panenka na posteli v kómatu. Při záběru je ovšem vidět, jak škvírkou v oku pokukuje a pohybuje rty. (Thomas211)

Reklama

Reklama