Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Protože na to koukaj ty moje dvě sluníčka, tak i JÁ občas sluchem zaznamenám děj. Je to samozřejmně hroznej brak, ale co mě zaráží asi nejvíc je opětovná vata nesmyslnosti, která provází jakýkoliv takový nekonečný seriál. Tuny problémů, které nezaznamená ani milion lidí za celý život, tady musí řešit asi tak 8 postav. Dalším problémem je samotný název. Doktor je tu jen jeden ( po tom co to rychle ukončil Postránecký ) a to ještě ne v každém díle. 99% děje se točí kolem nudných občanů zapadákova, kam ani Lyšky nechodí dávat dobrou noc, a to se tady vyskytují takové dramatické okolnosti jako je vydírání, únos, krádeže, falešní podnikatelé, politikaření, rakoviny, adoptování dětí, " klokánek " , cizojazyčné gangy a dalších 392 různých situací, na které je i velkoměsto jako Praha krátké. Od té doby co se v ději vyskytla velryba Pawlowská, je to už jen odpad, který nemá kam níž spadnout. Katastrofa jménem doktoři z počátků, je dalším příkladem vymývání mozků normálním lidem. Kdy tahle zhovadilost zkončí neví v podstatě nikdo, protože takto nudně a podle vzoru " tak jde čas " kdy se děj každé episody odehrává v reálném čase ( hodina je tam prostě hodina normálního dne ) může seriál okupovat naše obrazovky i 30 let. A ptám li se proboha proč ( ?????? ) tak si musím i sám odpovědět, protože nikdo soudný nedokáže zastavit partu imbecilů, kteří za tyhle škváry berou takový prachy, které JÁ nevydělám ani za rok ( Ježišmarjá po obryni Pawlowské-Kločurákové, se do toho připletla ještě " humorná " Pogodová. Tak to už opradvdu níže spadnout nemá kam. ) ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Jako relax po praci je to v pohode. Nektery herecky vykony teda otresny, ale cest zachranuje zejmena Vasek Postranecky. Jen tu Halinu si tvurci mohli odpustit! EDIT 8.3.2014 - Zcela nekriticky pridavam jednu hvezdu navic, abych trochu vyrovnal ty mraky odpadu tady. Pro me je to idealni vejplach, kdyz potrebuji vypnout. ()

Reklama

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Po první části bych dala jednu hvězdičku, za kuriózně, zábavně nezvládnutou roli vesnického blázna. Zoufalý herec Písařík byl totiž důvod díl neopustit před jeho závěrem - ten mrazivý pocit, že něco strašnějšího už Nova ani vyprodukovat nemůže... Jsem se vlastně nedivila, když třeba z Ordinace v zahradě se mi opravdu nepovedlo dokoukat ani jeden celý díl, tak proč by nový seriálek neměl zaujmout právě vystupňovanu hrůzností? Avšak pustila jsem si i další díly a měním názor! Tedy ne na pana Písaříka. Celkově jsem ale překvapená zcela mile. Ono to není trapné (vyjma pana Písaříka), scénář oddechový - jenže vlastně docela chytře vystavěný, a dokonce odvážný v tom, že zvesela bourá zavedená seriálová schémata. Herci dobří (Písařík ne, opakuji se stále úplně dokola), takže tři hvězdy a kouknu se i posedmé. ----------------- Po několika dalších dílech jsem to vzdala, opravuji hodnocení na dvě hvězdičky. Písařík se nezlepšil, zbytek upadl do mdlobné nezajímavosti. ()

Wacki 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k menší polovině zdejších hodnotitelů a ikdyž to neni žádná pecka, tak odpad to rozhodně taky neni. Některé ftípky mě docela i pobavily. Vesnická tématika mě vždycky bavila a tak doufám, že se to nezvrtne moc do ordinace, jinak už bych s hodnocením taky váhal... Takhle dávám 1,5 * za samotný seriál, 0,5 * za sexy sestřičku Markétku a 1 * jenom proto, abych na*sral "odpaďáky" a taky, že mám něco pod kůží :) ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Náctiletá dcera nadšeně:"Mami, mami, rychle dělej, už začíná ten nový seriál." Máma se rozplývá: "No vidíš to, to je natočený jak od Camerona". Dcera rozumuje: "Ale mami, copak nevidíš ten smysl pro kompoziční detail?! To je jasná inspirace Spielbergem." Matka nebesky: "A ten hereckej výkon Postráneckého!!! No to je koncert!!!" Dcera obdivně: "A ten Stránský, to není jen vynikající dabér, ale on je shakespearovský herec!!!! Neskutečný herecký rejstřík. Sice ksicht žádná sláva, ale já žeru ten jeho podmanivý hlas." Dcera podruhé a ještě víc nadšeně: "Lokace, námět, režie a herecké výkony, no mami, já se snad nedočkám příštího týdne, to rovnou umřu, než bude dechberoucí druhý díl!!!" A skácí se bezvládně na podlahu obýváku. Matka se konsternovaně sesune do křesla: Ano, dcero moje, u těchto seriálů se dá jenom zemřít, ale není to krásná smrt vidět za života něco tak nádherně natočeného?!" Dcera hlesla: "Je..." Mé hodnocení zpovzdálí: 0% ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • Doktoři z Počátků jsou díky postavě doktora Oty Kováře (Martin Stránský) spin-off seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005). Ve zmíněném seriálu si zahrál i Martin Písařík, avšak zcela jinou roli. Jedinou další postavou, která oba seriály spojuje, je pak Kovářova bývalá přítelkyně Kateřina Vránová (Jana Stryková). (Olík)
  • Název Počátky byl původně vymyšlen nezávisle na tom, že v České republice skutečně město s tímto názvem existuje. Na to producenti přišli až později. (Cheeker)

Reklama

Reklama