Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Recenze (600)

verbal 

všechny recenze uživatele

A přece se točí! A já už po všech těch hrůzných sračkách myslel, že se budu muset nechat upálit. Komedie, které jsou kultivované, milé, plné sympatických herců a namísto zvracení či červenání studem vyvolají pouze přiblblý úsměv, příjemné teplo u šulínka a kurevský hlad. Ano, hlad! Opravdu před zhlédnutím neberte na lehkou váhu varování strejdy verbala a řádně se naperte něčím sytým. Tento film totiž způsobuje akutní vyžírání ledničky!!! Já nedbal a pak vylízal i led z výparníku. Naprosto blažený spektákl! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono je sice hezké, že mě milá kolegyně kareen svým hodnocením a zcela přesně vystihujcím komentářem na tenhle film nalákala, ale už mě nepřipravila na to, že tenhle film ve mě vybudil takovou chuť žrát, že jsem měl chuť hodit na gril rovnou celou skříň jakej jsem při některých scénách dostal hlad. Krom toho má tenhle film v sobě krásně pozitvní atmosféru, hlavě z prostřední části je cítit vysloveně radost a pohoda a na to já vždycky slyším. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Odviazaný Favreau v najpohodovejšom filme široko-ďaleko. Otco-synovská vzťahovka, v ktorej sa namiesto zbytočných rečí pečie, varí a je. Pretože ak máte s niekým problém, najlepšie ho prekonáte práve tak, že si s ním niečo dobré uvaríte. ;-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se u filmu necítil tak pozitivně, jako při sledování filmu Chef. Příběh je přesně pro mě - plnej žrádla a fajnových lidí. Za fajnové považuju především toho, kdo tenhle film vymyslel, tedy Jon Favreau a pak jeho kolega v boji - John Leguizamo. Ten mě také konečně po dlouhé době ukázal, že komediální talent mu nikdy nebyl cizí, a proč že ho mám vlastně tak rád. Spolu pak vytvořili parádní dvojku, která se suprově doplňovala v příběhu, který ne a ne polevit až do závěrečného hvizdu. Po shlédnutí se mi v žaludku rozpoutal takový hladový koncert, že i já, běžný nekuchař, jsem si uvařil tak dobrý žrádlo, že i Jon by záviděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $31,424,003Tržby Celosvetovo $45,967,935Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ taká pohodička, našťastie neprestrelená ako býva zvykom za posledné roky u amerických komédii,... aj keď len maškrtný priemer /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kuchtíci jsou dneska v kurzu, a tak už vznikl i film. A nutno dodat, že opravdu dobrej a pohodovej. Dokonce ani exmanželka tam neni svině, nýbrž krásná a milá žena. John Leguizamo zase válí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSEM DOKONALEJ. NEJSEM NEJLEPŠÍ MANŽEL... A MRZÍ MĚ, JESTLI JSEM NEBYL NEJLEPŠÍ OTEC. ALE V TOMHLE JSEM DOBREJ. CHCI SE O TO S TEBOU PODĚLIT. CHCI TĚ NAUČIT, CO JSEM SE NAUČIL JÁ. TÍM, CO DĚLÁM, OVLIVŇUJU ŽIVOTY LIDÍ. A POHÁNÍ MĚ TO A MILUJU TO. A MYSLÍM, ŽE KDYŽ TOMU DÁŠ ŠANCI, ZAMILUJEŠ SI TO TAKY."... /// Kulinářský orgie (ne vole, na kuře s rejží zapomeň…), víc než solidní obsazení a takovej příběh vo kuchařovi, kterej vyměnil nóbl restauraci za pojízdnej stánek (kterej má i při kurevský představivosti celkem daleko do nákladního automobilu s potravinama…). Když píšu příběh, myslím tím PŘÍBĚH! Žádný salvy smíchu, jen (v uvozovkách) taková pohodovka o zalepení díry na hladovým americkým trhu a vobjevení cesty k synovi. Kdyby to bylo podle skutečný události, možná by tahle reklama na Twitter a na rodinu chytla jinej rozměr. (Nebo taky ne!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju něco tweetnout. 2.) Viděl jsem Babicu kupovat pojízdnej stánek na párky v rohlíku. 3.) Thx za titule ,,urotundy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Open Road Films // Počet premietajúcich kín v USA: 1,298 // Otvárací Víkend v USA: $1,911,548 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mi uteklo a rozhodně přijemná a zábavná podívaná. John Favreau v roli šéfkuchaře velmi trefný a ikdyž je to spíše o vztahu mezi otcem a synem, tak i na vaření dojde a kouká se na to moc hezky. Třešničkou je nádherná Sofia Vergara a vtipné přestřelky s uznávaným kritikem. Film je z mého oboru, takže spokojená čtyřka. 7/10: ()

tron 

všechny recenze uživatele

Šéf je skvelý film pre každého, kto má rád jedlo a varenie. Vidno, ako veľmi si pri ňom Jon Favreau (po ťažkom natáčaní 200-miliónového Iron Mana 2) potreboval vypnúť. Relax a feel good: to sú slová, v ktorých znamení sa snímka ladne, nestresovo nesie. V jej priebehu sa nestane nič tragické. Nikto neumrie, nikto nikoho neokradne, dokonca ani ten policajt im nedá pokutu (je to frajer!). A to je úžasné. Zároveň je vidieť, že Favreau téme rozumel (alebo si najal niekoho, kto jej mimoriadne dobre rozumel), vďaka čomu Šéf ponúka množstvo veľkých kuchárskych právd (street food skutočne za istých okolností môže výrazne predbehnúť kvázi renomované kamenné reštaurácie, varenie z čerstvých a kvalitných surovín je najviac, príprava pokrmu priamo pred zákazníkom detto). Láska ku kulinárstvu je očividná z každej dynamicky natočenej scény s nákupom surovín, varením a následnou konzumáciou. Zároveň je na filme osviežujúce, že postavy sú ľudia a aj sa tak správajú, čo je vidno na vzťahoch medzi otcami a synmi alebo medzi bývalými manželmi, ktorí po rozvode zostali priateľmi. Jon Favreau tento film veľmi potreboval. A my tiež. Hoci sme si to neuvedomovali. Díky Jon, máš to u mňa, kamoš. John Leguizamo je samozrejme fantastický (a Oliver Platt boží). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekejte upjatější první dějství, tím spíš se to pak krásně uvolní spolu se svým hlavním hrdinou a bude mít hodně co říct - na téma rodičovství/ dělat co vás baví. Špičkově zahraná (ne asi) a taková ta civilně stavěná lidská drama-komedie, možná největší pohodička co jde letos ven. Rozhodně jsem neviděl naposled, jen příště nebudu dívat o půlnoci a s prázdnou ledničkou... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jon si to tedy užíval opravdu ve velkém stylu. Co si uvařil, to si taky sám zbaštil, ale myslím, že i jako herec si pochutnal občas na nějaké té mňamce, kterých tam bylo obrovské kvantum a tak krásně to všechno vypadalo, až jsem měla pocit, že to voní i skrz ten monitor. Jon mě chytnul za srdce, má v sobě velkou dávku zvláštního charisma, takže ať si Carla Casperra ta jeho polovička hezky pohlídá. Mít doma takovýho fajn chlápka, který ještě umí takhle vařit, to je poklad pí Casperová ! Celý film byl krásně barevný, moc chutný a s hudbou přímo lahůdkový. A ještě vím pánové, na co je taky dobrá kukuřičná moučka....to jsou věci :-) Jone u mě jsi rozhodně zabodoval ! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Šéf si rozhodně zaslouží víc než tři hvězdy, ale ode mne je nedostane. Důvodem je patrně to, že nesnáším mikroskopické porce jídla podávané za nehorázné ceny, neboť já trvám na pořádném kusu žvance za rozumný peníz. Několikrát jsem sice zahlédnul masíčko, na které se mi sbíhaly sliny na jazyku, ale jen do chvíle než bylo polito čímsi modrým či zeleným a mně prostě omáčky ze Šmoulů a Rákosníčků nechutnají. Taky mi úplně nevyhovovalo to nezávisle pomalé tempo či pečlivé zdůrazňování rodinných hodnot a to mírné zklamání nedokázala přehlušit ani skvělá Šéfova technologická zaostalost či parádní štěky mých oblíbenců ve vedlejších rolích. A dneska si dám k obědu smažák, aby bylo jasné, že jsem gurmán. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hezky se na to koukalo, ale když jsem si tu přečet, že v tom hraje Dustin Hoffman nebo Scarlett Johansson, tak jsem asi čekal něco víc. Tohle na mě dělalo dojem, že Jon Favreau ani neměl ambice natočit film, kterej by to "něco víc" v sobě měl, ale jenom se chtěl divákům zalíbit za každou cenu. Je tam spoustu žrádla, na který dostanete nejspíš během sledování chuť, k tomu hezký prostředí, hezký počasí, hezký herečky, hezká muzika, camea pár slavnejch xichtů a "moderní" téma sociální sítě. Nějaká zápletka nebo příběh je úplně na vedlejší koleji. Nejzajímavější ze všeho je sledovat v detailních záběrech přípravu všech těch jídel. Ale na to, jak někdo připravuje kubánskej sendvič nebo aglio e olio, se můžu podívat třeba na youtube a zabere mi to 5 minut. 60% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Americký sen je celkem fajn. Je milé vidět, jak NĚKDE JINDE přejí talentu a píli. Jak opravdu se lze prokousat z ničeho k něčemu jen za pomocí svých schopností a silné vize. Chvílemi je to vlastně až tak neuvěřitelný příběh, že se to přehoupává z pomyslné hrany a pro mě se z toho stává ne dokonalý film, ale vlastně celkem mimózní blbost. Inspirace Vášnivým jedlíkem se nezapře, ale to zrovna bylo fajn. Jídlo je na filmu vlastně to nejlepší. U jiného filmu steak nechutná tolik, jako u tohoto. Každopádně jsem napočítal více toho, co mi tam vadilo, než toho, co lahodilo oku mému. Bizarní, ano, všechny ty postavy a situace. A to jsem původně chtěl napsat "nereálné". ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Úsměvná, pohodová, prosluněná podívaná na jedno použití. Sází na hlavního hrdinu-sympaťáka, sexy postavu Scarlett Johansson, spoustu dobře vypadajícího jídla a tu maximálně sedící hudbu. Na druhou stranu nenabízí skoro žádný humor, je skoro až zoufale předvídatelná, a ten optimismus, naivita a důraz na „rodinnost“ mě osobně mírně iritovaly. Vidím to na čistý průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pohádka na dobrou chuť.. Dlouho jsem nebyl u hodnocení filmu takhle rozpolcený. Na jedné straně přílivová vlna pozitivity, slinotvorné orgie podporující závislost na bílém sexu a myšlenka, že když něco děláte dobře a s láskou, je to požehnání pro vás i vaše zákazníky. Na druhé ničím nerušené snění snů v zemi neomezených možností, co pak trochu kontraproduktivně plní funkci návleků v Downeyho kanceláři či přehnaný důraz na smartphonové praktiky nezletilého ředitele marketingu. Nakonec čtyři michelinské, protože jsem podobně laděný pokrm dlouho neměl a hlad je jak známo nejlepší kuchař.. ()

Reklama

Reklama