Reklama

Reklama

Tučňáci - život z blízka

(seriál)
  • Česko Tučňáci - špión ve vlastních řadách (více)
TV spot
Velká Británie, 2013, 3x53 min

Obsahy(1)

Za jejich poněkud legračním vzezřením se skrývá neobyčejná povaha. S klidem přežívají v těch nejdrsnějších podmínkách, jaké si lze představit. Přesvědčí vás o tom skryté kamery. Cyklus z kolekce BBC Earth. Tito odvážní ptáci musejí vychovávat svá mláďata v těch nejdrsnějších podmínkách, jaké si lze představit. Přesvědčí vás o tom naše maskované kamery. Pomohou nám sledovat jejich osudy od ledových polí Antarktidy po spalující tropy. Antarktida je domovem dvou ze sedmnácti druhů tučňáků. Teď se tu ale objevil další druh, „tučňák kamerový". Kromě kamery, kterou má na prsou, má ještě jednu umístěnou v oku. Teď vyčkává, kdy dorazí jeho známí příbuzní. Jsou to tučňáci císařští. Největší a nejvznešenější zástupci tohoto živočišného řádu na světě. Bývají vysocí až jeden metr. Jsou velice zvědaví. „Tučňáka kamerového" musejí nejdříve přijmout mezi sebe. Jinak by je těžko mohl natáčet zblízka téměř celý rok. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Radko 

všechny recenze uživatele

Tučniakom držím palce. Zábavný aj náučný trojdielny dokument ukázal kopu ďalších interesantných momentov z ich životov, využívajúc kamery v umelých skaliskách, či umelých tučniakoch. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Než jsem si „Penguins: The spy in the huddle“ pustil, měl jsem trochu obavy, že tři hodiny je na zabavení se tučňáky přespříliš. Ale recenze byly vesměs pozitivní a samozřejmě oprávněně. Stereotyp nehrozí, protože se střihem skáče mezi třemi druhy tučňáků, tučňákem císařským, dále Humboldtovým a tučňákem skalním, jejichž životy jsou značně odlišné. Všechny tři druhy mě uchvátily, jejich život a péče o potomky nedávají prostor k hluchým místům. Každá epizoda obsahuje dojemné okamžiky, ale obecně je tato série vtipná, už jen tím, že většina záběrů je nasnímaná očima plně funkčních robotických tučňáků, jejichž komické pohyby a interakce s těmi živými by byla na samostatný dokument. Pro ty, kdo se chtějí něco nadstandartního dozvědět o těchto mimořádných tvorech, je tato série určitě lepší variantou než francouzské patetické Putování tučňáků. Skvělý vypravěč David Tennant sice také vyprávění odlehčuje, ale rozhodně není infantilní jako zmíněny francouzský rodinný film a netrpí tím informační hodnota. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak toto je zábavný a poučný dokument. Tučniaci prijali umelohmotného tučniaka za svojho kamoša a tak si ich ten nakameroval v najbližšej možnej miere. Robot tučniak dokonca znesie vajce. Dokument na úrovni, ktorý prináša už len Sir David Frederick Attenborough. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

BBC Earth si postavilo latku vysoko, a tento seriál ju teda nedočahuje. A ako podobné 'spy dokumenty', ani tento neprináša nič nové, pričom spracovanie mi pripomína prírodovedné dokumenty pre deti. Okrem toho, nemám rád, keď sa venujú kamerám a nie zvieratám. Ale miestami je to hravé, vtipné, tučniakom držíte palce v ich problémoch a zábery sú detailné. Nesmiem zabudnúť a veľmi si cením pipľavú prácu kameramanov a dlhé hodiny čakania na použiteľné zábery, rovnako ako niekoľkomesačnú prácu autorov. Hodnotenie: 70% ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Tučňák Humboldtův - největší frajeři. Best scéna, když skáčou po hlavách spícím tuleňům. Tučňák císařský - nejmajestátnější. Kolíbavá chůze alá kachna, nejlepší scéna = páření, no nemají to lehké... Tučňák skalní - pro mě nejmíň zajímavý, nevím proč, připomíná mi trochu Korelu chocholatou. Přesto v dokumentu podává extra výkony, 1000x skákat na skálu a 1000x být smeten, to chce silné nervy... Žárlivá samice, která ničí kameru v domnění, že jde o sokyni taky dobrá. Celkově? Výborný dokument! BBC umí. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a zábavný dokument. A že mě nepřekvapuje, že to je zase BBC. Plný počet nedávám, protože přeci jenom dokumentů o přírodě a zejména pak o zvířatech je nespočet a vyjmenoval bych půl tuctu (minimálně) lepších. Ten robotučnáčí paparazi je fakt skvělý nápad a myslím, že v žádném jiném dokumentu neuvidíme tolik scén ze života tučňáků a tolik se o těchto bizarních stvoření nedozvíme. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Sledovat tučňáky skalní, jak se stokrát snaží vylézt na skálu a stokrát je sejme nová vlna z moře, to je neuvěřitelné. Všechny tři druhy jsou velmi chytré a kolikrát mi hlava nebere, jak na tohle přišly. BBC nezklamala, s těmihle tvory to snad ani nejde zkazit. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Strasti a slasti života tučniakov očami tučniakov, prípadne aj očami ich vajíčka. Všetko, čo súčasná technika dovolí vrátane nočného videnia alebo snímania aj za tej najhoršej búrky v Antarktíde. Pozorovanie ich života nenudí, striedajú sa akcie rôzneho charakteru, adrenalínové, veselé, dojímavé aj smutné. V najhorších mrazoch a víchriciach na planéte sa treba postarať o seba, svojho partnera, vajíčko vo vaku medzi nohami a nakoniec o mláďa. Najlepšie zábery a skutočné príbehy tučniakov, aké zatiaľ boli natočené. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument o tučňácích. Spousta informací a krásných záběrů. Nejlepší scéna byla, jak kamera coby tučňák spadla. [538. hodnocení, 20. komentář, 88%] ()

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Vtipné, rozkošné, poučné, zábavné, roztomilé, okouzlující, nádherné.... život tučňáků mě tak ohromil, že jsem se nemohla odpoutat od televizní obrazovky :) rozesmáli mě srandovními pohyby, které mi připomněly chůzi Charlieho Chaplina, malí tučňáčci jsou hrozně rozkošní :D dokument je také poučný a dozvíme se v něm mnoho zajímavostí ze života tučňáků :) ()

saniskaa 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů, které jsem viděla, a to už jsem jich viděla hodně. Jako fanda tučňáků obecně jsem byla naprosto okouzlena detailními záběry a celkovým zpracováním dokumentu včetně tučňáků kamerových. Myslím, že tento typ dokumentů by měl být povinný pro každého člověka, jež pochybuje o zachování přírody bez lidského zásahu. ()

tomando1 

všechny recenze uživatele

Paradicka..pozeral som to uz druhy rok na Vianoce v nasej televizii..stava sa z toho uz akasi tradicia...zabery su neskutocne niekto do toho dal kus umu ale aj srdca...naucne, zabavne, oci potesujuce :) ()

Reklama

Reklama