Making 'The Shining' (TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1980, 35 min
Vivian KubrickHudba:
Wendy CarlosObsah
Klasický film o filmu, tentokrát k filmu Osvícení režiséra Stanleyho Kubricka natočený jeho dcerou Vivian. Najdete ho jako bonus na DVD Osvícení. (poz3n)
Matty
Zajímavý příspěvek do diskuze na téma: „Kdo byl Stanley Kubrick?“(23.1.2006)
B!shop
Vcelku zajimavej film o filmu, kde se zabery z nataceni stridaj s rozhovorama, jen skoda, ze zde neni rozhovor se samotnym Kubrickem. Dozvime se tu nejake zajimave veci, ale hlavne tu je videt, jaka byla atmosfera na nataceni a ze Kubrick byl pekne protivnej, ale myslel to vlasne dobre.(12.3.2006)
H34D
Příjemný mini-dokument o tvorbě famózního Oscvícení, dozvíme se pár zajímavostí, dočkáme se rozhovorů s herci, uvidíme samotného Kubricka a dokonce můžeme zaznamenat, že Jack Nicholson si neumí po vyčištění zubů vypláchnout držku a místo toho utírá pastu do ručníku. Přesto je tento Making of dost obyčejný, resp. je na něm zajímavé jen to, co je zajímavé na samotném Osvícení. Např. byl jsem zvědav na natáčení legendárního průtoku krve halou, ale ono nic. 7/10(18.6.2009)
Darren
Jako bonus na DVD k filmu Osvícení je to příjemné a pokud umíte dobře anglicky, dozvíte se pár zajímavých věcí. Pokud neumíte, máte smůlu protože čeké titulky chybí.(19.9.2004)
Kusko.t2
Dokument z natáčania filmu SHINING, ktorý je súčasťou DVD, režírovala dcéra Stanleyho Kubricka – Vivian. Ukazuje nám zákulisie niekoľkých scén z filmu, prácu a precíznosť Kubricka, ktorý z hercov vyžmýka všetko čo v nich je (no na Jacka Nicholsona bol dobrý, pretože on excelentný výkon podáva vždy, ale na Shelley Duvall musel pritvrdiť).(17.3.2007)
Fingon
Film o filmu Osvícení, který natočila Kubrickova dcera Vivian. Jack Nicholson herecky exceluje i tady.(5.12.2006)
jojinecko
Dokument o natáčaní The Shining, v ktorom sa nedozvieme v podstate nič..Kubrick sa drží bokom od kamery. pôsobí ako poriadny mrzout a výpovede ostatných sú obsahovo rovnako ničnehovoriace. Ale ako doplnok za filmom celkom príjemný zákusok a uvoľnenie:)(2.9.2011)
FilmFan24
Zajímavý dokument z natáčení dnes už kultovního horroru.(5.1.2009)
poz3n
Film o filmu můžete vidět tady http://www.youtube.com/watch?v=182eGQPLrYc&feature=related(3.5.2009)
ScarPoul
Originálne natočený dokument jedného fantastického filmu, ktorý okrem profesionality a aj neprofesionality všetkých zúčastnených vytvára mozaiku, príbehov a skutočností, ktoré nám odhaľujú osobnosť jedného z najlepších režisérov svojej doby, vďaka dokumentu od jeho dcéry Vivian. to že som sa pri ňom skvelo bavil nemusím podotýkať.(1.6.2009)
JohnPyro
Já si myslím, že to byl rozhodně zajímavý dokument, člověk se alespoň dozvěděl něco víc o Kubrickovi v akci.(7.2.2008)
Arequipa
I v dokumentu Jack hraje.:-) Ale chybějící české titulky jako bonus na DVD jsou pořádným škraloupem. S mistrem Kubrickem to při natáčení asi nebylo moc lehké...(27.2.2008)
PPalmer
Skvělá příležitost jak nahlédnout do géniovy kuchyně. Záběry z natáčení Shiningu jsou pro mě sami o sobě vzrušující a vidět spolupracovat Kubricka s Nicholsonem neméně. Krásné záběry dojetím plačícího Scatmana Crotherse, malého Danny Lloyda, který pořádně neví, co že za to kapesné vlastně točí, Shelley Duvall, která je vlastně docela normální a Jacka, který normální není, ať už je zrovna Torrance nebo Nicholson. Škoda jen, že chyběl rozhovor s panem Velkým. Že by si taťulda neudělal na dcerunku čas?(10.5.2011)
jigsaw95
To na place nebyl Nicholson, ale Jack Torrance. :)(19.11.2009)