Class Act
Komedie
USA, 1992, 98 min
Randall MillerHudba:
Vassal BenfordObsah
Akční film "Kid ve hře" si nemohou nechat ujít především příznivci rappu. Právě v tomto rytmu se totiž odehrává příběh dvou chlapců, kteří mají úplně rozdílné IQ, takže záměna jejich školních vysvědčení samozřejmě způsobí dokonalý zmatek. Duncan je totiž génius a Blade rošťák z ulice.
Novináři tuto dvojici přezdili "Hip-hop Laurel a Hardy". Ve skutečnosti však jde o populární dvojici hudebníků, která se pod názvem Kid ´N Play prosadila s hitem House Party a dnes patří v USA k absolutní špičce. [Zdroj: Warner Home Video] (oficiální text distributora) -
Duncan je geniální, čestný student, Blade je mladistvý delikvent. Ale protože se smíchají jejich školní záznamy, každý si myslí, že Duncan je Blade a naopak. Teď Duncan vypadá jako ostrý hoch a nikdo ho už nešikanuje. A Blade objevuje, že na světě existuje i něco jiného, než jen rvačky.
Teenegerská komedie plná skvělého hip-hopu od newyorského dua Kid 'N Play. (RetroMan)
║Rozpočet $7,5milióna║Tržby USA $13,272,113║Tržby Celosvetovo $-║(14.1.2009)
Gilmour93
Školní záměna výstavního šprta Duncana Pinderhughese s ostrým mladistvým delikventem Bladem Brownem odstartuje festival humorných situací. Komediální předobraz 8. míle a nostalgická vzpomínka na pubertální věk. V hlavních rolích newyorkské hiphopové duo Kid n´ Play. „Au, můj premolár..“(20.11.2008)
kingik
odpad!Tak tohle se opravdu nedalo. Tohle byla taková stupidita, že se to jen tak nevidí. Bez jediného gagu se film prezentuje jedním jediným nápadem o výměně školních vysvědčení dvou žáků s rozdílnou inteligencí. Po dějové stránce jsem kolikrát ani nevěděl o co ve filmu jde. Dva hudebníci nemají vůbec herecký talent a jejich nepřirozené účesy jako z jiné planety asi měly být legrační. Legrační na této hovadině nebylo vůbec nic. Jen jsem se modlil, aby film skončil. DVD jsem pak rozmlámal na kousky a vyhodil. Film má 82%? Za co!!!! 0%(13.3.2011)
Ezekiel1
4* jen kvůli nostalgii...dneska je to spíš průměr, ale jako odpočinková komedie určitě tato nechtěná záměna funguje ;) Nejlepší ovšem stejně byly pohlavky, co schytal Bouchač od Norka :D(26.7.2010)
Trolejbus
Skvělá komedie z doby, kdy ještě hip hop něco znamenal......(15.10.2010)
Hapretor
Tak vtipné? Jen úsměvné! Tak zábavné? Jen odpočinkové! Tak cool? Jen average teen komedie s předvídatelnými a občas poťouchlými fórkami! Nic extra.(4.5.2010)
Gismo.kv
Já nevim, ale mně to prostě nepřišlo ani trochu vtipné. Tu hvězdičku dávám za to, že jsem se na to vyržel koukat až do konce...(24.4.2011)
Adams
Výborný film z mládí, skvělá muzika HipHop - Rap, sranda k popukání.(29.8.2009)
Deacon59
Na tenhle film sem se mohl koukat pořád do kola a pořád mě bavil. Výborná komedie, super hudba. Ve své době to byl nářez.(3.5.2011)
macherano
Tak presne takychto typkov mozem fantazia ich dat do filmu spica hip-hop k tomu a mozme fachcit. Pohoda klidek tabacek. Ja som ho videl prvy krat na markize v nejakom 96 uz vtedy to malo 4 roky ale som ho videl asik 5 krat a je vyborny fajn dej zabava predstavitelia hlasky ako 5 tacuu fotre, helee wily nelson.. to neniii willi nelson..plukovnik sanders ..jdeme, zainteresovany chapu tak sa sulam taa vymena nemala chybu vyborny rap s tej doby k tomu skovstny cesky dabing no uplny balzam skratka fantazia..(14.9.2010)
Pecca007
I když mám tenhle hudební žánr hodně rád, tak tenhle snímek mě moc nechytil. Kid N Play byli dobří hudebníci, ale strašní herci! Je to stupidita na entou.(27.11.2011)