Reklama

Reklama

Poslední průzkum

  • Velká Británie The Last Scout

Loď Pegasus hledá planetu, na které by se dalo přežít. Na Zemi už není místo k životu, zničila ji jaderná válka. V soustavě do které Pegasus míří by mohla poskytnout lidstvu nový domov. Posádka ale neví, že má jen kyslík na cestu tam. Kapitán se snaží držet morálku a naději na palubě lodi, strach co bude dál, ale začíná nahlodávat členy posádky. Všechno se zkomplikuje s objevem naprosto stejného typu průzkumné lodě, která ale patřila Číňanům, kteří taktéž hledali, kde by mohli přežít. Na palubě je nalezen malý kluk, který budí u posádky rozpaky. Je to nepřítel? Může posádku nakazit? Mezi členy začínají rozbroje. Gerry je smrtelně nemocný a spotřebovává důležité léky, navíc ani není v dobrém psychickém stavu. Právě on zasadí mezi členy posádky největší pochyby a rozehraje hru na to, komu vlastně věřit... (TV Prima)

(více)

Recenze (15)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Sakra to jsem se napálil. Jasně že je to béčko, ale mělo to celkem zajímavý začátek a já si tak říkal, že to muže být dobré. Loď Pegasus vzdálená 7 let cesty od své flotily a zároveň jediná loď, která ještě nedorazila do cílových souřadnic a neprozkoumala tak možnost zda je planeta ke které letí obyvatelná. Všechny ostatní lodě selhali a vrátili se k flotile a čekají jak dopadne mise Pegase. Posádka zjistí, že v případě selhání jim nezbývá palivo na zpáteční cestu. Těsně před cílem mise narazí na zdánlivě opuštěnou loď čínské mise, která tam nemá co dělat....no řeknete sami nenalákalo by vás tohle k tomu aby ste vydrželinaž do konce? Fajn ale nedělejte to! Je to šílené zklamání a ztráta času. ()

Mufuck 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch velmi nepovedených snímků ze žánru sci-fi. Sám nerozumím tomu, že jsem to byl schopný dokoukat do konce. Asi zřejmě z té nejlogičtější pohnutky - prostě když už jsem to vydržel až do půlky, tak chci vědět jak to dopadne..Ale upřímně, šest sedm herců ( i když pro některé z takto označených je to vlastně skoro až čest ) se pohybuje ve dvou místnostech v kulisách, které parodují vesmírnou loď ( papundeklový můstek je fakt "pecka" ) a když napíšu, že se ve filmu tři čtvrtě času nic neděje , nebudu daleko od pravdy. V závěrečné části tohoto veledíla sice dochází k pár úmrtím, ale už tak dost 'mrtvou' atmosféru filmu to zpět mezi živé z klinické smrti neresuscitovalo... Tak si ušetřete část svého života a tímto snímkem svůj čas nezabíjejte. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi vizuál vesmíru, pokus o atmosféru (ale skutečně to zůstává jen u toho pokusu) a samotný námět taky není k zahození. Jiné klady v tom ale nevidím. Sice to není až takový průser, jak zde někteří píší, ale i tak je to dost nepovedené. Trvá to skoro dvě hodiny a kvůli tomu je tam hromada utahaných a zbytečných scén, postavy jsou šablonovité, nesympatické a chovají se úplně pitomě, vizuál lodi je hodně laciný a příběh je pitomě vedený, navíc s přehnaným finále. Hlavně jsem nepochopil, proč se z původního námětu zničehonic stane survival, kapitánovi hrábne a rozhodne se vyvraždit celou posádku... Ona by se šikla i nějaká psychologie postav, když už je to tak dlouhé, ale to po tomhle filmu asi chtít nemůžu. Jo, a samozřejmě nesmí chybět typická klišé, jako třeba postava, co se pro dobro a záchranu všech (a lodě) zhruba v půlce filmu obětuje. Není to sice bůhvíjaká katastrofa, ale špatný ten film je dost. A takový potenciál tam byl, ach jo... Slabé 2* ()

Katika666 

všechny recenze uživatele

A takto to dopadne,keď si v čase karantény hľadáš sci-fi,ktoré si ešte nevidel,a si ochotný ísť aj do 30%-ného,ktorý už na pohľad neveští nič dobré..Moje oči!Moje uši!Moje nervy!! Neverím,že som to dokázala dopozerať! To je taký kus blbosti od A po Z,že tú jednu hviezdu som snáď dala z úľavy pri záverečných titulkoch,že som to prežila :) Neodporúčam naozaj nikomu,ani z nudy,ani z ničoho iného..tento film je "celé zle". ()

Arccos

všechny recenze uživatele

Představte si, že máte za úkol vytvořit skafandr jako rekvizitu do filmu, dostanete na to pět tisíc a jednu návštěvu v OBI. Výsledek takového úkolu uvidíte v prvních třech minutách Posledního průzkumu. Mně ty tři minuty stačily, abych poznal, že se zbytkem filmu nemá smysl ztrácet čas. Odpadem nehodnotím jenom z férovosti, protože víc než ten trapný začátek jsem už neviděl. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama