Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Decibely lásky jsou příběhem tří generací, které prožívají své touhy, sny, naděje i zklamání, a přitom nepřestávají věřit na lásku, přátelství a lidské souznění. Okolnosti se mění, ale věčná touha milovat a být milován zůstává... Mladý umělec Dan (Filip Cíl) sní o úspěchu, ale zatím si odpykává veřejně prospěšné práce při úklidu města. Jeho šéfem je Kristián Hovorka (Rudolf Hrušínský nejml.), který spolu s Otou (Pavel Horváth) pracuje v Technických službách na Plzeňském magistrátu, kde mají na starosti úklid města. Dan se na diskotéce seznámí s  Betkou (Alžběta Bartošová), Kristiána zaujme Danova pohledná sestra Danka, která za bratra stále žehlí jeho průšvihy. Ne všechno ale vychází. Betčina nepřejícná kamarádka (Aneta Vrzalová) a její přítel Robert (Jakub Grafnetr) se rozhodnou vše zkomplikovat nefér hrou. A zatímco Danka s Kristiánem hledají cestu, jak konečně zakotvit „v neklidných vodách života", tak Kristiánův táta Láďa (Rudolf Hrušínský ml.) a Betčina šarmantní tetička (Iva Janžurová) dokazují celému světu, že věk je pouhé číslo. Kristiána navíc čeká, spolu s nápravou dávné křivdy, jak mu to radí jeho nejlepší kamarádka Lenka (Lucie Vondráčková), i nalezení „cesty" k dceři Jitce (Marika Šoposká). (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (253)

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Jaké štěstí, že se tento film nakonec nejmenuje Discopříběh 3 a že s předchozími dvěma filmy nemá vyjma písní Michala Davida, herce Rudolfa Hrušínského nejml. a prostředí města Plzně prakticky nic společného. Nevím, na kolik se na výsledném filmu nakonec podepsalo nutné přepisování scénáře v důsledku právních tahanic s Terezou Pergnerovou, v každém případě Decibely lásky působí jako nesourodý slepenec několika scén a příběhových linek bez smysluplnějšího děje či návazností. Ve výsledku se tak divák ve filmu téměř neorientuje a příběhová nitka (pokud tam vůbec nějaká byla) divákovi zcela uniká. A nezachrání to ani zvučná jména jako Iva Janžurová, Rudolf Hrušínský mladší, Lucie Vondráčková, Roman Vojtek, bývalý fotbalista Pavel Horváth (který ovšem coby neherec a nezpěvák překonává veškerá očekávání), ba ani mistr Karel Gott, který je jedním z mála světlejších okamžiků filmu. Televize Nova se činí v protlačování svých pseudohvězdiček z televizních novin do filmů a tak se po Lucii Borhyové a Láďovi Hruškovi můžeme těšit na další nováckou star s nepřechýleným (byť českým) příjmením Petru Svoboda. Pravidelní diváci televizních novin si tak opět přijdou na své. Mám v živé paměti prohlášení Michala Davida z roku 2014: "Právě točíme Discopříběh trojku". Těžko říct, nakolik byla jeho tehdejší slova pravdivá, potažmo kolik z původního scénáře (verze s Ladislavem Potměšilem) se stihlo natočit či zbylo ve výsledném počinu, než se do toho vmísily právní rozepře. V každém případě věřím, že nebýt toho, mohli jsme ve výsledku dostat lepší film. Na počátku stála touha natočit Discopříběh 3, potom film založený na hitech Michala Davida. Film Decibely lásky (tato stejnojmenná zdánlivě ústřední píseň má ve filmu naprosto směšně malý prostor) je opravdu jen výplňová vata a nudné pojivo pro písně Michala Davida bez hlubšího smyslu a proto by bylo lepší, kdyby tento projekt vůbec nevzniknul. 10% za mistra Karla Gotta, za celkem chytlavou ústřední píseň "Čuměj čuměj nekoukaj" a za herce snažící se marně popasovat s naprosto bezduchým a hloupým scénářem bez špetky smysluplnějšího děje. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Úplný odpad tomu nedám, protože ta hudba se mi v něm líbila, mám prostě rád Michala Davida, ale jinak je to průser. Díky takovým filmům začínám mít pocit, že jsou české filmy nemožné. Ne všechny, ale tady je špatně kompletně všechno, primárně se ale ukazuje, že tvůrci nezvládli vypravěčskou strukturu a za celou dobu neřeknou dějem vlastně vůbec nic. ()

Reklama

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Film jsem poměrně dlouhou dobu sledoval, jeho přípravy, přepisování scénáře z Discopříběhu 3, řešení autorských práv, atd... Discopříběh 3 jsem si dloujo přál a tak jsem nebyl moc nadšený, když T.Pergnerová chtěla za práva takové peníze, že se nakonec tvůrci rozhodli udělat film jiný.Spolu s tím padnul i L.Potměšil což mě mrzí asi nejvíc, protože on v komediálních rolí prostě chybí. Film byl v černém od samého začátku, hodnotili ho lidi, kteří ho ani neviděli, atd... Film točený v Plzni, asi největší plus filmu, mimořádně jsem si vyhutnal všechny lokace, které ve filmu byli, několikrát jsem viděl filmaře i na vlastní oči. Písničky celkem fajn, duet Gott+Janžurová super. Bohužel těch kladů film moc nemá, absolutně postrádá děj, po 90ti minutách nedokážu říct, o čem film byl. Mrzí mě i mizerné postsynchrony mluveného slova, ačkoliv ve Film o filmu si plácají po ramenech, jak se jim postsynchrony povedly, dovolil bych si hrubě nesouhlasit.Stejně tak nesouhlasím s názorem M.Davida, že muzika pod konverzací lidí musí být taková, aby si jí divák vůbec nevšiml, s takovým názorem se nedivím,že film je hodnocen, jak je hodnocen. Rozpočet filmu musel bý strašně malý, protože film navštívilo 200tisíc iváků v kinech a tvůrci hlásí,že mají zaplaceno a jsou v plusu, takže pro ně mimořádně úspěšný film=vaše hodnocení na csfd v tomto směru absolutně nic neznamená ;-) Abych to shrnul, 13% si to nezaslouží, ačkoliv to není žádný výstřel, na dvě hvězdy bych to viděl, najdu si v tom své, označení jako odpad bych nechal filmům Otesánek a podobně, je spoustu jiných a horších, kdyby pod filmem byl podepsaný někdo jiný, věřím,že hodnocení by bylo vyšší, ale M.David a Z.Troška mají na csfd prostě smůlu :-) V dokumentu Film o filmu bylo pár zajímavých věcí o barevných korekcí obrazu, atd...zajímavé věci ,které jsem v jiném dokumentu prozatím neviděl. Rozhodně se z filmu dalo vytěžit víc a celkově je to pro mě zklamání, ale největší brak české kinematografie vypadá jinak. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

V záplavě zombie filmů se nám tu objevil další kousek. Zombies, které povstaly ze svých hrobů po pádu komunismu těmi je film prošpikován. Hrušínský nejml. David sám ad... Děs , běs, demence. Kupa rádoby filozofických úvah na téma láska, odlehčených zpívajícím popelářem s nějvětším předkusem na světě... K tomu Gott, Vondráčková, Vojtek... strašné, opravdu hrůzné. Paní Janžurová, proboha proč jste se v tom musela objevit zrovna Vy? Měla jste to zapotřebí? Příšerné! Tenhle film je o ničem, bez děje, plný křepčících tanečnic a blbečků, kterým bych na základě tohoto už zakázal doživotně jakoukoliv další účast v šoubyznysu... David si tak nějak neuvědomil, že socík skončil, že jeho hra na kásia už moc netáhne a že céčka už nikdo nesbírá... Bohudík. Tohle je popelářskej ODPAD jak vyšitej! Tfuj tajxl! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hladíkova režisérské premiéra a nejspíš i derniéra si ke mně našla cestu v den, kdy jsem byl podobnému výplachu slušně nakloněn. Kdykoli jindy bych jeho vyprávěcí metody poslal ještě o patro níž, takhle jsem se chtě nechtě smál u výstupu Pavla Horvátha, pár hereckých výkonů mi přišlo téměř fajn a hlavně - filmu, kde v hlavní taneční scéně zcela nepochopitelně zazní nesouvisející Oh, Mandy, zkrátka odpad dát nedokážu. Na druhou stranu by si ho objektivně plně zasloužil. Vyprávěcí postup je totiž zvolen tak, aby divák téměř až do konce pouze hádal vztahy mezi jednotlivými postavami a správná teorie, zda někdo je nebo není něčí potomek, se rovnala radosti z uhodnutého vraha u nejmazanější detektivky. Jedna optimistická hvězda tak zůstává pouze do té chvíle, než začnu příliš rozebírat pohled scénáře na ženské postavy jen jako na trofeje, prostředky odplaty nebo nástroje pokání. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Tento film podpořil Státní fond ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie a jedním z partnerů je Agrofert. (ČSFD)
  • Jedna z najznámejších pesničiek Michala Davida "Decibely lásky" sa vo filme s totožným názvom neobjaví. (danci7891)

Reklama

Reklama