Reklama

Reklama

Film THE HOT FLASHES pojednává o basketbalovém týmu nedoceněných texaských žen středního věku, bývalých středoškolských šampiónek, které vyzvou současný arogantní středoškolský dívčí tým k utkání, ve kterém by jim vítězství pomohlo získat peníze na prevenci rakoviny prsu. Atmosféra by se dala krájet, protože tyto přehlížené ženy jsou schopny na hřišti zajít až do komických extrémů, aby dokázaly nejen sobě, ale i okolí, že se mohou stát celostátními mediálními hvězdami a získat tak ztracenou chuť do života. (HBO Europe)

(více)

Recenze (15)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fandou sportovních výkonů a když je vykonávají pružná ženská těla, tak je to o to lepší. Tento snímek je však někde jinde. Basketbalové kousky jsou nádhernou ukázkou sportovní nedokonalosti, dámy daleko za zenitem hrají proti slečnám výrazně před zenitem a všechny zápasy končící vítězným košem v poslední vteřině jsou také za hranicí dobrého vkusu. Přesto jsem byl se záchranou "pojízdné kozohlídky" celkem spokojen, neboť dámy chvílemi předváděly poměrně vyzrálý smysl pro humor a jejich metrový trenér veterinář mne bavil každým svým výstupem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Brooke Shields, Daryl Hannah a Camryn Manheim jsou skvělé herečky, ale už jsou v kolonce 40+ a 50+ Takže co s nimi? To jediné možné - natočit příjemnou komedii, která vám zlepší náladu. A přesně to se povedlo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pět hormonálně splašených samic, kterým táhne na padesát, už hezkou řádku let nebrázdilo basketbalovou palubovku, na které kdysi na škole perlily. Když jejich nečekaný návrat pod koše má jít na dobrou věc, finanční výtěžek zachrání pojízdný mamograf, je důležité oprášit někdejší basketbalový um a od plotny skákat rovnou na tréninky, vedené trenérem liliputem. Soupeřky nejsou žádná nezkušená telátka, ale středoškolské dívčí šampionky, které jsou pružné, rozehrané, je mezi nimi generační rozdíl a i arogantní chování jim není cizí. Samice s nimi svedou tří zápasovou bitvu, dokonce jsou podmínky stanoveny tak, že v případě prohry samic o více jak dvacet bodů, už na další zápasy nedojde. Tým veteránek musí čelit nevraživosti trenéra i aroganci mladé kapitánky (Jessica Roth). Hlavním cílem filmu bylo pobavit. A to se Brooke Shields a spol. i podařilo. Jen divák žasne, jaké dámy mají hrát vyrovnanou partii s ostříleným týmem mistryň. A dokonce mají být ještě lepší. Nedělejte, že nevíte, jak to celé dopadne. Kdyby dotyčné dámy někdy zavadily o basketbal, potažmo o sport, bylo by to na nich i v pokročilém věku znát. Wanda Sykes, kterou zná divák převážně z vedlejších komických rolí, přece nemůže být LeBronka Jamesová. Stavba těla Camryn Manheim ani nedovoluje vejít na palubovku, Virginie Madsen, o které jsem si myslel, že snad nikdy ani nesportovala, je zde též přítomna, alespoň že Daryl Hannah s Brooke Shieldsovou vyrostly do výšky. Takže překotně basketbalově na mě tyhle dámy nepůsobí, ovšem porce vtipných momentek byla filmu nakloněna. Celé se to nebere vážně, ani omylem to nepřipomíná sportovní biografii, i tak se film občas od sportovního zápolení odklonil a s vážnou tváří řešil manželskou nevěru, o něco odlehčeně i ženský přechod. Na režijní sesli usedla zkušená režisérka Susan Seidelman, ta vždy režíruje většinou jen průměrně, její ženský přístup je dost znát. U filmu si nesčetněkrát budete připadat trapně, zápasová akce není extra natočená, veteránky většinou jen stojí a hází míč, nic extra fyzického a obratného nepředvedou, ovšem je možné, že se při jejich sympatiích přistihnete, že jim fandíte. 6/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dosť nudná športová komédia, ktorá je síce hviezdne obsadená, ale už sú herečky dávno za zenitom. A komediálna stránka fakt nefunguje. Ešte aj ten Eric Roberts si zase zahral lumpa. Výsledkom je film, ktorý neprináša nič nové a nudí. 4/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na celkem nepříliš výrazný film se jedná o zajímavé obsazení, i když je pravdou, že ani jeden z herců a hereček není zrovna první liga. Na Erica Robertse se ale rád koukám a po dlouhé době zase někde vidět Brooke Shileds také docela potěšilo. Jedná se o klasický televizní film, tentokrát o tom, že pět starších žen chce hrát basket pro dobrou věc - rakovinu prsu. Konfrontují se s mladými holkami, se svými vlastními problémy a končí to více méně dobře. Na odpoledne hezké, ale pak jdete dál a na film zapomenete. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Herecké obsadenie ujde, ale scenár by mohol byť lepší. To však nič nemení na to, že basketbal mám veľmi rád. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Keby sa bývale filmové hviezdičky unúvali trocha pred natáčaním potrénovať ,dalo by sa na tie ich basket počiny aj pozerať.Takto to bolo neohrabané a nepresvedčívé....škoda lebo námet bol fajn.Najsmutnejší pohľad však bol na Daryl Hannah.Z tej nádhernej ženy vďaka skrášlovacej chrirurgii nezostalo vôbec nič.Keby sa zmierila so stárnutím ,mala by stále čo ponúknuť.Škoda... ()

Dashiella 

všechny recenze uživatele

Slabé ako priemerný televízny film. Hrozné charaktery a väčšinou hrozne zle zahraté. Takéto záchrany zápasov na poslednú chvíľu sa nevidia ani vo filmoch, kde je jedným z členov tímu pes. Hviezda a pol za veľmi málo vtipu, občasné celkom dobré charakteristiky ženského sveta za seniorky roztlieskavačky a za zverolekára. ()

valmet 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý. Daryl Hannah napíchaná botoxem, že vypadá jak Mickey Rourke, humor se nějak nedostavil, jako kulisa k jiný činnosti to je snesitelný. ()

Reklama

Reklama