Reklama

Reklama

Goldbergovi

(seriál)
  • USA The Goldbergs
Trailer
USA, (2013–2023), 82 h 25 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Adam F. Goldberg

Hrají:

Wendi McLendon-Covey, Sean Giambrone, Troy Gentile, Hayley Orrantia, George Segal, Jeff Garlin, Patton Oswalt (vypravěč), Troy Winbush, Natalie Alyn Lind (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(229)

Obsahy(1)

V 80. letech minulého století v malém domku v Pensylvánii žili byli Goldbergovi. Ne tak úplně normální rodinka, které vládne matka, naoko ovšem otec a společně se snaží vychovávat své tři děti - sedmnáctiletou sexy tvrďačku, šestnáctiletého jedničkáře a jedenáctiletého malého geeka s kamerou - vždy připravenou zachytit všechno to rodinné bláznění. Goldbergovi jsou další televizní rodinka, která vznikla jako skoro autobiografická vzpomínka na dětství svého tvůrce Adama F. Goldberga. Je to taky stylově vymazlená retro podívaná plná pop-kulturních referencí. (Viacom)

(více)

Videa (30)

Trailer

Recenze (48)

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Eh, hodnocení trošku šok. Nechápu, co za lidi to tu hodnotí, ale asi neviděli víc než krátké útržky během přepínání televize a zase jako ovce napodobují ostatní. Na IMDb má seriál 8,2/10... trošku zvláštní, nemyslíte? Druhé hodnocení dává rozhodně větší smysl. Seriál je totiž svěží, milý a bere sám sebe i svou dobu s nadsázkou. Zápletky bývají velmi originální, postavy jsou sympaticky střelené. Už po necelém měsíci sledování jsem si seriál zamiloval a pátou hvězdičku si nechávám do rezervy, protože většina dílů mi stále zbývá zhlédnout. (k srpnu 2018) EDIT po 5 letech: Měním na pět. Tento seriál mě každý díl zaručeně pobaví i dojme. Obzvláště poslední díly každé řady jsou jak něco od Pixaru, co se slz štěstí týče. Navíc velká část dílů má jako koncept nějaký kultovní osmdesátkový film, což jako kinefil umím docenit. Posledně jsem koukal na díl na motivy Misery nechce zemřít, kdy Beverly (matka, hl. hrdiny) byla zobrazena jako Annie Wilkis, jen muchlující a milující, ale pořád dost šílená na to, aby vyžadovala po svém synovi, aby změnil autobiografickou hororovou povídku  tak, že už si o ní nebudou kamarádky myslet, že je šílená "momster".  Spolu s Modern Family je tohle můj nejoblíbenější sitcom 2010s. Modern Family má větší tempo díky většímu množství rodin, co sleduje, a je osvěžující svým mockumentary stylem, ale zdaleka nezahřeje tak u srdce jako Goldbergovi. Obojí je jiný styl, ale oba seriály jsou na podobné úrovni. Zdejší hodnocení si vážně vysvětluju buď typickou zdejší stádovitostí, anebo českým snobismem. Žil jsem v několika zemích Evropy i světa a nikde jsem nezažil takové snoby jako u nás. A věřím, že to vysvětluje i mnoho rozdílů v hodnocení mezi čsfd a imdb. Tento seriál je jedním z těch příkladů, kde je ten rozdíl vážně příliš velký na to, aby to byla náhoda. Na nic si prostě nehraje, věci bere trošku do extrémů, sám tvůrce si dělá srandu sám ze sebe, ale pokud se přenesete přes ten ztřeštěný první dojem, zjistíte, že je sitcom napsaný vážně chytře a se srdcem. Věta pronesena k autorovi a zároveň hlavní postavě seriálu: "Umíš psát, šprte! Na knížky to sice nestačí, ale na sitcomy by mohlo!" Aneb jak se přes scénář pochválit, aniž by to bylo působilo nabubřele! Já tuhle rodinu prostě miluju. Jak jsem nechápal hype HIMYM a TBBT, tady nechápu, že u nás seriál není populárnější. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Goldbergovic rodinku jsem kdysi před časem ohodnotil odpadem. Nedávno na to začala z nouze koukat manželka (Taková normální rodinka už se okoukala, HIMYM jede popadesáté, to už je k zblití a na ty Přátele člověk taky pořád dokola koukat nemůže) a já to tak podprahově vnímal, až jsem si na to zvykl. Musel jsem uznat, že jsem je ohodnotil kdysi na základě jednoho dílu, kde po sobě všichni hnusně řvali a nebylo to úplně fér. Protože jako u všech těchto sitcomů, když si člověk zažije postavy, dívá se na to líp a počáteční odpor může přerůst v sympatie. Tak se stalo i u Goldbergových a ačkoliv je to v mnoha ohledech nepůvodní, průměrný a někdy na sílu, není to žádná hrůza, občas se i zasměju a u jídla mi to nenadavuje. Bonus jsou pak původní záběry skutečného A. Goldberga, které tomu dodávají trošku patiny a nostalgie typu Báječných let. Takže na první pohled je to nesnesitelný, dlouhodobě úplně v klidu vata, když člověk potřebuje nějakou kulisu. ()

Reklama

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů, který je mašinou na výčitky. Když vynecháte poslední 3 minuty z epizody, které jsou proti zácpě, tak některé díly jsou docela zábavné. Na rozdíl od většiny rodinných seriálů je zde dětské obsazení docela talentované a všemu vládne představitelka matky. Ale většina dílů je prostě nuda. ()

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

To je špatný. Jakože opravdu hodně špatný! Na to se nedá dívat ani pod vlivem! To je hrozná ostuda pro všechny zúčastněné! Nenechte se zmást tím, že jedou už šestou sezónu, a tudíž byste si mohli myslet, že na tom seriálu něco musí být, když na to lidi koukaj, ale není a nebude, ani když pojedou třeba šedesátou sezónu! Ta rodina je prostě trapná a nezáživná a nudná a scénář omílá stokrát omleté vztahové lapálie jedné otravné, uřvané, buranské židovské rodiny, nekoukatelným způsobem! Osumdesátky a jakousi snahu o jejich parodii chápu, tady se to ale nepovedlo a to krutě! ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to tu bude mít asi o 20% víc, ale nevadí. Hlavní problém tady je, že koncept vychází z ´80-90-kových rodinných sitcomů (které se do našich luhů a hájů nedostaly) a bere se s nadsázkou. Adama Goldberga neznám, ale ty střelené postavy nejsou vůbec špatné a herci, i když ne moc zažití, to hrají dobře a s chutí. A jo, The Middle mě stále nechává většinou chladným. P.S. Dochází mi, že tvůrce seriálu a jeho hlavní postava v jednom sdílí jméno s hercem jednoho z největších podivínů v minoritní roli sitcomu Přátel, kterého jsem si vždy představoval jako Adama Sandlera, nejspíš díky Zohanovi. Stojí však za zmínku, že nejde o stejnou osobu, ale na televizních obrazovkách to tak jako tak vytušíte. ()

Galerie (3 828)

Zajímavosti (10)

  • V úvodu epizody je zmíněn seriál Alf (od r. 1986). (Duoscop)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama