Reklama

Reklama

Hodnota času

(festivalový název)
  • Španělsko El oro del tiempo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Melancholie i humor charakterizují vyprávění o stárnoucím lékaři, který přes čtyřicet let věrně opatruje bizarní „domácí hrob", v němž odpočívá milovaná manželka. Když v mladém věku zemřela, Alfredo ji dal zmrazit v přesvědčení, že pokrok lékařské vědy jí jednou vrátí život. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Příjemná idylka venkovského života osázená drobnými slastmi i strastmi stárnoucího vdovce - pragmatika. Sci-fi kryozápletka ustoupila navzdory mým očekáváním naraci a do popředí se dostala samotná chemie mezi hlavními postavami. Navíc Bermúdez celý scénář poněkud lyrizoval a snímek vyprofiloval spíše jako filmový portrét Chaova vesnického doktora. Pozvolný střih i líbivá kamera mě uklidnily a naplnily harmonií. Místy vyvolaly i upřímný úsměv. Nad zakončením ale stále musím přemýšlet a nebýt toho, dal bych o desetinku víc. 9/10 [KVIFF 2013] ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Hodnota času je vlastně symbolický film, kde není žádný děj, pouze sonda do duše starého lékaře, který mimochodem má ve sklepě zmraženou ženu. Vtipné situace obstarává jeho synáček, který se však ve filmu objevuje pouze v krátké části. Jako celek pěkné. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Linie se zmraženou manželkou ve sklepě je nakonec zcela druhotná, neřkuli nadbytečná, a člověk se jenom domýšlí, zda nebyla do filmu cíleně vložena jenom jako lákadlo pro senzacechtivého diváka. Film (s výjimkou lehce překvapivého závěru) je více, než čím jiným, "komedií, která pohladí po duši", jak rádi píšou distributoři o obdobně laděných filmech české provenience. Film lze také charakterizovat jako shluk různých situačních gagů bez klasicky vystavěné "dramatické" dějové linie, přičemž hlavním zdrojem těchto skečů (slovních i fyzických) je postava syna hlavního hrdiny, která dominuje jedné z částí snímku. K méně zdařilým složkám filmu patří vizuální efekty, které však naštěstí tvoří jen nepatrný zlomek celku. ()

Galerie (5)

Související novinky

Hřebejk v Hlavní soutěži 48. MFF Karlovy Vary

Hřebejk v Hlavní soutěži 48. MFF Karlovy Vary

12.06.2013

Do hlavní festivalové sekce čítající sedm světových a sedm mezinárodních premiér se s novými snímky vrací šest režisérů, z nichž dva si v nedávné minulosti z Karlových Varů odnesli Křišťálové glóby… (více)

Reklama

Reklama