Reklama

Reklama

Mrtvá hlídka

  • Česko Hlídka smrti (více)

Obsahy(1)

Uprostřed války vojáci nesní o tom, že se stanou hrdiny. Modlí se, aby si vzpomněli, co je to být mužem. 1917. Západní fronta. Blátivá pustina s ostnatými dráty a zákopy. Země je nasáklá krví padlých a ve vzduchu je cítit dusný zápach smrti. Vojín Charlie Shakespeare (Jamie Bell) má zimnici. Dívá se na své vyčerpané kamarády a těla, která zůstala po bitvě ležet bez života. Je sám. Zoufale by chtěl pryč. S několika muži, kteří přežili, se uchýlí do německého zákopu. V podzemních tunelech, ztraceni na nepřátelském území, čekají na záchranu. Ale nikdo nepřichází a noc s beznadějí se snáší na krajinu... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Béčková a předvídatelná, ale i tak hodně dobrá psycho-hororová záležitost. Ten hnus, krysy, bláto, špína a vůbec celková bezútěšnost zákopů z I. světové války byly vykresleny víc než důvěryhodně. Doufám, že tohle v dohledné době zremakuje nějaký kvalitnější režisér a ještě tu atmosféru vyšperkuje. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,270,658║ Tento film zlyháva hlavne na svoj nesúrodí dej, v ňom sa postupne stráca akýkoľvek zmysel tohto „zákopového“ príbehu, kde sa chcelo tlačiť na horrorovú tému podobnú ako z sci-fi filmu Horizont udalostí, až na to že tu sa dej odohráva v zablatených zákopoch počas prvej svetovej vojny. Podstata je taká že zázemie kde sa dej odohráva nebolo zle zvolené, lebo zákopy plné živých-neživých mŕtvol spravia sami o sebe strašidelný či sklučujúci dojem, len škoda že dej sa nedokáže nikam pohnúť a len miestami dokáže koľko toľko vytvoriť nejakú tu mrazivejšiu atmosféru, dohromady film nemá čo ponúknuť. /20%/ ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Horor s výborným poučením o tom, čo je vojna zač a o tom ako by sme sa mali a nemali k sebe správať. Má výbornú atmosféru, prostredie a scéna s potkanmi je naozaj príšerná, byť zaživa rozožieraný s nemožnosťou úniku. To posadnutie zlom bolo trocha divné. Takisto, to že nie všetci mali rovnakú možnosť oslobodiť toho akože Nemca a potom aj ten koniec vyznieva zvláštne. Postavy boli priemerné. Veľmi strašidelné to na moderný horor nie je, ale ako som už spomínal najmä ide o poučenie, veď ako by ste sa správali keby ste mali na výber, ale spoločnosť by vás tlačila k niečomu inému a vy by ste chceli ostať nažive a robiť dobro. Film o dobre a zle, máme na výber. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Takový slabší horor, s lepším obsazením. Jamie Bell jako obvykle úplně výborný, z ostatních herců potom ujdou Matheson, Fox a Serkis, který konečně nedělá šaška u Petera Jacksona. Jako film je to trošku slabší, i když zásada proti zabíjení i v boji je mi sympatická. Ale nevím o jiném důvodu, kromě Jamie Bella, proč takový film jinak sledovat. Trochu na nic. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Psychadelický experiment,který se měl držet buď válečné historie,nebo hororu.On to bohužel míchá ještě s dramatem a mysteriózním thrillerem a vy se v tom všem luxusně ztratíte.Herecké výkony jsou prach bídné,atmosféra skoro neexistuje,pokud jde tedy o hororovou stránku,co se týče té válečné,ta celkem ujde.Je v tom cejtit režisérský debut a nejasná představa o podání spousty informací divákovi najednou.Ve filmu se stále plká a občas nelogicky umírá a vy čekáte na ten tížený konec,kdy se vám snad vše vysvětlí,ono se vám bohužel nevysvětlí ani hovno a vy jen nepochopitelně zakroutíte hlavou a je zřejmě na každém,jak si to vše vysvětlí.Nebudu lhát my sme to moc nepochopili i když teorií máme několik.Zajímavý pokus,bohužel nelogická nuda s debilním chováním postav a spustou pitomých keců. 40%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (13)

  • Hans Matheson se během natáčení sešel v Praze na castingu s italským režisérem Campiottim, jež mu nabídl hlavní roli Juryho Živaga do své TV adaptace Doktor Živago. (Lynette)
  • Film získal roku 2003 cenu "Grand Prize of European Fantasy Film in Silver" a během několika let posbíral celkem čtyři nominace na ceny "Best Film", to bylo roku 2002, v roce 2003 na ceny "Best Film Award" a "International Fantasy Film Award" a naposledy roku 2004 byl nominován na cenu "Grand Prize of European Fantasy Film in Gold". (Lynette)
  • Herec, který hraje zajatého Němce je Čech. (Indy21)

Související novinky

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama